Αυτά τα κάνει μόνο ο Μάικ Τζέιμς…

Εσπασε καρδιές για μια ακόμη φορά φέτος ο Παναθηναϊκός, αλλά έστω και στο… παρά ένα, απέφυγε μια οδυνηρή ήττα από την Ούνικς Καζάν, την οποία νίκησε στο ΟΑΚΑ με τον Μάικ Τζέιμς σχεδόν σε νεκρό χρόνο να σκοτώνει του Ρώσους και με τρίποντο να γράφει το 83-82.

Επιστροφή στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για τον κυπελλούχο, πια, Παναθηναϊκό Superfoods που ξεκίνησε νωχελικά ένα ακόμη ματς, αυτή τη φορά με την Ουνικς Καζάν, μέσα στο ΟΑΚΑ, την ομάδα που με την ήττα που γνώρισε στον πρώτο γύρο στη Ρωσία, του στερεί ουσιαστικά την διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα.

Η πρώτη περίοδος άρχισε ιδανικά και για τις δύο ομάδες στο παρκέ. Ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό με τον Αλεσάντρο Τζεντίλε, ο οποίος εκτελούσε σε κάθε του σουτ τους αντπάλους του. Η άμυνα μπορεί να μην βγήκε σε καμία ομάδα, χαρίζοντας πολύ υψηλό σκορ για πρώτη περίοδο αλλά έδωσε θέαμα στον κκόσμο που παρακολουθούσε από το γήπεδο. Οι παίκτες του Πασκουάλ είχαν μέτριο ποσοστό στα σουτ πίσω από τα 6 και 75 μέτρα, αλλά έβρισκαν λύση στο τρανσίσιον και στις οργανωμένες τους επιθέσεις. Οι Ρώσοι επιθετικά λειτουργούσαν σχεδόν άρτια αλλά δεν έπαυαν να αφήνουν ανοικτούς τους διαδρόμους τους προς το καλάθι και επιτρέποντας τα εύκολα λέι απ. Ο τοπ σκόρερ της φετινής διοργάνωσης, Κιθ Λάνγκφορντ, είχε καταφέρει να βρει ρυθμό στο σουτ για ακόμα ένα βράδυ, προβληματίζοντας πολύ τον Ισπανό τεχνικό.

Η δεύτερη περίοδος άρχισε πιο συγκεντρωμένα για τους Ρώσους, αφού κατάφεραν να ελέγξουν στην άμυνα τον Παναθηναϊκό και να περιορίσουν, όχι μόνο το σουτ αλλά και το εξ επαφής καλάθι τους. Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε πολλά παράπανω από τους παίκτες του διότι όχι μόνο άφηναν μέσα από τα χέρια τους τις επιθέσεις να χαθούν αλλά δυσλειτουργούσαν ολοκληρωτικά στην άμυνα. Οι παίκτες του Πασούτιν, είχαν ελέγξει το κομμάτι των ριμπάουντ με αποτέλεσμα να ανανεώνουν τις επιθέσεις τους τη μία μετά την άλλη. Το τριφύλλι έμοιαζε λίγο αποδιοργανωμένο επιθετικά με αποτέλεσμα να μείνει στάσιμο στο σκορ για περίπου 3 λεπτά. Η ομάδα από το Καζάν περνούσε σαν σταματημένους τους αντίπαλους παίκτες, καθώς οι Πράσινοι δεν έπαιζαν καθόλου άμυνα στο καλάθι τους. Λίγο τα λάθη των διαιτητών, λίγο η κακή άμυνα του εξάστερου, άφησαν την αντίπαλη τους ομάδα να πάρει μια διαφορά 7 πόντων.

Κάκιστη περίοδος για τους γηπεδούχους με πολύ αρνητική άμυνα αλλά ακόμα πιο κακή επιθετική λειτουργία με αποτέλεσμα η ομάδα του Καζάν να κάνει ό,τι θέλει στο Πράσινο καλάθι και να έχει τον κύριο λόγο σε αυτό το δεκάλεπτο. Ο Τσάβι Πασκουάλ φανερά εκνευρισμένος με τους παίκτες τους, οι οποίοι δεν έπαιζαν καθόλου άμυνα με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι να ξεφύγουν με +9 στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε εγκλωβισμένος έξω από τη ρακέτα των αντιπάλων τους και δεν μπορούσε να σκοράρει ακόμα και εξ επαφής. Ο Κιθ είχε πιάσει το μέσο όρο του ήδη από αυτό το δεκάλεπτο, δείγμα της ανύπαρκτης άμυνας απέναντι του.

Η τελευταία και πιο καθοριστική περίοδος ξεκίνησε πιο οργανωμένα για τον Παναθηναϊκό, που κατάφερε να ψαλιδίσει και να ισοφαρίσει στο σκορ. Τα τρίποντα , όμως, του Κολόμ… έκαναν πάλι τη διαφορά να μεγαλώσει και να πάει στους 6. Οι Πράσινοι φανερά εκνευρισμένοι, φάνηκαν να έχουν χάσει τη συγκέντρωση τους και τα λάθη των διαιτητών να έχουν ανεβάσει την ένταση στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι χρεώνονταν την κάθε επαφή τους με φάουλ με αποτέλεσμα να έχουν πέσει ψυχολογικά και στην επίδοση τους στην άμυνα, λόγω των κακών αποφάσεων. Τα μακρινά σουτ βγήκαν εν μέρει προς το τέλος, εκεί που οι παίκτες του Πασκουάλ έψαχναν να γυρίσουν το παιχνίδι. Το τελευταίο 1 30′ λεπτό προκάλεσε εμφράγματα στους θεατές με τις δύο ομάδες να κινούνται πολύ κοντά στο σκορ αλλά πάντα με την Ούνικς να έχει τον πρώτο λόγο. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε 15 δευτερόλεπτα πριν το τέλος σε 80-80 με τον Σίνγκλετον να χάνει και μια βολή και τη μπάλα στους Ρώσους για την τελευταία επίθεση. Με ένα τρίποντο στα 1.9′ δευτερόλεπτα ο Μάικ Τζέιμς χάρισε το μάτς στον…. Παναθηναϊκό. Αποτέλεσμα αγώνα 83 – 82 με κερασάκι Τζέιμς.

Exit mobile version