Νταρουσάφακα των… τριπόντων… συνέτριψε τη Μπασκόνια

Ένας αγώνας επίδειξης… μακρινών σουτ στην Τουρκία μεταξύ της Νταρουσάφακα και της Μπασκόνια Γαστέιζ, εκτυλίχθηκε σε διαγωνισμό τριπόντων, με τελική νικήτρια την πρώτη με 98-89.

Η Μπασκόνια (11 – 5) αντιμετώπισε την Νταρουσάφακα (8 – 8) στην Τουρκία με τις δύο ομάδες να παλεύουν για την νίκη.

Οι Τούρκοι άρχισαν ιδιαίτερα άστοχα το παιχνίδι με τη Μπασκόνια να κινείται στα ίδια περίπου στατιστικά. Η ομάδα του Αλόνσο ηγείτο καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου, προσπαθώντας να περιορίσει τα μεγάλα σουτ των αντιπάλων τους. Η ομάδα του Μπλατ, από την άλλη, αντιμετώπισε πρόβλημα στη διείσδυση, καθώς οι Ισπανοί είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους προς το καλάθι τους. Οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν στο σκορ με τους Χάνγκα και Μπομπουά να ευστοχούν στα μεγάλα σουτ. Τέλος πρώτου δεκαλέπτου 20 – 24.

Ο ηγέτης της βραδιάς για τους γηπεδούχους δεν ήταν άλλος από τον γνωστό ύποπτο και πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Σκότι Γουίλμπεκιν. Οι Τούρκοι πέρασαν μπροστά έπειτα από 12 λεπτά αγώνα, κάνοντας σερί 11 – 3, με τη Μπασκόνια να φαίνεται αποδιοργανωμένη στο νέο δεκάλεπτο και ανήμπορη να σκοράρει. Ο αρχηγός των Βάσκων κρατούσε την ομάδα του ζωντανή με τα εντυπωσιακά τρίποντα του αλλά ο Γουίλμπεκιν είχε την λύση για τους γηπεδούχους. Η Μπασκόνια είχε χάσει την αμυντική της συγκέντρωση και άφηνε ανεξέλεγκτα τα σουτ πίσω από τα 6, 75 με αποτέλεσμα να είναι πίσω στο σκορ. Η Νταρουσάφακα είχε βρει καλό ρυθμό στα μακρινά σουτ και το εκμεταλλεύτηκε για να χτίσει διαφορά. Οι Βάσκοι δεν τα παρατούσαν και ψαλίδισαν τη διαφορά με τα σουτ πίσω από 6, 75. Τέλος ημιχρόνου με το ματς στον πόντο (47 – 46).

Η Μπασκόνια ξαναπέρασε μπροστά στο δεύτερο ημίχρονο αλλά η απάντηση ήρθε και πάλι από τον Σκότι Γουίλμπεκιν, που είχε πάρει φωτιά και πυροβολούσε από παντού. Οι Τούρκοι βρίσκαν λύσεις από παντού για να σκοράρουν, καθώς η άμυνα των Ισπανών είχε ανοίξει δίνοντας αρκετούς διαδρόμους στους αντιπάλους τους για σκορ. Άμυνα τρύπια για τη Μπασκόνια που είχε αφήσει την οπισθοφυλακή της στην τύχη της. Οι γηπεδούχοι έπαιρναν το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο ανανεώνοντας τις επιθέσεις τους και πετυχαίνοντας καλάθια που εκτόξευσαν τη διαφορά στους +8. Τα σουτ πίσω από τα 7 μέτρα ήταν το ατού της τουρκικής ομάδας για το παιχνίδι αυτό, κάτι που ήξεραν και οι ίδιοι. Τέλος τρίτης περιόδου 77 – 68.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε το ίδιο κακά για την Μπασκόνια με τη διαφορά να διατηρείται στην ίδια τιμή και τους Τούρκους να είναι μπροστά στο σκορ, οδηγώντας την ομάδα τους σε μία ακόμα νίκη. Οι παίκτες του Μπλατ βρισκόντουσαν σε μια πολύ μέτρια αμυντική μέρα έχοντας δεχτεί 80 πόντους σε 32 λεπτά αγώνα. Το παιχνίδι είχε γίνει πολύ έντονο με τους παίκτες να διαφωνούν και να προκαλείται συνεχώς σύγχυση αλλά δεν έχανε το ρυθμό που είχε. Η ομάδα του Μπλατ είχε ξεφύγει 4 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα με διψήφιο αριθμό, γεγονός που κουνούσε καμπανάκι στους Βάσκους. Ο Μπέρτανς έκανε το παιχνίδι της καριέρας του με 29 πόντους και ποσοστά για σεμινάριο δεν μπορούσε παρά να δώσει την νίκη στην ομάδα του. Οι Βάσκοι πάλεψαν αλλά στο τέλος νίκησαν τα ποσοστά. Τέλος παιχνιδιού 98 – 89.

Exit mobile version