Έπεσε κι αυτό το κάστρο! Η πρώτη γυναίκα στην Ακαδημία οδηγών της Ferrari! (photos+video)

Η Μάγια Βάιγκ έγινε η πρώτη κοπέλα μέλος της Ακαδημίας Οδηγών της Ferrari.

Ιστορία έγραψε η Μάγια Βάιγκ στη Ferrari και στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η 16χρονη Ολλανδή νίκησε σε διαγωνισμό της FIA και έγινε η πρώτη κοπέλα μέλος της Ακαδημίας Οδηγών της Ferrari, ενώ θα τρέξει επίσης και στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 4.

Συγκεκριμένα, η Βάιγκ αναδείχτηκε νικήτρια στον διαγωνισμό για ταλαντούχες κοπέλες οδηγούς αγώνων «FIA Girls on Track – Rising Stars», ο οποίος πραγματοποιήθηκε από την Ακαδημία Οδηγών της Ferrari στο Μαρανέλο της Ιταλίας. Πρόκειται για την πρώτη κοπέλα που γίνεται μέλος της συγκεκριμένης Ακαδημίας.

Στις πρώτες της δηλώσεις, η 16χρονο πιλότος δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της. «Ήταν εδώ και καιρό το όνειρό μου. Είναι τρέλα, να βρίσκεσαι εδώ στη Ferrari». Χάρη στη νίκη της εξασφάλισε η Βόιγκ και τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Formula 4.

Ο πατέρας της Βάιγκ είναι Ολλανδός, η μητέρα της από το Βέλγιο, ενώ η ίδια έχει γεννηθεί στην Ισπανία όπου και κατοικεί. Η νεαρή Ολλανδέζα ονειρεύεται να τρέξει για τη Ferrari στη Formula 1.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα γίνεται με πρωτοβουλία του γυναικείου τμήματος της FIA Women με στόχο την προώθηση νεαρών γυναικών και κοριτσιών στα motorsports. Τα έπαθλα της νικήτριας είναι ένα μονοετές συμβόλαιο με την Ακαδημία της Ferrari και συμμετοχή στο εφετινό πρωτάθλημα της Formula 4.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Exit mobile version