Η επιστολή του Γιωτόπουλου στην Ελευθεροτυπία

Επιστολή με την οποία παίρνει θέση στις εξελίξεις γύρω από τον Χριστόδουλο Ξηρό, έστειλε στην Ελευθεροτυπία ο φερόμενος ως εγκέφαλος της 17Ν, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.

Αναλυτικά όσα αναφέρει σε αυτή:

«Αφού ο Χριστόδουλος είναι τόσο επικίνδυνος τρομοκράτης γιατί όταν το 2011 έβαλε φωτιά στο κελί του αντί να τον τιμωρήσουν όπως θα όφειλαν, τον επιβράβευσαν ικανοποιώντας και τα τρία αιτήματα του, μεταφέροντας τον στις πτέρυγες; Γιατί του έδωσαν το ελεύθερο να πηγαίνει καθημερινά όπου θέλει στο αρχιφυλακείο, στους Πυρήνες, στους σημαντικότερους ποινικούς; Ποιος έδωσε τη διαταγή; Οχι βέβαια η διευθύντρια ούτε κάποιος αρχιφύλακας. Δεν έχουν τέτοια εξουσία. Η διαταγή ήρθε από πάνω από την ΕΥΠ, την αντιτρομοκρατική και άρα από την κυβέρνηση που την εποπτεύει», αναφέρει.
Σύμφωνα με τον Γιωτόπουλο, επίσης, ο Ξηρός έπαιρνε άδειες και κανείς δεν ασχολούνταν που πήγαινε και τι έκανε τις μέρες εκτός φυλακής. «Γιατί στις δυο άδειες του Βασ. Τζωρτζάτου με κατ’ οίκον περιορισμό, έξι αυτοκίνητα της Αντιτρομοκρατικής ήταν κάτω από το σπίτι του (τρία στο δρόμο και τρία στους παραδρόμους) και τον παρακολουθούσαν, ενώ στον Χριστόδουλο που ήταν σε χωριό δεν υπήρχε κανείς;
Οι κύριοι της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ, της κυβέρνησης, αλλά και της CIA δεν γνώριζαν ότι ο Χριστόδουλος εδώ και ενάμησι χρόνο είχε πάρει έξι άδειες; Τι έκαναν για να αποτρέψουν την ενδεχόμενη εξαφάνιση του; Τίποτε».

Exit mobile version