Παναθηναϊκός Superfoods: Υπέταξε τη Γαλατασαράι και πάει γι’ …άλλα!

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έδειξε ότι έμαθε από την ήττα της Βαρκελώνης και προχωράει μπροστά ξεκινώντας με την εντός έδρας νίκη εναντίον της Γαλατασαράι  85 – 58, με σπεσιαλίστα τον Κέννι.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού Superfoods δεν έδειξε ηχηρή παρουσία και στήριξη για την ομάδα του από κοντά, γεγονός που φάνηκε να επηρεάζει εν μέρει στο ξεκίνημα. Οι Πράσινοι έδειξαν ένα πολύ δυνατό πρόσωπο εναντίον των αντιπάλων τους και απόλυτα δίκαια πήραν τη νίκη με μεγάλη διαφορά, ζεσταίνοντας για τα καλά την ατμόσφαιρα, αφού ακολουθεί δεύτερο σερί εντός έδρας μας με αντίπαλο τη Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

O Παναθηναϊκός Superfoods ξεκίνησε επιθετικά κάνοντας γρήγορα ένα 10 – 4, έχοντας όλους του τους παίκτες με σκορ στα πρώτα 3 λεπτά παιχνιδιού. Η εξαιρετική άμυνα του τριφυλλιού είχε αφήσει τους αντιπάλους του χωρίς σκορ για παραπάνω από από 4 λεπτά παιχνιδιού. Η ψηλή πεντάδα του Παναθηναϊκού Superfoods δυσκόλεψε ιδιαίτερα την τουρκική ομάδα, η οποία είχε έρθει στην Αθήνα με απουσίες. Η παρουσία του νεοφερμένου Κέννι έδωσε φρεσκάδα και προβάδισμα στην ομάδα του. Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Χαραλαμπόπουλος στο πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι προπάθησαν να πιέσουν πολύ στην άμυνα και τα κατάφεραν, κάνοντας το 18 – 10, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Το σουτ του Σιλμπ διαμόρφωσε το τελικό 18 – 12 για το πρώτο δεκάλεπτο.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα σερί 9 – 2 φτάνοντας πολύ κοντά στο τριφύλλι. Ο Μάικ Τζέιμς σκόραρε και ευστόχησε δύο συνεχόμενες φορές. Ένα κλέψιμο του Τόμσον στον Μπουρούση ψαλίδισε τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Ανεπάλληλα λάθη από την ομάδα του Παναθηναϊκού Superfoods, ο οποίος έχανε καλάθια εξ επαφής με τους παίκτες τους να έχουν χάσει τον καλό ρυθμό που είχαν. Ο Παναθηναϊκός Superfoods έσπασε το κακό σερί μετά από 3 λεπτά που είχε μείνει χωρίς σκορ, με τον Κ Σ Ρίβερς. Ένα πολύ δύσκολο καλάθι εκτός ισρροπίας από τον ίδιο έδωσε ένα ελαφρύ προβάδισμα στην ομάδα του τριφυλλιού. Ο Τάιους ευστοχούσε συνεχώς για την ομάδα του και μείωνε συνεχώς το προβάδισμα του Παναθηναϊκού Superfoods. Ο Καλάθης μάζευε συνεχώς τα επιθετικά ριμπάουντ δίνοντας δεύτερες ευκαιρίες στην ομάδα του. Οι Πράσινοι ξέφυγαν πάλι με +8. Ο Καλάθης εστόχησε σε σουτ τα τελευταία δευτερόλεπτα. Τέλος δεύτερου δεκαλέπτου 39 – 31.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ξεκίνησε με ένα σερί 6 – 2. Οι δύο ομάδες έμειναν χαμηλά στο σκορ, καθώς κοι οι δύο ξεκίνησαν νωχελικά το δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι έκαναν το + 16 (50 – 34), με τον Κέννι Γκάμπριελ να βάζει το πρώτο του τρίποντο με τον εξάστερο. Οι Πράσινοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού για πάνω από 27 λεπτά αγώνα, κάνοντας ότι ήθελαν στην αντίπαλη μπασκέτα. Ο Νίκολς πέτυχε ένα σουτ 3 πόντων και ξεσήκωσε την κερκίδα του ΟΑΚΑ. Ο Κρις Σίνγκλετον έκλεψε 3 φορές την μπάλα από τον Σιλμπ, δείχνοντας ότι είχε το πάνω χέρι και στην άμυνα. Ο Μάικ Τζέιμς επέστρεψε και φάνηκε έντοντα στο παιχνίδι με την τούρκικη ομάδα, καθώς έδωσε στον Παναθηναϊκό Superfoods αυτό για το οποίο ήρθε στον εξάστερο. Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με 64 – 45.

Ο Μάικ Τζέιμς είχε πάρει φωτιά δίνοντας μια επιθετική χροιά στην ομάδα του και ευστοχώντας συνεχώς υπό πίεση. Ο Παναθηναϊκός Superfoods έφτασε τη διαφορά στο + 23 με τους παίκτες του να έχουν πάρει φωτιά. Θετικό σημάδι της βραδιάς ήταν η πολύ καλή άμυνα του τριφυλλιού, κάτι που είχε να δείξει καιρό τους τελευταίους αγώνες. Η Γαλατά φάνηκε να είχε εγκαταλείψει το παιχνίδι από πολύ νωρίς, με τον εξάστερο να κάνει ό, τι θέλει στην αντίπαλη μπασκέτα. Η διαφορά είχε πιάσει τους 31 πόντους και το παιχνίδι φάνηκε ότι είχε τελειώσει. Οι Πράσινοι φάνηκε ότι διόρθωσαν τα λάθη του προηγούμενου παιχνιδιού στη Βαρκελώνη παίζοντας εκτός από καλή επίθεση και σπουδαία άμυνα. Ο Παναθηναϊκός Superfoods έπαιζε για τη διαφορά πια, που θα χρειαστεί φέτος στη διοργάνωση. Ο Κέννι Γκάμπριελ είχε πάρει φωτιά με τον Αμερικανό να ευστοχεί σε τρίποντο αλλά και ανάποδο κάρφωμα έπειτα ξεσηκώνοντας τον κόσμο. Τέλος παιχνιδιού 85 – 58.

Παναθηναϊκός Superfoods: Σίνγκλετον 13, Νίκολς 9 (1) , Ρίβερς 14(2), Τζέιμς 13(3), Φώτσης , Παππάς, Φελντέιν 4, Χαραλαμπόπουλος, Κέννι 14(2), Μπουρούσης 4, Καλάθης 14

Γαλατάσαράϊ: Σμιθ 9, Πρέλζιτς, Μίτσοβ 6(2), Τάιους 6(2), Κόρκμαζ 5, Τόμσον 6, Σιλμπ 15, Αραρ 2, Γκιουλέρ 8, Ντιμπλέρ, Κόκσαλ 1

Exit mobile version