Παναθηναϊκός – Φενέρ: Την… σκότωσε γιατί τον «αγαπούσε»!

Πήρε… φόρα και σάρωσε τη Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ο Παναθηναϊκός του Τσάβι Πασκουάλ, γνωρίζοντας την αποθέωση από 15.000 οπαδούς του που γέμισαν το ΟΑΚΑ. Πολύ σπουδαία νίκη για τους πράσινους επί της τουρκικής ομάδας με 81-70. Απίθανα πράγματα από τον Καλάθη με 16 πόντους, 11 ασίστ, 8 ριμπάουντ και 5 κλεψίματα.

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Παναθηναϊκός Superfoods για μία ακόμη φορά στο ΟΑΚΑ και κέρδισε τη Φενέρ με, υπό την παρουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος πήγε να δει την ομάδα της καρδιάς του. Το ΟΑΚΑ σύσσωμο ήταν εκεί για να υποστηρίξει τον εξάστερο σε μια μαγική βραδιά.

Λένε πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και για τον Παναθηναϊκό ακριβώς έτσι εξελίχθηκε το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης με τη Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση για μια ακόμη φορά από τους οπαδούς του τριφυλλιού.

Πολύ καλό ξεκίνημα, λοιπόν, για τους πράσινους, με εκπληκτική συνεργασία Φελντέιν – Σίνγκλετον που κατέληξε σε ένα εντυπωσιακό κάρφωμα, καθώς ο Αμερικανός είχε… κέφια πολλά. Ο Παναθηναϊκός με πολύ καλές επιστροφές και σκληρή άμυνα, έβαλε… δύσκολα στον Ζοτς που είδε τους παίκτες του να μη βρισκουν εύκολα καλάθια και να μένουν πίσω στο σκορ, κατορθώνοντας σε όλο το δεκάλεπτο να περάσουν μόλις μια φορά μπροστά στο σκορ με 11-10. Ο Παναθηναϊκός Superfoods έδειχνε απόλυτα συγκεντρωμένος στο δικό του στόχο και με καλές συνεργασίες που κατέληγαν σε γρήγορα καλάθια, άρχισε να χτίζει διαφορά. Την ίδια στιγμή ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς φώναζε συνεχώς στους παίκτες του καθώς δεν κατάφερναν να φτάσουν στο καλάθι αλλά άφηναν ανοικτούς διαδρόμους στον αντίπαλο τους με αποτέλεσμα να είναι πίσω στο σκορ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Παναθηναϊκός Superfoods κυνηγούσε την κάθε φάση ξεχωριστά κερδίζοντας δεύτερες ευκαιρίες από επιθετικά ριμπάουντ. Η μέρα των ασσίστ για τους γηπεδούχους καθώς Καλάθης και Φελντέιν έδιναν έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες τους και έβαζαν μπρος τις μηχανές. Η Φενέρμπαχτσε φαινόταν να είχε χάσει κυριολεκτικά τη μπάλα, αφού δέχοταν συνεχώς τα στοπ του Παναθηναϊκού Superfoods, με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 23-14 υπέρ των πρασίνων. Τέλος πρώτης περιόδου 23 – 14.

