Παναθηναϊκός Superfoods – Μπαρτσελόνα: Πράσινο… φάντασμα στη Βαρκελώνη

Απογοητευτικός ο Παναθηναϊκός στη Βαρκελώνη, γνώρισε βαριά ήττα από την Μπαρτσελόνα με 72-57, πραγματοποιώντας τη χειρότερή του εμφάνιση επί εποχής Τσάβι Πασκουάλ.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ξεκίνησε δυναμικά το πρώτο δεκάλεπτο αλλά η επιθετική ικανότητα της Μπαρτσελόνα δεν τον άφησε να ξεφύγει στο σκορ. Οι Πράσινοι ήταν σε απόσταση αναπνοής από τους αντιπάλους του, ρολάροντας καλά την μπάλα αλλά με ιδιαίτερη αστοχία στα σουτ. Οι γηπεδούχοι με αρχηγό τον Τόμιτς προηγούνταν στο σκορ, ο οποίος σούταρε ουσιαστικά χωρίς άμυνα. Ο Σίνγκλετον αδυνατούσε να ελέγξει τον Τόμιτς με αποτέλεσμα να μπει στο παιχνίδι ο Γιάννης Μπουρούσης.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Πράσινοι προσπάθησαν να περάσουν μπροστά στο σκορ ύστερα από 10 λεπτά αγώνα. Ο Παναθηναϊκός Superfoods πέρασε μπροστά με 19 – 21 στην αρχή του δεκαλέπτου. Η απάντηση όμως ήταν άμεση και οι αντίπαλοι του εξάστερου πέρασαν μπροστά κάνοντας ένα σερί πόντων. Η είσοδος του Τζέιμς δεν έδωσε αυτό που περίμενε το τρφύλλι καθώς ο γκαρντ αστοχούσε πίσω από τα 6, 75 μικραίνοντας και άλλο τα ποσοστά της ομάδας. Η Μπαρτσελόνα έφτασε το +7 (36 – 29). Μεγάλη αστοχία, κακές συνεννοήσεις ανάμεσα στους παίκτες οδήγησαν στο χτίσιμο μιας διαφοράς από την ομάδα των Βάσκων.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έκανε ένα σερί στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου 5 – 0 και έφτασε στο 39 – 36. Οι Πράσινοι αντιμετώπιζαν ακόμα πρόβλημα να ελέγξουν τον Τόμιτς αφήνοντας τον να ευστοχεί κάτω από τη ρακέτα. Μάχες σώμα με σώμα έδειχναν την θέληση και των δύο ομάδων για την πολυπόθητη νίκη. Ο Κρις Σίνγκλετον χρεώθηκε με 4 φάουλ και παρέμεινε στον πάγκο., καθώς του έδωσαν τεχνική ποινή. Η καλή άμυνα των Πράσινων δεν άφηνε τους αντιπάλους τους να ξεφύγουν στο σκορ μένοντας στο – 3 (43 – 40). Οι Καταλανοί με συνεχόμενα τρίποντα έφτασαν στο +9. Τρομερή αστοχία των παικτών του Παναθηναϊκού Superfoods με τον καλύτερο του παίκτη να έχει 4 φάουλ. Ο Ρίβερς προσπάθησε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, να σουτάρει πίσω από τα 6, 75 αλλά ούτε αυτός δεν τα κατάφερε. Ο Παναθηναϊκός Superfoods είχε να βρει σκορ επί 8 λεπτά στην τρίτη περίοδο. Ο Κλαβέρ σουτάρει και ευστοχεί σε σουτ 3 πόντων ενώ το λάθος του Φελντέιν και στη συνέχεια το δίποντο των Ισπανών έφερε το παιχνίδι στο +15 (55 – 40). Βήματα και πολλά λάθη για το τριφύλλι στο δεκάλεπτο έβαλαν τη Μπαρτσελόνα να είναι κυρίαρχη και να κάνει αυτή περίπατο…

Χωρίς άμυνα έπαιζε ο Παναθηναϊκός Superfoods και στο τελευταίο δεκάλεπτο με τους παίκτες της Μπαρτσελόνα να παίζουν ανενόχλητοι. Ο Κρις Σίνγκλετον σκόραρε φορτωμένος με φάουλ και ήταν ο καλύτερος παίκτης για τον εξάστερο. Τέσσερα φάουλ και ο Ντόρσεϊ για την Μπαρτσελόνα, γεγονός που εξισορροπούσε τα πράγματα μεταξύ των ομάδων. Η τρομερή ασυνέπεια των παικτών του Παναθηναϊκού Superfoods φάνηκε ακόμα και όταν οι παίκτες του ήταν μόνοι στο καλάθι και όμως αστοχούσαν! Ο χρόνος ήταν εχθρός του εξάστερου καθώς μεγάλωνε η διαφορά. Ο Τζέιμς Φλεντέιν μείωσε στους 12 αλλά τα άστοχα τρίποντα Καλάθη, Παππά και Ρίβερς έδειχναν την γενική εικόνα της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός Superfoods μείωσε με τον Τζέιμς Φελντέιν και στους 9 και έδωσε μερικές ελπίδες. Ένα λάθος του εξάστερου επισφράγισε την ήττα από την Μπαρτσελόνα η οποία την πήρε με τη μέγιστη της διαφοράς στους 15 πόντους. Τελικό σκορ 72 – 57.

Παναθηναϊκός Superfoods: Σίνγκλετον 12, Νίκολς 6, Ρίβερς 7, Τζέιμς 2, Φώτσης , Παππάς 4, Φελντέιν 13(3), Κέννι Μπουρούσης , Καλάθης 13(1)

Μπαρτσελόνα: Ραις 10(2), Χολμς, Ντόελμαν, Ντόρσει 4, Κλαβέρ 7(1), Βενζεκοφ 12(1), Όλεσον 6(2), Κόπονεν 5(1), Ρένφρο 6, Περπέρογλου 6(2), Τόμιτς 16

Exit mobile version