Είχατε άγχος για το άνοιγμα του Taxis Net για τις δηλώσεις; Οχι πια…

Αν είχατε πολλές ανησυχίες για το πότε θα ανοίξει το taxis net για την υποβολή των φορολογικών σας δηλώσεων, έφτασε η ώρα της… ανακούφισης!

Εν μέσω διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε την ημερομηνία που θα ανοίξει το Taxisnet. Μοναδικές εκκρεμότητες είναι ο καθορισμός της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των δηλώσεων φυσικών προσώπων και ο αριθμός των δόσεων για τους βεβαιωμένους φόρους.

Εντός της εβδομάδος και το πιθανότερο την Τετάρτη θα ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέσω του Taxisnet, σύμφωνα με πηγές της φορολογικής διοίκησης.

Να σημειωθεί πως η προβλεπόμενη από τον νόμο καταληκτική προθεσμία της 30ης Απριλίου 2016, που λόγω της αργίας του Πάσχα των Ορθοδόξων ουσιαστικά επεκτείνεται έως τις 3 Μαΐου, δεν θεωρείται από τους φοροτεχνικούς επαρκής χρόνος προκειμένου να καταβληθούν εγκαίρως 6 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις. Στη βάση αυτή η ηγεσία του υπουργείου εξετάζει οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος να υποβληθούν έως τις 30 Ιουνίου 2016 , χρόνος που θεωρείται επαρκής.

Διαβάστε περισσότερα στο www.cnn.gr.

Exit mobile version