Τσιτσιπάς: Ανώτερος ο Ναδάλ, προκρίθηκε στον τελικό (photos+videos)

Την πρόκρισή του στον τελικό του Australian Open πανηγύρισε ο Ράφαελ Ναδάλ, επικρατώντας 3-0 σετ του Στέφανου Τσιτσιπά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, λίγες μέρες μετά την ιστορική του πρόκριση κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ στους «16» του τουρνουά και επί του Ρομποέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ στα προημιτελικά, βρέθηκε ενώπιον ενός ακόμα μεγάλου άσου του αθλήματος, αναζητώντας μία ακόμα υπέρβαση.

Ωστόσο, ο Ράφαελ Ναδάλ απέδειξε πως βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο, παίρνοντας την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Australian Open, 3-0 σετ, συνεχίζοντας τον… δρόμο του στην διοργάνωση χωρίς να χάσει σετ. Το παιχνίδι, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (24/1, ώρα Ελλάδας) στην Μελβούρνη, κρίθηκε ουσιαστικά στα μπρέικ που σημείωσε ο Ισπανός απέναντι στον Έλληνα πρωταθλητή, κυρίως στο πρώτο σετ.

Ο τενίστας από την Μαγιόρκα εκμεταλλεύτηκε το δυνατό του σερβίς και έκανε το πρώτο… βήμα επικρατώντας 6-2 στα games του 1ου σετ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο σετ, προηγήθηκε 4-3, αλλά ο Ράφαελ Ναδάλ πήρε τα τρία επόμενα games και έφτασε στο 2-0. Το τρίτο σετ αποδείχθηκε τυπική διαδικασία για τον Ισπανό, ο οποίος συνέχισε την εξαιρετική του εμφάνιση, εν αντιθέσει με τον Έλληνα άσο, που εμφάνισε σημάδια κόπωσης και απογοήτευσης, με αποτέλεσμα το 6-0 να δώσει την πρόκριση στον Ίβηρα τενίστα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποχωρεί από το Australian Open, έχοντας σημειώσει μία εξαιρετική πορεία, βάζοντας παράλληλα το όνομά του μεταξύ των κορυφαίων και δείχνει πως διαθέτει ένα λαμπρό μέλλον.

Exit mobile version