Παναθηναϊκός Superfoods – ΑΕΚ: Διά χειρός Τζέιμς Φελντέιν

Ο Παναθηναϊκός Superfoods αντιμετώπισε την ΑΕΚ για την 10η αγωνιστική της Basket League και νίκησε διά πυρός και… σιδήρου με 77 – 68, με κορυφαίους Φελντέιν, Μπουρούση και Χαραλαμπόπουλο.

Επιμέλεια: Χριστίνα Μουλά

Οι Πράσινοι για 35 λεπτά ήταν μια ανάσα από την αντίπαλο τους ΑΕΚ διατηρώντας μικρό προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αφού η Ενωση αποδείχτηκε πολύ σκληρό καρύδι…

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ξεκίνησε καλά στο πρώτο δεκάλεπτο και κατάφερε να επιβληθεί στο επιθετικό κομμάτι με τους παίκτες του να βρίσκουν λύσεις είτε μέσα, είτε εκτός ρακέτας. Η ΑΕΚ προσπαθούσε να βρει τρύπες στην άμυνα του τριφυλλιού και να περάσει κάποιες πάσες αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Τζέιμς Φελντέιν βρισκόταν σε εξαιρετική βραδιά με τον Δομινικανό να πληγώνει τους φιλοξενούμενους με κάθε του σουτ. Η ΑΕΚ κατάφερνε με γρήγορες επιθέσεις στο τρανσίσιον να πετυχαίνει τα καλάθια και να μένει κοντά στο στους πράσινους. Οι γηπεδούχοι δεν φάνηκε, πάντως, να αντιμετωπίζουν κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα στην επίθεση με τις μπακ ντορ πάσες της ομάδας να καταλήγουν σε καλάθια. Η ομάδα του Ζντοτς βρήκε στον ύπνο την άμυνα του Παναθηναϊκού και με γρήγορες επιθέσεις κατάφερε να κάνει σερί 7 – 0 και να φτάσει τον αντίπαλό της στο καλάθι. Η ισοφάριση ήρθε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου με τον Τσάβι Πασκουάλ να είναι έξαλλος με τους παίκτες του. Ένα εύστοχο τρίποντο στη λήξη του δεκαλέπτου από τον Αντώνη Φώτση έφερε τον Παναθηναϊκό και πάλι μπροστά στο σκορ με 22-20.

