Έκανε περίπατο στη Χαλκίδα ο Παναθηναϊκός και κοιτάει πλέον τελικό!

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έκανε ένα μικρό περίπατο στη Χαλκίδα κερδίζοντας με 54 – 77 την Κύμη και πια ετοιμάζεται για τον επόμενο αγώνα του πρωταθλήματος εναντίον της Δόξας Λευκάδας την Τετάρτη, πριν τον τελικό του Σαββάτου με τον Αρη, στο Αλεξάνδρειο.

Ο Παναθηναϊκός προερχόμενος από τη νίκη ενάντια στη Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ, ταξίδεψε για να αντιμετωπίσει την Κύμη SeaJet στη Χαλκίδα και να διατηρήσει το αήττητο του.

Οι Πράσινοι μπήκαν δυναμικά στην πρώτη περίοδο του παιχνιδιού, με τον αρχηγό τους να οργανώνει την ομάδα χτίζοντας εξαρχής μια διαφορά στο σκορ. Ο Νίκ Καλάθης, είχε πάρει φωτιά και μοίραζε έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του, παίζοντας και δυναμική άμυνα στην άλλη μεριά του γηπέδου. Οι γηπεδούχοι δυσκολεύτηκαν να βρουν ρυθμό και σουτ στο παιχνίδι, κατάφεραν όμως κερδίζοντας σύντομα φάουλ να φτάνουν στη γραμμή των ελευθέρων βολών, έτσι ώστε να μένουν κοντά στο σκορ. Οι δύο ομάδες δεν τα πήγαν πολλά καλά στη γραμμή των βολών, καθώς αμφότερες είχαν 50%. Ο Τζέιμς Φελντέιν ήταν ζεστός και το σερί του στα μακρινά σουτ συνεχίστηκε και στη Χαλκίδα. Τέλος πρώτης περιόδου 15 – 20.

Στον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε και το δεύτερο δεκάλεπτο με τις δυο ομάδες να κινούνται κοντά στο σκορ χωρίς μεγάλες διαφορές ή αλλαγές στο προβάδισμα. Οι Πράσινοι κατάφεραν να περιορίσουν τους αντιπάλους τους στη ρακέτα, πετυχαίνοντας μόνο 8 πόντους σε αυτή τη περίοδο. Η καλή άμυνα του τριφυλλιού, όμως, δεν συμβάδισε και με την ευστοχία του, καθώς οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ ήταν ιδιαίτερα άστοχοι με αποτέλεσμα να πετύχουν μόλις 14 πόντους σε αυτό το δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν στήριγμα στον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος πήρε από νωρίς τη θέση του Κρις Σίνγκλετον, λόγω των γρήγορων φάουλ του. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να περιορίσουν τον Έλληνα σέντερ με διπλή άμυνα αλλά δεν ήταν αποτελεσματικό κάτι τέτοιο. Ο νούμερο 1 παίκτης της Κύμης ήταν ο Τουντζιαράκης, που είχε πετύχει 11 από τους 28 πόντους της ομάδας του, αποτελώντας σημαντικό επιθετικό μοχλό της ομάδας. Τέλος δεύτερης περιόδου 28 – 36.

Η Κύμη θέλησε να μειώσει τη διαφορά και μπήκε πολύ επιθετικά στην τρίτη περίοδο, αλλά ο Παναθηναϊκός απάντησε γρήγορα με ένα δικό του σερί και έφτασε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό. Οι Φελντέιν, Τζεντίλε και Σίνγκλετον είχαν μπει πολύ ζεστοί και άνοιξαν και άλλο τη διαφορά φτάνοντας στο +17. Οι Πράσινοι έλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι και στο επιθετικό αλλά και στο αμυντικό μέρος. Η Κύμη δεν λειτουργούσε καλά στην άμυνα, αφού άφηνε τους αντιπάλους του να σκοράρουν, χωρίς να κάνουν φάουλ, όπως φώναζε ο προπονητής τους, αν και είχαν να δώσουν. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ κατάφεραν να βρουν ξανά στόχο στα μεγάλα σουτ και η διαφορά έφτασε στους +24. Τέλος τρίτου δεκαλέπτου 37 – 63.

Ίδιο στυλ παιχνιδιού και στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον Παναθηναϊκό να κάνει ό,τι θέλει στο αντίπαλο καλάθι αλλά παράλληλα να εμποδίζει την Κύμη στο να εκδηλώνει επιθέσεις στο δικό του. Η ομάδα του τριφυλλιού ουσιαστικά είχε κλειδώσει το παιχνίδι ήδη από την τρίτη περίοδο με την πολύ καλή της εμφάνιση. Ο Πασκουάλ δοκίμασε νέα σχήματα στο παιχνίδι και χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του. Η συνεργασία μεταξύ των φιλοξενουμένων αλλά και η έξυπνη… πάσα έδειξε ότι οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάστση ενόψει και του τελικού Κυπέλλου που έρχεται. Τέλος παιχνιδιού 54 – 77.

Exit mobile version