Σέιν Λάρκιν: «Αυτό που συμβαίνει στα Ευρωπαϊκά γήπεδα είναι άλλο πράγμα»!

Μία από τις κορυφαίες μεταγραφές της Ευρωλίγκας ακούει στο όνομα Σέιν Λάρκιν. Ο Αμερικανός μίλησε αποκλειστικά στο Dokari.gr και τη Χριστίνα Μουλά σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για την καριέρα του, αλλά και το παιχνίδι με το τριφύλλι.

– Δύσκολο παιχνίδι, κρίθηκε στον πόντο. Μίλησε μας για αυτό…
«Δεν παίξαμε πολύ καλά, γυρίσαμε την μπάλα πολλές φορές, έπρεπε να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά και να είχαμε καλύτερες θέσεις στην επίθεση. Στην άμυνα ήμασταν καλά δεν δεχτήκαμε πολλούς πόντους, αλλά η επίθεση ήταν αυτό που μας στοίχισε. Πιστεύω στο επόμενο παιχνίδι θα παίξουμε καλύτερα».

– Είσαι μία από τις κορυφαίες μεταγραφές της φετινής Ευρωλίγκας. Πώς αισθάνεσαι για αυτό;
«Είναι ωραίο να βγαίνω εκεί έξω, να βάζω πολλούς πόντους και να παίζω εναντίον μεγάλων ομάδων. Προφανώς σήμερα δεν το κάναμε αυτό, δεν το έκανα αυτό. Πρέπει να συνεχίσω να παίζω, όπως έπαιζα πριν από αυτό το παιχνίδι και όλα θα είναι καλά».

-Παρ’ όλα αυτά έκανες ένα εξαιρετικό παιχνίδι εναντίον της Μπαρτσελόνα…
«Δεν σκέφτομαι, όμως, το παρελθόν αλλά το τι έκανα στο τελευταίο παιχνίδι και δεν βοήθησα την ομάδα μου καθόλου σε αυτό, δεν είναι καθόλου ωραίο συναίσθημα».

-Πιστεύεις ότι το πρόγραμμα της τελευταίας εβδομάδας σας κουράζει; Συνεχείς αγώνες καθόλου ξεκούραση.
«Όχι, ήταν καλό. Πρέπει να τους ξεφορτωθούμε νωρίς τους πολλούς αγώνες να μένουμε στο ρυθμό και να αγωνιζόμαστε μαχητικά. Μου αρέσει να παίζω στο πικ εν ρολ απλά πρέπει να διορθώσω κάποια πράγματα στην άμυνα για να βοηθήσω».

-Πόσο διαφορετικός είναι ο τρόπος του παιχνιδιού εδώ και στο NBA;
«Στην Ευρώπη είναι πολύ μικρότερος ο χώρος στο γήπεδο. Οι αμυντικοί είναι εκτό πεδιάς , έτσι δεν υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χώρος για να λειτουργήσεις. Στο NBA υπάρχει μεγαλύτερος χώρος, επειδή δεν υπάρχουν κανόνες, όπου οι αμυντικοί δεν μπορούν να μείνουν εντός πεδιάς για παραπάνω από 3 δευτερόλεπτα. Η ταχύτητα του παιχνιδιού είναι διαφορετική λόγω της αθλητικότητας των παικτών αλλά και οι διαφορετικές τακτικές στην άμυνα. Κατά τα άλλα τα υπόλοιπα είναι ίδια».

-Παρ’ όλα αυτά προσαρμόστηκες γρήγορα σε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού…
«Ήταν δύσκολο στην αρχή, έπρεπε να βρω ρυθμό και να γίνω αποτελεσματικός για την ομάδα μου. Οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν να γίνω πιο εύστοχος και ο προπονητής να σκέφτομαι καλύτερα το παιχνίδι κατά τη διάρκεια. Όλα θα πάνε καλά. Σήμερα ήταν απλά μια αστοχία. Έχουμε κάνει μια καλή χρονιά, οπότε σβήνουμε αυτό και προχωράμε, προσπαθώντας να παίρνουμε πάντα την νίκη».

-Πέρυσι η Μπασκόνια είχε τον Τζέιμς και φέτος έχει εσένα. Θεωρείς τον εαυτό σου ως τον αντι-Τζέιμς;
«Όχι, εγώ και αυτός είμαστε διαφορετικοί παίκτες. Είναι περισσότερο του σκορ (καθαρό γκαρντ) ενώ εγώ είμαι περιφερειακός περισσότερο . Είναι εξαιρετικός παίκτης αλλά είμαστε πολύ διαφορετικοί. Έπαιξε πολύ καλά σήμερα αλλά σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμαστε ίδιοι τύποι παικτών».

-Καμία σκέψη για το μέλλον;
«Δεν επικεντρώνομαι στο μέλλον. Κοιτάζω το παρόν και σήμερα ήμασταν άτυχοι. Έπρεπε να νικήσουμε και επικεντρώνομαι κυρίως στο επόμενο παιχνίδι».

-Θα ήθελες να έρθεις και να παίξεις στην Ελλάδα;
«Έχω ακούσει ότι είναι ένα πανέμορφο μέρος και δεν θα διαφωνήσω σε αυτό, αλλά προς το παρόν παίζω εκεί που είμαι».

-Σκέφτεσαι να γυρίσεις στο NBA ή προτιμάς να συνεχίσεις την καριέρα σου στην Ευρώπη;
«Θα δούμε. Μ’ αρέσει εδώ, παίζω πολύ ώρα, με καλούς παίκτες, οι συμπαίκτες μου με βοηθάνε, ο προπονητής μου το ίδιο, μέχρι τώρα θα δούμε τι θα γίνει».

-Πώς αισθάνθηκες σήμερα την ατμόσφαιρα εδώ;
«Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική, οι οπαδοί τους τους βοήθησαν να κερδίσουν στο τέλος. Το κοινό στην Ευρώπη συμμετέχει πολύ στο παιχνίδι και είναι καταπληκτικό. Πραγματικά σε μαγεύει η αίσθηση των φιλάθλων να φωνάζουν για σένα. Είναι άλλο πράγμα»…

-Πες μας μία ευχή για τα Χριστούγεννα!
«Καλές γιορτές και υγεία σε όλους σας. Εύχομαι στην ομάδα μου να ξεχάσει αυτή την ήττα και να κερδίσουμε όλα τα επόμενα παιχνίδια που έρχονται στο μέλλον».

Exit mobile version