Η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα στη δεύτερη περίοδο με ηγέτη το Ρόκο Λένι Ούκιτς. Ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν κατάφερε να ξεφύγει από την Ένωση, η οποία είχε βρει πολύ καλό ρυθμό στην επίθεση ενώ παράλληλα δυσκόλευε τους αντιπάλους της στην άμυνα κάνοντας τους να υποπέφτουν σε λάθη. Η ΑΕΚ διεισδούσε στην πράσινη ρακέτα χωρίς κάποια δυσκολία ενώ ο Παναθηναϊκός Superfoods έδειξε για ακόμα μια φορά το πρόβλημα που έχει στις βολές. Το καλό ποσοστό της ΑΕΚ στα τρίποντα της έδινε συνεχώς το προβάδισμα στο σκορ με τον Τσάβι Πασκουάλ να ζητάει καλύτερη άμυνα από τους παίκτες του και δικαιολογημένα. Η φάση του αγώνα ήρθε από τον Τζέιμς Φελντέιν και ένα μοναδικό κάρφωμα στον αιφνιδιασμό. Τα τρίποντα των φιλοξενουμένων ήταν μεγάλο πρόβλημα για το τριφύλλι καθώς είχε δεχτεί 3 μέσα σε μόλις 5 λεπτά. Ο Παναθηναϊκός Superfoods είχε μείνει κολλημένος επιθετικά ενώ οι περισσότεροι πόντοι προερχόντουσαν από βολές, γεγονός που έδειχνε τη δυσλειτουργία του στο κομμάτι της επίθεσης στη δεύτερη περίοδο. Τέλος πρώτου ημιχρόνου 39 – 39.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έδειξε το άλλο του πρόσωπο στο τρίτο δεκάλεπτο με καλό στήσιμο στην άμυνα του αλλά και στοχευμένες επιθέσεις. Η Ένωση κατάφερε να φτάσει το καλάθι μετά από 3 λεπτά αγώνα εξαιτίας της εξαιρετικής αμυντικής λειτουργίας του Παναθηναϊκού Superfoods. Αλλαγή εικόνας μέσα σε 30 δευτερόλεπτα η ΑΕΚ έκανε το 7 – 0 και πέρασε και πάλι μπροστά στο σκορ. Ο Ντιμίτρι Νίκολς κράταγε ζωντανό το τριφύλλι πετυχαίνοντας 14 πόντους και περνώντας δεύτερος πίσω από τον Φλεντέιν που είχε 15 πόντους. Εντυπωσιακό κάρφωμα από τον Αντώνη Φώτση που ξεσήκωσε το κοινό. Άλλο ένα εντυπωσιακό κάρφωμα αμέσως μετά με δημιουργό τον Φελντέιν και εκτελεστή τον Νίκολς έφερε την ομάδα τους στο +4. Αντιαθλητικό φάουλα από τον Μποχωρίδη στον Λαρεντζάκη έδωσε στους φιλοξενούμενους την δυνατότητα της ισοφάρισης. Οι δυο ομάδες δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σκορ κάνοντας το ματς ντέρμπι. Χαμένα ριμπάουντ από τον Παναθηναϊκό Superfoods του στερούσαν το προβάδισμα. Τέλος τρίτου δεκαλέπτου με σκορ 56 – 56.

Ένα περίεργο τέταρτο δεκάλεπτο με το τριφύλλι να πετάει στο ξεκίνημα τις ευκαιρίες για εύκολο σκορ και προβάδισμα και να έχει πρόβλημα στα αμυντικά ριμπάουντ τα οποία κατέληγαν σε καλάθι υπέρ της ΑΕΚ. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ήταν αυτός ξεκόλλησε την επίθεση της ομάδας του πετυχαίνοντας ένα πολύ σημαντικό καλάθι και ο Μπουρούσης η σταθερή αξία που με ένα τρίποντο ψυχολογίας έδωσε και ψυχολογικό και βαθμολογικό προβάδισμα στο τριφύλλι. Από την πλευρά του ο Τζέιμς Φελντέιν είχε πάρει… φωτιά και τον Παναθηναϊκό Superfoods από το χέρι οδηγώντας τους πράσινους προς τη νίκη. Ο Μπουρούσης πάλευε για τα ριμπάουντ της ομάδας της δίνοντας της μια ακόμη ευκαιρία. Χρυσάφι στο τελευταίο δεκάλεπτο αποδείχτηκε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος που σκόραρε και κρατούσε ζωντανό τον Παναθηναϊκός Superfoods. Οι πράσινοι πήραν τελικά το έναυσμα που ήθελαν στα τελευταία λεπτά και καθάρισαν το ματς, πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα με τον Φελντέιν να βάζει το κερασάκι στη… νίκη, διαμορφώνοντας το τελικό 77 – 68.

Παναθηναϊκός Superfoods: Σίνγκλετον 6, Νίκολς 16(1), Ρίβερς 1, Μποχωρίδης 5(1), Φώτσης 7(1), Παππάς , Φελντέιν20 (2), Χαραλαμπόπουλος 9, Μπουρούσης 11(1), Καλάθης 2

ΑΕΚ: Ούκιτς 19(4), Μιλόσεβιτς 5, Ντίξον 4, Φόλκερ, Γουίλιαμς 3, Σάκοτα 14(2), Χαριτόπουλος, Λαρεντζάκης 13(1), Ιβάνοβιτς 4, Μαυροειδής 6, Σκουλίδας, Τσαλβούρης

Exit mobile version