Λύγισε στο Βελιγράδι, λόγω έδρας και διαιτησίας ο Παναθηναϊκός

Την ήττα γνώρισε ο Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα (72-66) και έκανε ένα βήμα… πίσω στη διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα, πληρώνοντας πολλά λάθη, ένα τραγικό ξεκίνημα, αλλά και μια εξίσου τραγική, στα όρια της εχθρικής, διαιτησίας εναντίον του.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods πήγε στο Βελιγράδι για να αντιμετωπίσει τους κόκκινους της Σερβίας και να πάρει το εισιτήριο που ενδεχομένως τον οδηγήσουν στην τετράδα και το πλεονέκτημα της έδρας. Οι Πράσινοι αντιμετώπισαν τον κακό τους εαυτό στην αρχή αλλά και την καυτή ατμόσφαιρα των οπαδών στο Βελιγράδι που αποδοκίμαζαν και δεν σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν.

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν εφιαλτικό για τον Παναθηναϊκό, καθώς οι πράσινοι ουσιαστικά δεν… μπήκαν στο παρκέ και επέτρεψαν στον Ερυθρό Αστέρα να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό σερί και να προηγηθεί με 16-0.
Τα πολλά λάθη, τα χαμένα ριμπάουντ αλλά και η αστοχία των παικτών του εξάστερου, έδωσαν αυτό το ηχηρό πορβάδισμα στους Σέρβους, το οποίο, όμως, δεν είχε μεγάλη διάρκεια με τον Παναθηναϊκό Superfoods να κάνει τη δική του ολική επαναφορά και ένα εντυπωσιακό σερί 14-2 με 4 τρίποντα από Ρίβερς και Γκάμπριελ που μπήκαν στο παιχνίδι. Η ομάδα του Βελιγραδίου ευνοούνταν από τα σφυρίγματα έδρας και έπαιρνε το ένα φάουλ μετά το άλλο. Οι Πράσινοι έδειξαν μαχητική ψυχή και κατάφεραν να ψαλιδίσουν την περάστια διαφορά του πρώτου δεκαλέπτου. Τέλος πρώτης περιόδου 20 – 14.

Πιο δυναμικά μπήκε στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός Superfoods, με τους Πράσινους να κάνουν καλύτερη εμφάνιση σε σχέση με την πρώτη περίοδο. Οι Σέρβοι προσπάθησαν να κάνουν γρήγορες επιθέσεις με μεγάλα σουτ τα οποία τους βγήκαν καλύτερα. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έφτασαν μέχρι στο -2 αλλά δεν κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ, καθώς τα τρίποντα δεν τους βγήκαν, όσο στο προηγούμενο δεκάλεπτο. Τους 22 από τους συνολικά 33 πόντους των Πρασίνων πέτυχαν Κένι Γκάμπριελ και Μάικ Τζέιμς με την τρομερή τους εμφάνιση στο παιχνίδι. Χαρακτηριστικό της διαιτητικής εύνοιας υπέρ των Σέρβων το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο εκτέλεσαν 11 βολές, ενώ ο Παναθηναϊκός καμία…

Τρομερή εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο, που το ματς ήρθε στα ίσια με ένα ακόμη τρίποντο από τον Κένι Γκάμπριελ, που έκανε την καλύτερη επίδοση του στην Ευρωλίγκα. Οι Σέρβοι δεν μπορούσαν να ελέγξουν το γρήγορο ρυθμό των Πρασίνων, που φάνηκε να είχαν πάρει φωτιά. Τα φάουλ που χρεώθηκαν στον Παναθηναϊκό Superfoods έδωσαν ξανά το προβάδισμα στον Ερυθρό Αστέρα. Τα 5/5 τρίποντα του Κέννι έπεφταν σαν βόμβα στο Βελιγράδι και ξεσήκωναν τον Πράσινο πάγκο. Το παιχνίδι ήρθε και πάλι στα ίσια με το σκορ στο 50 – 50 και το ηθικό των Πρασίνων να τονώνεται. Ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν μπορούσε να περάσει μπροστά, διότι κάθε φορά που ισοφάριζε οι Σέρβοι ξέφευγαν, ενώ είχε να αντιμετωπίσει και αρκετά εχθρικά σφυρίγματα από τους διαιτητές. Το κατάφερε και αυτό! Οι παίκτες του Πασκουάλ πέρασαν μπροστά στο σκορ προς το τέλος της τρίτης περιόδου και ξεσήκωσαν το γήπεδο του Βελιγραδίου. Τέλος τρίτης περιόδου 57 – 56.

Τελευταία περίοδος και πιο κρίσιμη στο παιχνίδι με Παναθηναϊκό Superfoods και Ερυθρό Αστέρα να κινούνται πόντο – πόντο. Οι Πράσινοι κατάφεραν με τον… γνωστό βομβιστή τους ΚΣ Ρίβερς να περάσουν μπροστά στο σκορ. Κακό νέο για το τριφύλλι ήταν το τέταρτο φάουλ του ΚΣ, ο οποίος βρισκόταν και πάλι σε μια πολύ καλή μέρα και ακόμη χειρότερο, η αποβολή του Γιάννη Μπουρούση λόγω φάουλ, η οποία και έδωσε τη χαριστική βολή. Το τριφύλλι είχε κολλήσει στο σκορ μένοντας στο -1 από τους αντιπάλους του. Στα τελευταία λεπτά και οι κακές επιλογές έφεραν την ήττα για την ομάδα των Πρασίνων. Τελικό αποτέλεσμα στο Βελιγράδι 72 – 66.

Exit mobile version