Παναθηναϊκός: Πυρετώδεις προετοιμασίες για το πρωτάθλημα

Πάσχα στο παρκέ έκαναν οι παίκτες του τριφυλλιού, με τους Πράσινους να συνεχίζουν την προετοιμασία για το πρωτάθλημα.

Την Κυριακή του Πάσχα βρέθηκαν στο κλειστό οι παίκτες του Παναθηναϊκού, καθώς ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει βάλει τους παίικτες του σε ρυθμούς… πρωταθλήματος.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού σε συνέντευξη του στην “Πράσινη” τόνισε πως “Είμαστε εδώ για τον Παναθηναϊκό”

Αναλυτικά:

Ποιος είναι ο βασικός σας στόχος ώστε να μπει ο Παναθηναϊκός έτοιμος στην τελική ευθεία;
«Τα πράγματα είναι δύσκολα και εγώ δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάκτυλο μου, δεν μπορείς ν’ αλλάξεις πολλά πράγματα μέσα σε λίγες ημέρες. Προέκυψαν δυστυχώς και οι δύο τραυματισμοί του Βλάντο και του Γιώργου να κάνουνε τα πράγματα χειρότερα».
Μέσα σε αυτό το ελάχιστο χρονικό διάστημα υπάρχουν κάποια στοιχεία που θα ήταν ευχής έργον ν’ αλλάξουν;
«Μέσα σε 10-15 προπονήσεις είπαμε πως οι επιλογές είναι περιορισμένες. Το βασικό ζητούμενο είναι να λειτουργούμε όλοι σαν ομάδα και μετά ως άτομα. Να δουλεύουμε χωρίς τη μπάλα ως ομάδα, να κινούμαστε σωστά και να έχουμε σωστές αποστάσεις. Δεύτερο, να διαβάζουμε καλύτερο το παιχνίδι και τις αδυναμίες του αντιπάλου. Αυτοί είναι δύο βασικοί κανόνες».
Είναι εφικτό να μπουν οι παίκτες τόσο γρήγορα σε άλλη λογική;
«Κοιτάξτε αυτό δεν γίνεται να βγει με αυτοματισμούς και να το κάνει ο παίκτης χωρίς να σκέφτεται. Αυτό θέλει μήνες για να του γίνει συνείδηση μέσα από την επανάληψη των προπονήσεων. Κάποια παιδιά έχουν την εμπειρία να το κάνουν, κάποια όμως όχι. Το ευχάριστο είναι πως έχουμε πολύ καλά παιδιά στ’ αποδυτήρια».
Να περιμένουμε να δούμε πολλά καινούργια συστήματα (plays);
«Τα plays δεν μπορείς να τ’ αλλάξεις τον Μάη σε μια ομάδα, θα μπερδευτούν τα παιδιά. Βασικά πράγματα αλλάζεις όπως τα δύο που είπαμε πριν. Εκεί προσπαθείς να διαφοροποιήσεις την κατάσταση. Κοιτάξτε να δείτε για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σωστή βάση. Μαγικά δε γίνονται, δεν υπάρχουν αυτά, υπάρχει ένας δρόμος και όλα γίνονται μέσα από δουλειά και εκμάθηση».
Το κάλεσμα σε Φραγκίσκο (Αλβέρτη) και Κώστα (Τσάρι) είναι μια μορφή συσπείρωσης;
«Όχι δεν είναι συσπείρωση, το έχω ακούσει ξανά και διαφωνώ με τον όρο της συσπείρωσης. Είναι καθαρά θέμα παράδοσης. Αυτοί ξέρουν το …πρόβλημα, αυτοί ξέρουν τον δρόμο για να καταφέρει να βρει ξανά το DNA του. Τι είναι αυτό το περιβόητο DNA; Σοβαρότητα, σκληρότητα και μπασκετική νοημοσύνη. Αυτοί γνωρίζουν τον δρόμο και μπορούν να βοηθήσουν να επανέλθουμε».
Πρώτα ο Στεφάν Λάσμε, μετά ο Τζέιμς Γκιστ μίλησαν με πολύ ιδιαίτερα λόγια για εσάς. Τι σημαίνει για τον Άρτζι;
«Για μένα, ε; Έχω ακούσει πολλά είναι η αλήθεια αλλά δε με πειράζει. Εγώ πολλές φορές γι’ αυτά τα παιδιά νιώθω ή μπαίνω στη θέση του δασκάλου τους. Για τον δάσκαλο λοιπόν έχει σημασία τι λένε οι μαθητές του. Αυτοί ξέρουν, μόνο αυτοί γνωρίζουν αν ο άνθρωπος που έχουν απέναντι τους κατάφερε να τους βοηθήσει να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και καλύτεροι αθλητές. Αυτό μένει».
Μιας και η κουβέντα ήρθε για τον Τζέιμς Γκιστ τον είδαμε πολύ ώρα στο «5» είναι κάτι που σχεδιάζετε;
«Είναι ανάγκη δεν είναι κανένα σχέδιο. Είναι καθαρή ανάγκη. Μετά τον τραυματισμό του Παπαγιάννη, την αποχώρηση του Κούζμιτς, την απειρία του Χάντερ χρειαζόμαστε βοήθεια στο «5». Δεν είναι επιλογή λοιπόν».
Τι χάνει ο Παναθηναϊκός σε γενικές γραμμές με τους τραυματισμούς του Γιάνκοβιτς και του Παπαγιάννη;
«Πρώτα απ’ όλα χάνει λύσεις και αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό. Παράλληλα, χάνει σε ύψος, ριμπάουντ και αθλητικότητα. Είναι στοιχεία που τα χρειαζόμασταν».
Όλα αυτά τα δύσκολα δεδομένα τα γνωρίζατε πριν αναλάβετε, αλλά είπατε το «ναι» σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία…
«Είχα απόλυτη εικόνα της ομάδας, είχα παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια και έβλεπα. Ήξερα πως ο τρόπος που λειτουργούσε η ομάδα είναι ένα μοντέλο μακριά από αυτό που δουλεύω. Είχα να διαλέξω λοιπόν ανάμεσα στο δρόμο της λογικής και της καρδιάς και επέλεξα το δεύτερο. Ένιωσα πως είμαστε σε μια διαδικασία επιστράτευσης. Μας έχει προσφέρει πολλά αυτός ο σύλλογος και μας χρειάζεται άρα είμαστε εδώ. Και στα καλά και στα κακά και στα εύκολα και τα δύσκολα»
Κόουτς πως είναι η «ζωή» στις τελευταίες αγωνιστικές ημέρες του Δημήτρη Διαμαντίδη;
«Δεν θέλω να το συζητήσω αυτό παραπάνω, έχει γίνει ήδη πολύ κουβέντα. Όχι πως δεν θέλω να πω κάτι αλλά είμαστε σε περίοδο πλέι οφ και θέλω να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτό. Είμαι σίγουρος πως και ο ίδιος ο Μήτσος δεν θα ήθελε να πω κάτι αυτή την εποχή. Είναι ένας γεννημένος winner και θέλει να μιλάμε για το παιχνίδι. Μετά από αυτό θα τα πούμε όλα».

Πηγή: leoforos

Exit mobile version