Παναθηναϊκός Superfoods: Με κλειστές τις μηχανές έφυγε νικητής από τα Τρίκαλα

Ο Παναθηναϊκός Superfoods επικράτησε στα Τρίκαλα με 77 – 82, αλλά η εμφάνιση του δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση αυτή της Παρασκευής που επιβλήθηκε στην τουρκική Φενέρ.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods πέτυχε την δεκάτη νίκη του σε 11 αγώνες και έγινε η πρώτη ομάδα της BasketLeague που συμπληρώνει τις 700 στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Η κούραση για τους πράσινους ήταν εμφανής αλλά κατάφεραν να πάρουν την νίκη και να διατηρηθούν στη δεύτερη θέση στην βαθμολογία.

Ένας άλλος Παναθηναϊκός!

Το τριφύλλι ξεκίνησε δυναμικά τον αγώνα με τα Τρίκαλα. Τα πολύ καλά του ποσσοστά στα τρίποντα το βοήθησαν να πάρει άνετα μια διαφορά εναντίον των γηπεδούχων και να είναι ο… αρχηγός του παιχνιδιού. Οι παίκτες του Πασκουάλ, εμφανώς κουρασμένοι, από τον μόλις πριν 40 ωρών αγώνα με τη Φενέρ, προσπάθησαν να πιέσουν τους αντιπάλους τους, κλείνοντας τους διαδρόμους και πιέζοντας από την αρχή της επίθεσης. Χρόνο συμμετοχής πήραν Παππάς και Πατ Καλάθης, οι οποίοι δεν είχαν παίξει με τη Φενέρ. Καινούργια προσθήκη για τον Παναθηναϊκό Superfoods στο πρωτάθημα ήταν ο Μάικ Τζέιμς που πήρε τη θέση του Κ. Σ. Ρίβερς.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ξεκίνησε πιο επιφυλακτικά το δεύτερο δεκάλεπτο, αφού η πίεση στην άμυνα δεν υπήρχε πια και οι γηπεδούχοι ευστοχούσαν αδιακρίτως. Ο Κρις Σίνγκετον είχε μία από τις χειρότερες αγωνιστικές του εμφανίσεις με πολύ κακά ποσοστά ευστοχίας. Η ευστοχία του τριφυλλιού πίσω από τα 6, 75 συνεχίστηκε με τον Παναθηναϊκό να είναι μπροστά στην κούρσα καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνδιού. Πολλά αντιαθλητικά και αψιμαχίες μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων μαρτυρούσαν την ένταση που υπήρχε. Ένα απίστευτο σερί 4 – 0 λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου από τα Τρίκαλα, ξύπνησε το τριφύλλι.

Τα Τρίκαλα προσπάθησαν στο τρίτο δεκάλεπτο να ψαλιδίσουν κι άλλο τη διαφορά και να παλέψουν να πάρουν την νίκη από τον φαινομενικά “κουρασμένο” Παναθηναϊκό. Ο Τσάβι Πασκουάλ όμως έριξε και πάλι στη μάχη τους παίκτες του. Οι αντίπαλοι του εξάστερου έφτασαν ακόμα και τους – 4 προκαλώντας ανησυχία στον πάγκο του τριφυλλιού που δεν διήρκησε για πολύ. Οι φιλοξενούμενοι γρήγορα ξέφυγαν και πάλι στο σκορ. Τα Τρίκαλα έβρισκαν συνεχώς ανοιχτούς διαδρόμους στο αντίπαλο καλάθι με τους πράσινους να μοιάζουν αποσυντονισμένοι σε αυτήν την περίοδο και μη μπορώντας να απαντήσουν.

Η διαφορά μηδενίστηκε και οι δυο ομάδες ήταν ισόπαλες στην τελευταία περίοδο, με τους γηπεδούχους λίγο αργότερα να περνάνε και μπροστά στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός Superfoods φάνηκε εντελώς χαμένος στην τέταρτη περίοδο με τον Τσάβι Πασκουάλ να φωνάζει αμέσως σε τάιμ άουτ τους παίκτες του, προκειμένου να σχεδιάσει την επιθετική της τακτική. Ο Παναθηναϊκός Superfoods μπήκε επιθετικά κατάφερε να κάνει το +6 αλλά οι αντίπαλοι σύντομα μείωσαν, ενώ ο Σίνγκλετον πέτυχε το πρώτο του καλάθι λίγο πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Τα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα του αγώνα ανησύχησαν τον πάγκο του Παναθηναϊκού αλλά στο τέλος έφυγε νικητής με 77- 82.

Επόμενος αγώνας: Εμπόριο Αρμάνι – Παναθηναϊκός Superfoods (21/12 21:00)
Παναθηναϊκός Superfoods – Μπασκόνια Βιτόρια (23/12 21:15)

Exit mobile version