Παναθηναϊκός Superfoods: Έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του!

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έχασε από την Ούνικς στο Καζάν με σκορ 83 – 81. Οι Πράσινοι έσπασαν το σερί νικών που είχαν και έπεσαν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods πήγε στο Καζάν για να διεκδικήσει την δέκατή του νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα εναντίον της Ούνικς. Οι Ρώσοι με έξι νίκες πάλεψαν και τα κατάφεραν πετυχαίνοντας την έβδομή τους νίκη.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι, παίζοντας πολύ καλή άμυνα και περιορίζοντας τους αντιπάλους του. Η ομάδα του Καζάν προσπάθησε να παίξει άμυνα σε ζώνη προκειμένου να αποτρέψει τα σουτ εντός πεδιάς στους φιλοξενούμενους. Οι Πράσινοι αντέδρασαν, όμως και κατάφεραν να πάρουν ένα προβάδισμα με τον Νικ Καλάθη να κάνει τα κόλπα του, έχοντας 4/4 σουτ. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είχε καλές επιστροφές και έτσι ανέτρεπε όλες τις φάσεις των Ρώσων. Η πρώτη περίοδος τελείωσε με 13 – 19.

Η δεύτερη περίοδος άρχισε το ίδιο καλά για τους Πράσινους αλλά λίγο μετά η αμυντική τους λειτουργία δεν απέδωσε όσο καλά ήθελαν, με αποτέλεσμα να έρθει η ισοφάριση λίγα λεπτά μετά. Ο Τσάβι Πασκουάλ επανέφερε τον Σίνγκλετον, καθώς ο Μπουρούσης φάνηκε ότι δεν μπορούσε να ξεπεράσει την άμυνα του αντιπάλου του. Τα τρίποντα για το τριφύλλι ήταν σε καλά ποσοστά με Ρίβερς και Σίνγκλετον να ευστοχούν πίσω από τα 6, 75. Ο εξάστερος ξύπνησε λίγα λεπτά πριν το τέλος της περιόδου κάνοντας ένα σερί και διαμορφώνοντας το σκορ με 35 – 44.

Το τρίτο δεκάλεπτο άρχισε ονειρικά θα λέγαμε για το τριφύλλι διευρύνοντας ακόμα περισσότερο η διαφορά του με την Ούνικς. Ο αρχηγός των Πρασίνων, Καλάθης, είχε πάρει φωτιά έχοντας 100% στο ποσοστό των δίποντων. Η Ούνικς είχε χάσει τη συγκέντρωση της, καθώς οι καλές τοποθετήσεις των φιλοξενουμένων δεν της άφηναν και πολλά περιθώρια. Ο Κώστας Καϊμακόγλου απουσίαζε στο παιχνίδι αυτό λόγω τραυματισμού. Η άμυνα της Ούνικς άφηνε όλα τα περιθώρια στον Παναθηναϊκό Superfoods να σκοράρει με τρανσίσιον και διεισδύσεις από Καλάθη και Φελντέιν. O Παναθηναϊκός Superfoods έσβησε τις μηχανές λίγα λεπτά πριν το κλείσιμο της περιόδου με αποτέλεσμα η Ούνικς να ρίξει τη διαφορά.

Τέταρτη περίοδος η χειρότερη για το τριφύλλι με τους Ρώσους να περνάνε μπροστά στα μισά της περιόδου μηδενίζοντας όλη τη διαφορά που είχε χτίσει. Η ομάδα του εξάστερου είχα χάσει τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού. Ο Μπουρούσης έβαλε και πάλι μπροστά τον Παναθηναϊκό Superfoods με το εύστοχο τρίποντο του πίσω από τα 6, 75 μέτρα. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ κάνοντας ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Η Ούνικς είχε πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού παίρνοντας μαζί τις ελπίδες του Παναθηναϊκού Superfoods για τη νίκη. Ο Ρίβερς έβαλε ένα τρίποντο πίσω από τα μέτρα δίνοντας και πάλι ελπίδες στο τριφύλλι. Μια κακή επίθεση στο τέλος του παιχνιδιού έκρινε το αποτέλεσμα και το σκορ διαμορφώθηκε 83 – 81.

Παναθηναϊκός Superfoods: Σίνγκλετον 12(1), Νίκολς 6(2) , Ρίβερς 6(2) , Τζέιμς 9(1), Φώτσης , Παππάς, Φελντέιν 6, Κέννι 2, Μπουρούσης 13 (1), Καλάθης 23(2)

Ούνικς: Τζόνσον 5 (1), Αντίποβ 6 (2), Λάνγκροφ 27 (3), Στολλ, Παπακούσκι 4, Κολόμ 16 (2), Μπάνιτς 4, Βορόνοφ 2, Πάνιμ, Γουίλιαμς 17

Exit mobile version