Μπουρούσης και… τέζα η Μπαρτσελόνα

Με τον Μπουρούση να κάνει το παιχνίδι της… ζωής του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, το τριφύλλι πέτυχε μια νίκη – χρυσάφι με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα (71-65) και πλέον ατενίζει με μεγάλη αισιοδοξία την πορεία του προς την επόμενη φάση της Euroleague, διεκδικώντας με αξιώσεις μια θέση και στην πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου.

Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, σε ματς ζωής και θανάτου για τις δύο ομάδες, με το τριφύλλι να προέρχεται από την ήττα στην Τουρκία από τη Φενέρ και τους Ισπανούς να διανύουν μια καταστροφική σεζόν, κινδυνεύοντας να μείνουν ακόμα και εκτός οκτάδας.

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό Superfoods, με τους παίκτες του να έχουν 2/2 τρίποντα, γεγονός που του έδωσε εξαρχής μια μικρή διαφορά από τους αντιπάλους τους. Οι Ισπανοί έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, απόροια της πολύ καλής άμυνας του Παναθηναϊκού. Η Μπαρτσελόνα λόγω του αρχηγού της ψαλίδιζε γρήγορα τη διαφορά, χωρίς, όμως, να έχει ουσιαστικές επιθέσεις, ώστε να καταστεί απειλητική για τους πράσινους. Η ομάδα της Βαρκελώνης έμοιαζε να χάνεται στο παιχνίδι των γηπεδούχων, οι οποίοι δεν ήταν και ιδιαίτερα εύστοχοι. Όλοι οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ πάλευαν μέχρι τελικής πτώσης, γεγονός που έδειχνε την αποφασιστικότητά τους για τη νίκη. Πάντως, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κρατήσει τη διαφορά που αποκτούσε κατά διαστήματα στον αγώνα. Τέλος πρώτου δεκαλέπτου 15 – 13.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε πιο δυναμικά στο παιχνίδι με τους Ισπανούς να δίνουν σημασία στην έξτρα πάσα και να πληγώνουν τον Παναθηναϊκό Superfoods με κάθε ευκαιρία πίσω από τα 6 , 75. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, ωστόσο, ανέκαμψε γρήγορα και κατόρθωσε να ανοίξει την ψαλίδα της διαφοράς κάνοντας ένα σερί 9 – 0, μόλις 2 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Τα τρίποντα του Σίνγκλετον και του Ρίβερς έδωσαν στο τριφύλλι ένα ψυχολογικό προβάδισμα για τη συνέχεια του αγώνα. Τέλος ημιχρόνου 36 – 29.

Το καλάθι του αρχηγού έδωσε δύναμη στην ομάδα του για να συνεχίσει την καλή δουλειά του πρώτου ημιχρόνου και να διατηρήσει τη διαφορά. Αυτό, όμως, δεν έγινε εφικτό, καθώς οι παίκτες του Μπαρτζώκα μπήκαν πιο διαβασμένοι στο παιχνίδι και μείωσαν τη διαφορά με τα μεγάλα σουτ που έκαναν. Οι ομάδες είχαν μια διαφορά της τάξεω των 5 πόντων σττη διάρκεια του παιχνιδιού, αποτέλεσμα της καλής άμυνας του τριφυλλιού αλλά και της καλής επιθετικής του επίδοσης. Οι Πράσινοι έπαιζαν σπουδαία άμυνα στο ποστάρισμα, κλείνοντας τον ψηλό της Μπάρτσα, Τόμιτς, με τον εξαιρετικό Γιάννη Μπουρούση, που είχε αναλάβει την άμυνα της ομάδας λόγω της μειωμένης συμμετοχής του Σίνγκλετον στο παιχνίδι. Ο Κρις Σίνγκλετον ήταν στην αποστολή και αγωνίστηκε για κάποια λεπτά αλλά φαινόταν ότι δεν είχε επανέλθει πλήρως του τραυματισμού του στον προηγούμενο αγώνα με τη Φενέρ. Τέλος τρίτου δεκαλέπτου 54 – 46.

Μεγάλη αποδιοργάνωση του Παναθηναϊκού Superfoods στο τελευταίο και καθοριστικό δεκάλεπτο του ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων. Οι Πράσινοι άφησαν αφύλακτους τους παίκτες της Μπαρτσελόνα με αποτέλεσμα να εκμεταλλευτούν την έξτρα πάσα και να πετύχουν μεγάλα σουτ, που έφεραν τη διαφορά στον πόντο και καρδιοχτύπησαν τους οπαδούς του τριφυλλιού, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να τραγουδούν. Ο Νίκος Παππάς και ο Γιάννης Μπουρούσης ξεσήκωναν το ΟΑΚΑ με την προσπάθεια τους να κρατήσουν τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Οι Ισπανοί είχαν πάρει μπροστά και πλήγωναν στις επιθέσεις τους το τριφύλλι, κάτι που ανάγκασε τον Πασκουάλ να αντιδράσει από τον πάγκο. Το τριφύλλι καθάρισε το παιχνίδι λίγο πριν το τέλος με τους παίκτες του να κάνουν ένα κρεσέντο και να κλείνουν τα φώτα στους αντιπάλους τους. Τέλος παιχνιδού 71 – 65.

Exit mobile version