Κλειδώνει οκτάδα και βλέπει ψηλότερα ο Παναθηναϊκός

Πέρασε από την Πόλη χωρίς απώλειες ο Παναθηναϊκός Superfoods, νικώντας τη Γαλατά με 84-79, νίκη πολύ σημαντική καθώς ουσιαστικά κλειδώνει για τους πράσινους τη συμμετοχής τους στην οκτάδα και τους επιτρέπει στα 9 ματς που απομένουν για την κανονική περίοδο να τα δώσουν… όλα για μια θέση στην πρώτη τετράδα, ώστε να εξασφαλίσουν και το πλεονέκτημα της έδρας στα Play Offs της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη για την 21 φάση της Euroleauge εναντίον της Γαλατασαράι. Οι Πράσινοι αν και δεν ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο το παιχνίδι, φρόντισαν να αλλάξουν την εικόνα και να βελτιώσουν πολλά κομμάτια που υπολείπονταν σε σχέση με την Τουρκική ομάδα.

Με την… πλάτη στον τοίχο πήγε στην Πόλη ο Παναθηναϊκός, μετά την ήττα στο Βελιγράδι απ’ τον Ερυθρό Αστέρα και το ξεκίνημα του παιχνιδιού με τη Γαλατά μόνο καλό δεν ήταν…
Οι Πράσινοι ξεκίνησαν μουδιασμένα την πρώτη περίοδο, έχοντας μεγάλο πρόβλημα στην αμυντική τους προσπάθεια και επιτρέποντας τους Τούρκους να σκοράρουν με ιδιαίτερη ευκολία. Η Γαλατά κατάφερε να χτίσει μια μεγάλη διαφορά ήδη από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο στην επίθεση, χάνοντας επανειλλημένα τις κατοχές, την ώρα που οι Τούρκοι είχαν βρει ρυθμό στα σουτ εντός πεδιάς και έμεναν συνεχώς μπροστά στο σκορ. Ο Φελντέιν ήταν ένα από τα κλειδιά του Παναθηναϊκού στο πρώτο δεκάλεπτο με 2/2 τρίποντα. Οι γηπεδούχοι με αρχηγό τον Μίτσοβ έκαναν ό,τι ήθελαν στην ρακέτα του τριφυλλιού διαμορφώνοντας το τελικό 24 – 18.

Στο ίδιο σχεδόν μοτίβο εξελίχθηκε για τον Παναθηναϊκό και το δεύτερο δεκάλεπτο, καθώς περνούσαν τα λεπτά με το τριφύλλι να βρίσκει ρυθμό επιθετικά αλλά κυρίως αμυντικά, κάτι που έφερε αποτέλεσμα. Οι πράσινοι ήταν πιο συγκεντρωμένοι στην άμυνα, κάνοντας δύσκολη τη ζωή των Τούρκων και κερδίζοντας τις κατοχές. Το θέμα που εξακολουθούσε να αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός Superfoods στην άμυνα ήταν οι αλλαγές στα σκριν, καθώς υπήρχε κακή συνεννόηση μεταξύ των παικτών και έτσι έχαναν τους αντιπάλους τους στα σουτ. Οι γηπεδούχοι έχασαν τον καλό ρυθμό που είχαν και έπεφταν σε πολλά λάθη, μένοντας κυρίως από χρόνο στην επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι είχαν βρει πολύ καλό ρυθμό στα σουτ 3 πόντων με Σίνγκλετον, Νίκολς και Ρίβερς να βάζουν τον Παναθηναϊκό σε τροχιά νίκης. Η καλή αμυντική λειτουργία των Κυπελλούχων Ελλάδος απέδωσε κάτι που ήταν προφανές στο αποτέλεσμα ημιχρόνου που βρήκε τον Παναθηναϊκό προηγούμενο με τρεις (40 – 43).

Ο Φελντέιν των τριπόντων…

Σαν βαρέλι είχε το καλάθι ο Τζέιμς Φελντέιν με 5/5 τρίποντα τα 3 στο τρίτο και καθοριστικό δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Πασκουάλ είχαν βρει τρομερό ρυθμό στα μακρινά σουτ κάνοντας τρομερά πράγματα πίσω από τα 7 μέτρα. Οι Τούρκοι είχαν χάσει τη μπάλα, βλέποντας τους αντιπάλους τους να περνάνε μπροστά στο σκορ με 14 πόντους και να μην μπορούν να τους περιορίσουν. Μόνιμο το πρόβλημα για τους Πράσινους η κακή άμυνα, που άφηνε τον αντίπαλο τους να σκοράρει, λόγω των αλλαγών στα σκριν. Πολύ κακή συνεννόηση μεταξύ των παικτών, κάτι που δεν έσωζαν τα τρίποντα. Οι Κυπελλούχοι δέχτηκαν ένα σερί 10 πόντων λόγω της έλλειψης συγκέντρωσης στο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκος δεχόταν το ένα τρίποντο μετά το άλλο στην άμυνα αφού είχε δεχθεί πάνω από 16 πόντους μέσα σε 3 λεπτά. Οι Πράσινοι εκτελούσαν συνεχώς τρίποντα, προκειμένοι να ξαναχτίσουν διαφορά, αλλά απ’ την άλλη η πολύ κακή άμυνα είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστεί η διαφορά στο 64 – 68.

Ο Παναθηναϊκός με… αρχηγό τον Τζέιμς προσπάθησε να σφραγίσει τη νίκη του στην τελευταία περίοδο κάνοντας τα απίστευτα και τα κατέφερε. Οι Πράσινοι πάλευαν να κερδίσουν αυτό τον αγώνα που θα τους έβαζε σε καλύτερη θέση στη βαθμολογία, ουσιαστικά κλειδώνοντας τη συμμετοχή τους στην οκτάδα. Ο Παναθηναϊκος πλήρωνε, ωστόσο, την κακή του άμυνα και σε αυτό το δεκάλεπτο με τους Τούρκους να εκτελούν σουτ ανενόχλητοι από όλες τις θέσεις του γηπέδου και να μειώνουν όσο περνούσε ο χρόνος τη διαφορά. Στα κρίσιμα σημεία, πάντως, οι παίκτες του Πασκουάλ έβρισκαν στόχο στα σουτ τους με αποτέλεσμα να μην επιτρέψουν στους Τούρκους να μειώσουν κάτω από τους 5 πόντους. Ο Κέι Σι Ρίβερς, όμως, δεν είχε μιλήσει ακόμα, μέχρι 1 30 λεπτό πριν το τέλος του παιχνιδιού όπου βομβάρδισε με buzzer beater τη ρακέτα των αντιπάλων του πίσω από τα 6 και 75 μέτρα κάτι που ξέρει να κάνει πολύ καλά. Τελικό αποτέλεσμα: 79 – 84.

Exit mobile version