Αλλάζουν όλα στα Capital Controls από σήμερα… Πόσα χρήματα θα παίρνουμε από τα ATM;

Περιορισμός των αυστηρών μέτρων για την κίνηση κεφαλαίων και αύξηση -έμμεση- του ορίου αναλήψεων από τις τράπεζες, προβλέπει η υπουργική απόφαση του Τσακαλώτου για μερική άρση των Capital Controls.

Την ανάληψη του συνόλου των χρημάτων που θα κατατίθενται στις τράπεζες μετά τις 22 Ιουλίου 2016, την απόσυρση ποσού καταθέσεων έως 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες και την πρόωρη εξόφληση δανείου προβλέπει μεταξύ άλλων η υπουργική απόφαση για τη χαλάρωση των capital contols που υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Πρόκειται για την 11η κατά σειρά υπουργική απόφαση που αφορά στους περιορισμούς στην ανάληψη και τη μεταφορά κεφαλαίων, ενώ έχουν προηγηθεί και δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με το ίδιο θέμα, από τον Ιούλιο 2015.

Στη νέα υπουργική απόφαση περιλαμβάνονται οι εξής ρυθμίσεις:

Επιτρέπονται αναλήψεις μετρητών έως του ποσοστού του 100% συνολικά, από χρηματικά ποσά τα οποία, μετά τις 22/07/2016, κατατίθενται σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων νομικών και φυσικών προσώπων, σε μετρητά.

Επιτρέπεται η ανάληψη ποσού έως 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες.

Διαβάστε τις υπόλοιπες αλλαγές στο www.cnn.gr.

Exit mobile version