Το απόλυτο φαινόμενο του τένις που τα έζησε όλα! Απ’ την κορυφή, στη χρεοκοπία!

Μπόρις Μπέκερ… Ονομα βαρύ σαν ιστορία, κυριολεκτικά, για τον χώρο του τένις και του παγκόσμιου αθλητισμού…

Το χειρότερο πράγμα που μπορούσε να σου συμβεί αν ήσουν τενίστας στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’80 ήταν απέναντί σου να στέκεται ο Μπόρις Μπέκερ και να σου στείλει το μπαλάκι προς το μέρος σου με 225 χιλιόμετρα την ώρα.

Tο χειρότερο πράγμα που μπορούσε να σου συμβεί αν ήσουν τενίστας στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’80 ήταν απέναντί σου να στέκεται ο Μπόρις Μπέκερ.

Ειδικά αν το ματς γινόταν σε κλειστό γήπεδο ή με χορτάρι και ο Γερμανός ετοιμαζόταν να σερβίρει και να στείλει το μπαλάκι προς το μέρος σου με 225 χιλιόμετρα την ώρα.

Το αίσθημα απόγνωσης που ένιωθαν οι αντίπαλοί του στα κορτ δεν ήταν τίποτα μπροστά σε εκείνο του ίδιου τη στιγμή που κήρυξε πτώχευση. Ναι, σωστά διαβάζετε.

Ο επονομαζόμενος «Μπουμ Μπουμ Μπέκερ», το κανόνι του τένις, βάρεσε κανόνι καθώς τα περίπου 65 εκατ. ευρώ που κέρδισε κατά τη διάρκεια της καριέρας του δεν αποδείχτηκαν αρκετά για να του εξασφαλίσουν το μέλλον του.

Χωρίς δίπλωμα οδήγησης, αλλά με ένα τρόπαιο grand slam

Προφανώς και υπάρχει εξήγηση για το τι έφερε σε αυτό το σημείο το είδωλο των Γερμανών μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’90, που μαζί με την Στέφι Γκραφ αποτέλεσαν το ιδεώδες ζευγάρι (κι ας μην υπήρξαν ποτέ τίποτα παραπάνω από συναθλητές).

Ήταν η πρώιμη επιτυχία του, που ήρθε πριν φτάσει σε σημείο ωριμότητας ώστε να μπορέσει να την διαχειριστεί. Όταν κατακτούσε το Wimbedon το 1985 ήταν μόλις 17 ετών και 227 ημερών.

Διαβάστε αναλυτικά στο Sports365.gr.

Survivor Spoiler – Ολες οι ειδήσεις από τον Αγιο Δομίνικο.

Ειδήσεις και νέα απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest

Exit mobile version