Ο Βασιλιάς είναι ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός “καθάρισε” τη Ρεάλ μέσα στην έδρα του με 88 – 82, πραγματοποιώντας κορυφαία εμφάνιση, αντάξια του ονόματος του.

Ένας άλλος Παναθηναϊκός έτοιμος για την Κωνσταντινούπολη εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Ρεάλ, διαψεύδοντας όλες τις κακιές γλώσσες και επιβεβαιώνοντας το όνομα του. Οι Πράσινοι έπαιξαν με μαχητική ψυχή, γεγονός έκδηλο σε όλο το παιχνίδι και αντιμετώπισαν στα ίσια το φαβορί της διοργάνωσης, έχοντας στο πλευρό τους 16.000 οπαδούς τους που δεν σταμάτησαν λεπτό να τους ενισχύουν και τον Γκιστ, φυσικά, να κάνει τη μεγάλη διαφορά…

Δυναμικό ξεκίνημα, αντάξιο της κλάσης των δύο ομάδων, στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Οι Πράσινοι έδειξαν, με το καλημέρα, στους Ισπανούς ότι στην έδρα τους δεν αφήνουν καμία ομάδα να περάσει. Ο Τσάβι Πασκουάλ επέλεξε ένα διαφορετικό σχήμα, πρώτης πεντάδας, από όσα έχουμε συνηθίσει, κάτι που απέδωσε εξαιρετικά καλά στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι δύο ομάδες έκαναν αμφότερες λάθη, λόγω του πολύ έντονου ρυθμού, που επέλεξαν και της μαχητικότητας, που υπερχύλιζε στο παρκέ. Το τριφύλλι έπαιξε έντονα με γρήγορο ρυθμό και μεγάλη μαχητικότητα στο παιχνίδι, διεκδικώντας κάθε φάση ξεχωριστά. Εξαιρετική εμφάνιση από τον απόντα, για ένα μικρό διάστημα, Ντιμίτρι Νίκολς, ο οποίος επανήλθε δριμύτερος στο παρκέ. Η επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ, όμως, ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά. Ο Αμερικανός τα έκανε όλα, κυριολεκτικά, κα στην άμυνα αλλά και στην επίθεση, δίνοντας ρυθμό και ένταση στην ομάδα του. Οι Πράσινοι πήραν προβάδισμα για ακόμη ένα βράδυ με τα εύστοχα και μακρινά τους σουτ, αλλά και με τις δεύτερες ευκαιρίες στην επίθεση, με τα κερδισμένα επιθετικά ριμπάουντ. Η άμυνα της Ρεάλ είχε ανοίξει και δεν μπορούσε να ελέγξει τους γηπεδούχους, στο χαμηλό ποστ. Τέλος περιόδου 21 -19.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε “καυτός” και στη δεύτερη περίοδο, κάνοντας ένα γρήγορο 6 – 0 σερί, αλλά η απάντηση από τους Ισπανούς δεν άργησε να έρθει. Οι δύο ομάδες, κινούνταν κοντά στο σκορ, με συνεχείς εναλλαγές στο προβάδισμα. Μόνιμο πρόβλημα για τους γηπεδούχους η κακή άμυνα πάνω στους περιφερειακούς της Ρεάλ, κάτι το οποίο έδινε την ευκαιρία για αμαρκάριστα μακρινά σουτ, με εκτελεστή των Κάρολ. Οι Πράσινοι προτίμησαν μια πιο κλειστή άμυνα, αφήνοντας το μακρινό σουτ, ενώ οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με ζώνη. Ο Κέι Σι Ρίβερς ήταν αυτός που εκτελούσε τους αντιπάλους του με το σουτ του, κάτι που έκανε επαναλαμβανόμενα και τις περισσότερες φορές επιτυχημένα. Η άμυνα του Παναθηναϊκό είχε χάσει τη συγκέντρωση του πρώτου δεκαλέπτου, επιτρέποντας εύκολα καλάθια στους αντιπάλους τους. Τέλος ημιχρόνου 43 – 41.

Η Ρεάλ μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο, ψάχνοντας απεγνωσμένα τρόπους για να περάσει μπροστά στο σκορ και να βρει ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός ήταν εκεί για να “διαβάσει” τα λάθη της “βασίλισσας” και να μη την αφήσει να προηγηθεί. Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να τρέξουν, αλλά υπέπεπταν σε διαδοχικά λάθη, τα οποία εκμεταλλευόταν το τριφύλλι. Οι γηπεδούχοι ρίσκαραν και πάλι το μακρινό σουτ στην άμυνα, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους να σουτάρουν αμαρκάριστοι, κάτι που το πλήρωσαν. Οι Ισπανοί πέρασαν μπροστά στο σκορ επιβάλλοντας το δικό τους παιχνίδι πίσω από τα επτά μέτρα. Τέλος δεκαλέπτου 58 – 58.

Ο Τζέιμς Γκιστ έδινε το παρόν σε κάθε στιγμή του παιχνιδιού, προσφέροντας σκορ και θέαμα. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε την συνέπεια στην άμυνα, που είχε στις άλλες περιόδους, με αποτέλεσμα το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς μεταξύ τους. Ο αγώνας ήταν ντέρμπι μέχρι τέλους, διότι και οι δύο ομάδες κινούνταν μαζί στο σκορ, με το τριφύλλι να δυσκολεύεται στην επίθεση. Οι γηπεδούχοι πήραν ξανά μπροστά και έπαιξαν πιο μεθοδικά σε επίθεση αλλά κυρίως στην άμυνα, χτίζοντας μια μικρή διαφορά, λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού. Οι Ισπανοί είχαν βρει επιθετικά λύσεις με το μακρινό σουτ και το χρησιμοποιούσαν για να ψαλιδίσουν τη διαφορά. Οι γηπεδούχοι καθάρισαν το παιχνίδι λίγο πριν λήξει, πραγματοποιώντας κορυφαία εμφάνιση στο ΟΑΚΑ εναντίον της Βασίλισσας. Τέλος αγώνα 88 – 82.

Exit mobile version