Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός Superfoods: Αξιζε την νίκη αλλά την έχασε στις λεπτομέρειες

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έδειξε μέσα στη Μαδρίτη τα… δόντια του, προς την πλευρά του Ολυμπιακού, καθώς παρά την ήττα που γνώρισε στις λεπτομέρειες, πιστοποίησε προς τον αιώνιο αντίπαλο πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, σταθερά ανοδική, ενόψει του ντέρμπι της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ.

Επιμέλεια: Χριστίνα Μουλά

Η πιο δυσάρεστη εξέλιξη, ωστόσο, για τους πράσινους, πέρα και από την ήττα, ήταν ο τραυματισμός του Γκιστ, επτά λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, ο οποίος αποχώρησε υποβασταζόμενος από συμπαίκτες του, με τράβηγμα ή θλάση στον προσαγωγό.

Μπήκε… φορτσάτος
Ο Παναθηναϊκός Superfoods έδειξε εξ αρχής τους “κακούς” του σκοπούς με τον Φελντέιν να ευστοχεί τρεις διαδοχικές φορές και μάλιστα πίσω από τα 6 και 75. Η Ρεάλ προσπάθησε να βρει λύσεις μέσα στη ρακέτα αλλά δεν είχε αποκτήσει, όπως φάνηκε, ρυθμό, αφού η άμυνα του τριφυλλιού ήταν εξαιρετικά διαβασμένη. Ο πρώην πράσινος, Γιόνας Ματσιούλις έδινε ανάσες στην ομάδα του με τα τρίποντα που έβαλε, αλλά ο Παναθηναϊκός Superfoods απάντησε με τον Νικ Καλάθη. Η είσοδος του Ρούντι Φερνάντες έφερε μια ανάσα τους γηπεδούχους από τους φιλοξενούμενους αλλά η απάντηση ήταν άμεση από τον Κρις Σίνγκλετον με ένα εύστοχο τρίποντο. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν του τρίποντου, με την Ρεάλ να έχει 3/6 και τον Παναθηναϊκό Superfoods 6/8. Σκορ πρώτου δεκαλέπτου 21 – 23.

Την έριξε στα… σχοινιά
Κι ενώ η Ρεάλ έψαχνε εναγωνίως τρόπο για να ξεφύγει στο σκορ, δίχως επιτυχία, ο Ρίβερς ξεκίνησε τη δευτερη περίοδοπετυχαίνοντας γκολ φάουλ για την ομάδα του και ανεβάζοντας τη διαφορά. Ένα σουτ εκτός ισορροπίας και στη λήξη της επίθεσης του Σίνγκλετον πρόσφερε θέαμα. Ασίστ για σεμινάρια από τον αρχηγό Καλάθη προς τον Σίνγκλετον και κάρφωμα του τελευταίου έκανε το 27-30. Η Ρεάλ μετά από 12,30′ αγώνα ισοφάρισε τον Παναθηναϊκό. Ο Νίκος Παππάς έδωσε κα πάλι διαφορά στην ομάδα του και αμέσως μετά το εύστοχο σουτ του Μπουρούση οι πράσινοι έκαναν το 30-36. Ένα κλέψιμο από τη Ρεάλ και ένα τρίποντο με ταμπλό από τον γνωστό… Σέρχιο Γιουλ μείωσε στον πόντο. Ανεπάλληλα τρίποντα από τις δύο ομάδες διατηρούσαν τη διαφορά και ξεσήκωναν τους θεατές. Η Ρεάλ πέρασε μπροστά με 4 πόντους και συνέχιζε να ανεβαίνει με τα εύστοχα τρίποντα των παικτών της, αλλά ο Παναθηναϊκός Superfoods απάντησε με τον Φελντέιν και ένα ακόμα τρίποντο (4/5). Αποτέλεσμα ημιχρόνου 53 – 50.

