Ο «πόλεμος» στα Ιμια είναι καθημερινός: Βίντεο ντοκουμέντο από θερμό επεισόδιο το 2008!

Ο «πόλεμος» στα Ιμια είναι καθημερινός: Βίντεο ντοκουμέντο από θερμό επεισόδιο το 2008!

Βίντεο ντοκουμέντο από θερμο επεισόδιο στα Ιμια, τον Γενάρη του 2008, ανάμεσα στο τουρκικό και το ελληνικό λιμενικό, έδωσε στη δημοσιότητα ο ANT1 με τους Τούρκους λιμενικούς να επιχειρούν να «σκάσουν» το φουσκωτό των Ελλήνων, χτυπώντας το με ένα σιδερένιο κοντάρι.

Η ψυχραιμία των Ελλήνων λιμενικών ήταν αυτή που υποχρέωσε τους Τούρκους να οπισθοχωρήσουν, ωστόσο αυτό το περιστατικό δεν είναι παρά μια... σταγόντα στον ωκεανό σε σχέση με όσα συμβαίνουν καθημερινά στα Ιμια και τη γύρω περιοχή, που θεωρείται από τους πιο παραγωγικούς ψαρότοπους και «διεκδικείται» από τους Τούρκους ψαράδες, οι οποίοι εισβάλουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα συνοδεία σκαφών του τουρκικού λιμενικού, παρενοχλώντας μέχρι και με απειλές εμβολισμού τα ελληνικά καΐκια.

Οσα συμβαίνουν, μάλιστα, στα Ιμια, αποτελούν κοινό μυστικό για τους ψαράδες της Καλύμνου και της Λέρου, αλλά και άλλων κοντινών νησιών, που δεν κρύβουν πως καθημερινά παίζουν τη ζωή τους κορώνα - γράμματα, αφού στο παρελθόν οι Τούρκοι λιμενικοί έχουν φτάσει στο σημείο να ανοίξουν και... πυρ εναντίον τους, πυροβολώντας για εκφοβισμό στον αέρα.

Δείτε στο βίντεο το σχετικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 με το βίντεο ντοκουμέντο από όσα συνέβησαν στα Ιμια στις 19 Ιανουαρίου 2008.

Μπες κι εσύ στο μεγαλύτερη παρέα καιρόφιλων στο Facebook.