Πρόωρες Εκλογές: Ολοένα και πιο «κοντά»! Τι θα πράξει ο Μητσοτάκης

Ολοένα και πιο… κοντά φαίνεται ότι βρίσκονται πλέον οι πρόωρες εκλογές, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ και τα πολύ θετικά αποτελέσματά του, δείχνει πιο διαλλακτικός στο ενδεχόμενο μιας πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, μετά τη λήξη της τουριστικής περιόδου.

Πληθαίνουν οι πληροφορίες τις μέρες μετά το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, που θέλουν τους στενούς του συνεργάτες να εντείνουν τις πιέσεις, προκειμένου ο Πρωθυπουργός να εξετάσει το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Ο επερχόμενος «βαρύς» χειμώνας από όλες τις απόψεις, λόγω της ενεργειακής κρίσης που τίποτα δεν δείχνει σήμερα πως θα αποκλιμακωθεί τους επόμενους μήνες, φαίνεται ότι θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην όποια τελική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μια απόφαση που οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού εκτιμούν πως θα την πάρει μέσα στον επόμενο μήνα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα την ανακοινώσει, διότι αυτό θα συμβεί στον κατάλληλο χρόνο.

Και το χρόνο της ανακοίνωσης, αλλά και της διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών, εφόσον αυτή θα είναι και η τελική απόφαση του Πρωθυπουργού, θα τον επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης με γνώμονα το να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος αποσταθεροποίησης της χώρας, αφού υπάρχει το ενδεχόμενο να μην προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση λόγω της αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Φυσικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να πιστεύει ακράδαντα πως όταν θα διεξαχθούν οι εκλογές, είτε πρόωρα είτε στην ώρα τους, η ΝΔ θα είναι με διαφορά το πρώτο κόμμα και θα καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση, σε πείσμα όσων από την αντιπολίτευση περιμένουν το αντίθετο.

Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, λένε κορυφαία στελέχη της ΝΔ, δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους κουβέντα, αναφορικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, αλλά και της ενεργειακής κρίσης, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν μέτρα για την προστασία -κυρίως- των αδυνάτων και προεκλογικά θα προβούν σε μια σειρά εξαγγελιών για την επόμενη μέρα που θα είναι από μόνες τους σε θέση να δώσουν ένα επιπλέον σοβαρό πλεονέκτημα έναντι των όποιων προεκλογικών -αντίστοιχων- εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πάντα ρεαλιστικές προτάσεις για τους πολίτες και την πραγματική αντιμετώπιση των προβλημάτων τους και όχι υποσχέσεις που αποδεικνύονται αέρας κοπανιστός. Μια φορά την πάτησαν οι ψηφοφόροι από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα υπάρξει δεύτερη» τονίζουν τα κυβερνητικά στελέχη.

Μέσα στον Ιούνιο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις και το γεγονός πως εμφανίζεται πλέον διατεθειμένος να «παγώσει» τις σκέψεις για έναν τελευταίο ανασχηματισμό, «δείχνει» το δρόμο προς τις πρόωρες εκλογές.

Exit mobile version