Γκιστ παρόντος, σάρωσε τον Απόλλωνα και…τρέχει για Ρεάλ

Ο Παναθηναϊκός Superfoods με την παρουσία του Γκιστ διέλυσε τον Απόλλωνα Πάτρας με 74 – 97 και πλέον στρέφει την προσοχή και τη συγκέντρωσή του στο ΟΑΚΑ και τον αγώνα της Πέμπτης με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ λειτούργησε σαν καταλύτης για τον Παναθηναϊκό, όχι μόνο στο αγωνιστικό αλλά και στο ψυχολογικό κομμάτι της ομάδας. Ο εξάστερος έδειξε ένα εντελώς διαφορετικό προφίλ από αυτό του Κάουνας, δείχνοντας ότι επέστρεψε δριμύτερος και πλέον κοιτάζει μόνο νίκες.

Εμφατικά άρχισε το πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός, αποκτώντας πολύ καλό ρυθμό, τόσο στην άμυνα αλλά και τόσο στην επίθεση. Οι Πράσινοι δεν δυσκολεύτηκαν στο επιθετικό κομμάτι, έχοντας καλά ποσοστά και εντός και εκτός πεδιάς, παίρνοντας γρήγορα ένα καλό προβάδισμα από τον αντίπαλο τους. Η άμυνα, όμως, δεν ευνόησε το τριφύλλι, καθώς οι Πατρινοί κατάφερναν να βρίσκουν ανοιχτούς διαδρόμους και να σπάνε την άμυνα των φιλοξενουμένων, μένοντας σχετικά κοντά στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός με τον Νικ Καλάθη δημιουργούσε τις κατάλληλες προϋποθέσεις στην επίθεση, γεγονός που τον κράταγε στο τιμόνι του σκορ. Τα μακρινά σουτ ήταν ένα σημαντικό ατού των Πράσινων, έχοντας ήδη στην πρώτη περίοδο 5/7. Τέλος περιόδου 17 – 22.

Οι Πράσινοι ανέβασαν ταχύτητα, παίζοντας με πιο γρήγορο ρυθμό στην επίθεση, κάτι που πολλές φορές τους οδηγούσε σε λάθη. Η καλή άμυνα των γηπεδούχων δεν επέτρεπε στους φιλοξενούμενους να «ταϊζουν» τον ψηλό με αποτέλεσμα να έχουν πρόβλημα στο πικ εν ρολ. Τα μακρινά σουτ δεν βγήκαν τόσο και στη δεύτερη περίοδο, κάτι που δεν φάνηκε στο σκορ, λόγω της πλέον ευστοχίας των σουτ 2 πόντων. Τα ριμπάουντ ήταν μόνιμο πλήγμα για τον Παναθηναϊκό, αποτέλεσμα των καλών μποξ άουτ των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Πασκουάλ πήραν μπρος και έκαναν το +20 λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Τα τρίποντα των Σίνγκλετον και Φώτση άνοιξαν τη διαφορά, ενώ οι κακές επιλογές των Πατρινών τους κράτησαν πίσω στο σκορ σε όλη την περίοδο. Τέλος ημιχρόνου 25 – 46.

Ο Πασκουάλ χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του, συνεχίζοντας τον καλό ρυθμο της ομάδας και διατηρώντας τη διαφορά. Οι Πατρινοί είχαν βρει ρυθμό στο σκορ, αλλά οι Πράσινοι είχαν την απάντηση άμεσα. Ο Γκιστ φορτώθηκε γρήγορα με φάουλ και έτσι αποχώρησε νωρίς από το παιχνίδι, προκειμένου να μην αποβληθεί. Ο Παναθηναϊκός δεν κράτησε χαμηλά τα λάθη του (10) ήδη σε 25 λεπτά παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά και να τη φτάσουν στο -14. Η καλή επιθετική απόδοση του τριφυλλιού, όμως, δεν άφησε πολλά περιθώρια και έφερε πάλι τη διαφορά στους +20. Η πιο θεαματική στιγμή της βραδιάς ήταν το coast to coast του Μάικ Τζέιμς μέσα σε 5 δευτερόλεπτα και το καλάθι, που διαμόρφωσε το σκορ 56 – 76.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κυριαρχήσει στα αμυντικά ριμπάουντ και να κλέψει τις ελπίδες των αντιπάλων τους για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Οι αιφνιδιασμοί δεν βγήκαν στο τριφύλλι αλλά η καλή άμυνα και η κυριαρχία στον αέρα κατάφεραν να ξεκαθαρίσουν το αποτέλεσμα, ήδη από νωρίς στο παιχνίδι. Ο Γκστ κατάφερε να ευστοχήσει με καλάθι εντός πεδιάς στο τελευταίο δεκάλεπτο, δείχνοντας ότι έχει επιστρέψει για τα καλά στην ενεργό δράση και ετοιμάζεται για τα καλύτερα. Οι Πράσινοι κατέβασαν ρυθμούς προς το τέλος του αγώνα, παίζοντας πιο ευέλικτη άμυνα αλλά και πιο γρήγορες επιθέσεις. Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και συνέχιζαν να σκοράρουν στο αντίπαλο καλάθι. Ο Κέννι Γκάμπριελ είχε πάρει φωτιά στο τελευταίο δεκάλεπτο και πυροβολούσε με τρίποντα τους Πατρινούς, ενώ ο Γκιστ πέταξε στον αέρα και κάρφωσε την μπάλα, ξεσηκώνοντας όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού που βρίσκονταν εκεί. Τέλος αγώνα 74 – 97.

Exit mobile version