Η καλή εμφάνιση του Παναθηναϊκού Superfoods, με τους παίκτες του να ευστοχούν από όποια θέση… επιχειρούσαν και τους Τούρκους να είναι πίσω, συνεχίστηκε με ένα κρεσέντο που έδωσε μέχρι και 15 πόντους διαφορά (33-18) κάνοντας έξαλλο τον Ζοτς. Ομως αυτό δεν κράτησε, όχι γιατί έπεσε η απόδοση του Παναθηναϊκού, αλλά -κυρίως- διότι ανέβασε πολύ τη δική της η Φενέρ, η οποία κατόρθωσε να ψαλιδίσει τη διαφορά, εκμεταλλευόμενη τα αμυντικά λάθη των πρασίνων. Ο Κρις Σίνγκλετον έκλεινε τα φώτα στους αντίπαλους του ενώ μετά τους πλήρωνε πίσω από τα 6 και 75. Οι Τούρκοι έπαιζαν πιο πιεστική άμυνα, κάνοντας ό, τι έκανε στην πρώτη περίοδο το τριφύλλι. Ο εξάστερος είχε ατονήσει και αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στο επιθετικό αλλά και το αμυντικό κομμάτι. Ποιος άλλος; Ο αρχηγός! Ο Νικ Καλάθης ήταν αυτός που ξεκόλλησε τον Παναθηναϊκός Superfoods επιθετικά και τον ξαναέβαλε σε τροχιά… επίθεσης, διατηρώντας το προβάδισμα στο τέλος του ημιχρόνου με 41-37.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods είχε χάσει τον ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου και ήταν προφανές πως αντιμετώπιζε πρόβλημα επιθετικό. Παρόλα αυτά ο Ντιμίτρι Νίκολς ήταν εκεί για ακόμη μια βραδιά και βοήθησε την ομάδα του. Στην άμυνα οι πράσινοι δεν μπορούσαν να ελέγξουν σε μεγάλο βαθμό τους αντιπάλους του με αποτέλεσμα να χρεώνονταν με φάουλ. Οι Τούρκοι αντιμετώπιζαν εξίσουν προβλήματα καθώς δεν μπορούσαν να κλείσουν τους διαδρόμους τους με αποτέλεσμα το τριφύλλι να κάνει ό, τι θέλει. Το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό Superfoods ήταν ότι έπαιζε με τους καύτερους παίκτες του να είναι φορτωμένοι από νωρίς με φάουλ, προκαλώντας πονοκέφαλο στον Τσάβι Πασκουάλ. Ένας διαπληκτισμός ανάμεσα στους δύο προπονητές για ένα φάουλ αποτέλεσε την έντονη φάση του αγώνα, δείχνοντας ότι και οι δύο θέλουν διακαώς την νίκη. Τέλος τρίτου δεκαλέπτου 61 – 52

Φορτσάτος μπήκε και πάλι ο εξάστερος δηλώνοντας ότι ήθελε να τελειώσει το παιχνίδι όσο πιο νωρίς γινόταν και πετύχει την έβδομη του νίκη στην Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός Superfoods διατηρούσε μια διαφορά ασφαλείας από τη Φενέρμπαχτσε, που βρισκόταν σε μια όχι τόσο καλή βραδιά με τους παίκτες της να έχουν όλοι μονοψήφιο αριθμό πόντων. Κακά νέα για τον Παναθηναϊκός Superfoods που έχασε λίγο πριν τη μέση του τελευταίου δεκαλέπτου τον πολυτιμότερο της παίκτη, Νίκολς καθώς συμπλήρωσε τα φάουλ του. Οι Πράσινοι είχαν πάρει φωτιά με το γήπεδο να τους αποθεώνει. Στα τελευταία λεπτά το τριφύλλι φάνηκε να αυτοκτονεί αλλά ο ήρωας του χτύπησε πάλι. Και το όνομα του είναι Φελντέιν ο οποίος με ένα τρίποντο κατάφερε να ξεσηκώσει όλο τον κόσμο που ήταν εκεί και παρακολουθούσε με αγωνία την ομάδα της καρδιάς του. Ο Παναθηναϊκός Superfoods τελείωσε τον αγώνα ηρωϊκά και με… μαγκιά νικώντας με

Συγκινητική στιγμή καθώς λίγο πριν το τέλος του αγώνα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποθεώθηκε από το κοινό προκαλώντας ρίγη.

Επόμενη αναμέτρηση: Εμπόριο Αρμάνι – Παναθηναϊκός Superfoods (21/12 21:00)

Συγκομιδή νικών Παναθηναϊκού στη διοργάνωση: 7 – 5

Παναθηναϊκός Superfoods: Σίνγκλετον 9(1), Νίκολς 14 (1) , Ρίβερς 10(2), Τζέιμς 4, Φώτσης, Φελντέιν 7(1), Χαραλαμπόπουλος, Κέννι 8, Μπουρούσης 9(1), Καλάθης 16(1)

Φενέρμπαχτσέ: Ούντοφ 10, Άντιτς 3, Σλούκας 13(2), Νούναλλι 21(2),, Βέσελι 8, Κάλινιτς 7, Ντίξον 2, Ντατόμε 6(2)

Exit mobile version