Σαρωτικός Παναθηναϊκός και τώρα… ραντεβού στα Play Offs

Εξάστερος απ’ τα παλιά ο Παναθηναϊκός Superfoods, νίκησε με άνεση τον Ολυμπιακό με 72 – 59 των πολλών προβλημάτων στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και τον υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα στην Basket League, με τις δύο ομάδες να λύνουν πια τις διαφορές τους για την κατάκτηση του τίτλου στα Play Offs.

Ντέρμπι αιωνίων στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να κυνηγά το -25 απ’ τη διαφορά του πρώτου παιχνιδιού στο ΣΕΦ και τον Ολυμπιακό να κατεβαίνει χωρίς Γιάνγκ και Λοτζέσκι, αλλά και να χάνει τον Σπανούλη στη δεύτερη περίοδο, λόγω τραυματισμού.

Ενα ματς γεμάτο ένταση, όπως όλα τα αιώνια ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό Superfoods να μην καταφέρνει να βρει ρυθμό στην πρώτη περίοδο και να δίνει έτσι τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να επιβληθεί κατά κράτος. Οι Πράσινοι ήταν ιδιαίτερα άστοχοι στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Ρίβερς να έρχεται ως μάγος με τα τρίποντα του για να μαζέψει τη διαφορά. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έχανε το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο, δίνοντας την ανανέωση της επίθεσης στον αντίπαλο. Η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων όλο και μεγάλωνε με τους παίκτες του εξάστερου να ψάχνουν τρόπους για να την μαζέψουν. Τέλος δεκαλέπτου 12 – 20.

Το δεύτερο δεκάλεπτο άρχισε εντυπωσιακά για τον Παναθηναϊκό Superfoods, καταφέρνοντας όχι μόνο να ψαλιδίσει τη διαφορά των 8 αλλά και να περάσει μπροστά στο σκορ, κάνοντας ένα σερί 14-0 που τον έφερε να προηγείται με 26-20, 4.54 πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς καλάθι για 6 περίπου 5 λεπτά, μη μπορώντας να αντιμετωπίσει την ορμή του Παναθηναϊκού και του Κέι Σι Ρίβερς που έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο παρκέ. Η καλή αμυντική λειτουργία του τριφυλλιού στο δεύτερο δεκάλεπτο φάνηκε, διότι περιόρισε τον αντίπαλο του στους 8 πόντους μέσα σε μια περίοδο.Με τις γρήγορες επιθέσεις αλλά και τα δυνατά μαρκαρίσματα ο εξάστερος κατάφερε να επιβάλλει το δικό του ρυθμό, όχι όμως και να διατηρήσει την υπέρ του διαφορά που έφτασε και στους 9 πόντους (31-22), αφού με ένα σερί 6-0 ο Ολυμπιακός έκλεισε το ημίχρονο στο 31-28.

Έμεινε στο πρώτο ημίχρονο ο καλός Παναθηναϊκός, καθώς δεν μπόρεσε να ελέγξει αμυντικά τον αντίπαλο του με αποτέλεσμα να κινούνται μία ανάσα ο ένας από τον άλλον. Οι Πράσινοι, έβρισκαν στήριγμα στα εκτός πεδιάς σουτ που επιχειρούσαν κάθε λίγο και ευστοχούσαν, με τον Σινγκλετον να παίρνει τη σκυτάλη από τον Ρίβερς. Ο Ολυμπιακός τόλμησε και αυτός το τρίποντο και δεν έπεσε έξω, με τους κόκκινους να ευστοχούν. Ο Έρικ Γκριν αποτελούσε μόνιμα πρόβλημα για την άμυνα του Παναθηναϊκού, αφού κατάφερνε να βρίσκει διαδρόμους και να σκοράρει.Πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Γ Πρίντεζης, αφού είχε αναλάβει την ομάδα πάνω του, μετά την αποχώρηση Σπανούλη. Τέλος περιόδου 48 – 45.

Βομβαρδισμός τριπόντων από τον Κρις Σίνγκλετον και τον Κ Σ Ρίβερς, που έκαναν εξαιρετική εμφάνιση στο ΟΑΚΑ και ξεσήκωναν τον ρυθμό. Οι παίκτες και των δύο ομάδων έπαιζαν μαχητικά, διεκδικώντας κάθε μπάλα και κατοχή στο παιχνίδι. Οι Πράσινοι άναψαν και γκρέμισαν τη ρακέτα με τα τρίποντα τους αλλά και την πολύ καλή τους άμυνα στη τελευταία περίοδο, ενός ντέρμπι από τα λίγα. Ο εξάστερος πάλεψε να πάρει και τη διαφορά του πρώτου παιχνιδιού φτάνοντας στο +15. Ο Ολυμπιακός πάλεψε για να κρατήσει το σκορ του πρώτου ντέρμπι και είναι μείνει πρώτος στη βαθμολογία. Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν, όμως το προβάδισμα τους και κατάφεραν να μην χάσουν το +25. Με τους Σίνγκλετον και Κ Σ για κορυφαίους ο Παναθηναϊκός διέλυσε τον αντίπαλο του με 72- 59 στο ΟΑΚΑ.

Exit mobile version