Γιουλ παίζει… για όλους
Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυναμικά στην τρίτη περίοδο και κάλυψε τη διαφορά περνώντας μάλιστα ξανά μπροστά στο σκορ μετά από 5 λεπτά με 53 – 56. Ο Ράντολφ ευστόχησε πίσω από τα 6,75 ενώ η απάντηση του Παναθηναϊκού Superfoods με τον Κρις Σίνγκλετον ήταν άμεση. Ο Καλάθης βρισκόταν σε εκπληκτική βραδιά καθώς κυκλοφορούσε την μπάλα χωρίς δυσκολία, ενώ έβρισκε διάδρομο προς το καλάθι και ευστοχούσε. Ο ήρωας της Ρεάλ, όμως, άκουγε στο όνομα Σέρχιο Γιουλ, καθώς σε κάθε του κίνηση έδινε ελπίδες στην ομάδα, δίνοντάς της απανωτά φιλιά ζωής. Ο ίδιος έπαιζε για όλη την ομάδα εναντίον του Παναθηναϊκού με κάθε σουτ να είναι εύστοχο. Οι δύο ομάδες κινούνταν κοντά στο σκορ και δεν μπορούσε καμία να ξεφύγει (66 – 66). Οι μάχες Μπουρούση και Αγιόν έδειχναν τη θέληση τους για την νίκη στη Μαδρίτη. Η Πράσινη άμυνα πιάστηκε στον ύπνο και άφησε την Ρεάλ να κάνει ό,τι θέλει στο καλάθι τους και να χτίζει διαφορά με +4. Τέλος τρίτου δεκαλέπτου 72 – 68.

Τους γλέντησε αλλά στο τέλος έπεσε
Ο Ρούντι Φερνάντες ευστοχεί για την ομάδα του και κάνει το +7 (75 – 68). Ένα κάρφωμα – δικαίωση του Γκιστ έδωσε στον Παναθηναϊκό ψυχολογικό προβάδισμα. Αμέσως μετά όμως ο Τζέιμς Γκιστ έπαθε τράβηγμα στον προσαγωγό και βγήκε από το παιχνίδι. ΜεγάΛη απώλεια για τους Πράσινους η απώλεια του Γκιστ ο οποίος έφυγε υποβασταζόμενος από τους συμπαίκτες του για τα αποδυτήρια. Ο Μπουρούσης κρατάει την ομάδα του ζωντανή στο σκορ με ένα εύστοχο σουτ κάνοντας το -1. Η βοήθεια του Παππά στην άμυνα κρατούσε τους αντιπάλους του κολλημένους στο σκορ και έδινε ευκαιρίες στον Παναθηναϊκός Superfoods να περάσει ξανά μπροστά στο σκορ έπειτα από 8, 30′ με 75 – 76. Ο Φελντέιν ευστοχεί ξανά για 3 και δίνει προβάδισμα στον εξάστερο. Ο Παππάς με τις δύο εύστοχες βολές περνάει ξανά μπροστά τον Παναθηναϊκό στο σκορ αλλά η απάντηση είναι άμεση με τον Γκουστάβο Αγιόν να ευστοχεί. Ένα γκολ φάουλ από τον Γιουλ πέρασε τη Ρεάλ μπροστά με 84 – 81. Ο Φελντέιν γλένταγε κανονικά την Ρεάλ με τα σουτ πίσω από τα 6, 75 να τρελαίνουν τους αντιπάλους του. Ένας λάθος όμως ήταν αιτία ο Παναθηναϊκός Superfoods να χάσει το παιχνίδι και να πέσει παλικαρίσια. Τελικό σκορ 87 – 84.

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 13 (1), Νίκολς (), Ρίβερς 8(1), Μποχωρίδης (), Φώτσης , Παππάς 8 (1), Φελντέιν 19(6), Γκιστ 8, Μπουρούσης 13(1), Καλάθης 15(2)

Ρεάλ ( Λάσο): Ράντολφ 12 (1), Ντρέιπερ 2, Φερνάντες 8 (2), Ντόνσιτς , Μασιούλις 9 (2), Ρέγιες , Αγιόν 8, Κάρολ 6, Χάντερ 4, Γιουλ 30 (4), Τόμπκινς 8 (2)

Exit mobile version