Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός Superfoods: Ερυθρόλευκο… ντέρμπι αιωνίων… με δυνατές μάχες!

Ο Παναθηναϊκός Superfoods αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ χάνοντας με 77 – 69 σε ένα ματς με πολλές ανατροπές και μεγάλες μάχες και από τις δύο ομάδες και πρωταγωνιστή τον Παπαπέτρου για τους γηπεδούχους, ο οποίος έκρινε και το αποτέλεσμα.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έδειξε από τα πρώτα αγωνιστικά λεπτά πως πήγε στο ΣΕΦ με σκοπό να διεκδικήσει τη νίκη από τον αιώνιο αντίπαλό του. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν μαχητική διάθεση από την αρχή με την πολύ καλή τους άμυνα που δεν άφηνε περιθώρια στους αντιπάλους τους να δράσουν. Οι πράσινοι έκαναν τρία συνεχόμενα κλεψίματα και 2/3 κατέληξαν σε καλάθια, ξεκινώντας μάλιστα στην πεντάδα με τον Τζεντίλε να κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα με την πράσινη φανέλα, αλλά να δείχνει… αγχωμένος. Ο Σφαιρόπουλος μάζεψε τους παίκτες του προκειμένου να τους ξυνπήσει, καθώς φαινόταν πως ο εξάστερος είχε πάρει το πάνω χέρι. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε κάνοντας ένα σερί 8 – 0 ως απάντηση στο δυνατό ξεκίνημα του τριφυλλιού και κατόρθωσε να γυρίσει το ματς. Τέλος πρώτης περιόδου 17 – 11

Η δεύτερη περίοδος ξύπνησε και τους παίκτες του εξάστερου, καθώς ο Μάικ Τζέιμς ήταν αυτός που ανέλαβε το στήσιμο του παιχνιδιού. Με εξαιρετικές διεισδύσεις αλλά ακόμα και με πολύ καλή άμυνα κατάφερε να ψαλιδίσει τη διαφορά που είχαν χτίσει οι γηπεδούχοι. Ο νεαρός γκαρντ έδειξε ότι είναι καλά και έτοιμος να γίνει ο “ήρωας” του παιχνιδιού. Ο Κ Σ Ρίβερς βρισκόταν σε μια εξαιρετική βραδιά, πετυχαίνοντας τρία στα τρία τρίποντα και βάζοντας το τριφύλλι σε τροχιά νίκης. Οι γηπεδούχοι αντιμετώπιζαν πρόβλημα στο τρανσίσιον, καθώς η καλή άμυνα του τριφυλλιού δεν τους άφηνε ανοιχτούς διαδρόμους αλλά και στο coast to coast. Οι δύο ομάδες έπαιζαν πολύ δυναμικά σε άμυνα αλλά και επίθεση, δημιουργώντας εξαιρετικό θέαμα. Τέλος δεύτερης περιόδου 38 – 37.

Δυνατές μάχες και στο τρίτο δεκάλεπτο με τον Παναθηναϊκό Superfoods να περνάει μπροστά στο σκορ, έπειτα από 21 λεπτά παιχνιδιού με 43 – 46. Η ομάδα του Πασκουάλ έπαιξε δυνατή άμυνα με πολλά ποσταρίσματα κάτω από τη ρακέτα, δημιουργώντας πρόβλημα στην επίθεση του γηπεδούχου. Ο Κρις Σίνγκλετον έμενε πολλές φορές κάτω από τη ρακέτα, προκειμένου να υποστηρίξει αμυντικά την ομάδα του. Ο Παναθηναϊκός Superfoods παρέμεινε πάντως στάσιμος επιθετικά στα μέσα της τρίτης περιόδου και άφησε τον Ολυμπιακό να κάνει ένα 7 – 0 μέσα σε 1 30 λεπτό και να προσπεράσει μπροστά με 55 – 48 έπειτα από 9 λεπτά παιχνιδιού. Τέλος τρίτου δεκαλέπτου 55 – 50.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε εφιαλτικά για τον Παναθηναϊκό Superfoods, καθώς οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με +11 από τους αντιπάλους του. Οι φιλοξενούμενοι έμοιζαν απορδιογανωμένοι στην 4η περίοδο με τους παίκτες του να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο. Ο Κ Σ Ρίβερς συνέχιζε να πυροβολεί από όπου μπορούσε και να μειώνει τη διαφορά. Οι Πράσινοι κατάφεραν να μειώσουν σε – 3 αλλά οι δύο συνεχόμενες επιθέσεις του Ολυμπιακού με τον Παπαπέτρου να κάνει ότι θέλει στο παρκέ, ανέβασαν και πάλι τη διαφορά των δύο ομάδων σε +9 μόλις 4 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Τέλος παιχνιδιού 77 – 69.

Exit mobile version