Παναθηναϊκός – Αρμάνι 74-61: Ο δρόμος για την Πόλη περνά απ’ τη Βιτόρια

Ο Παναθηναϊκός διέλυσε την Αρμάνι στο ΟΑΚΑ και τρέχει για να κλείσει και αυτός μία θέση στην τετράδα, εξασφαλίζοντας πλεονέκτημα έδρας.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την Αρμάνι στο ΟΑΚΑ σε έναν αγώνα φωτιά, που ίσως κρίνει και την πέμπτη θέση στη βαθμολογία. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ αντιμετώπισαν την βαθμολογικά αδιάφορα Αρμάνι, κυνηγώντας την πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε γιατί έχει την τέταρτη καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης, αφού δέχθηκε 61 πόντους από τον αντίπαλο του, κυριαρχώντας ολοκληρωτικά στο ΟΑΚΑ χωρίς περιθώρια αμφισβήτησης.

Χρειάστηκαν 5 ολόκληρα λεπτά για να ανάψει τις μηχανές του ο Παναθηναϊκός και να μπει στο παιχνίδι μέσα στην έδρα του, κόντρα στην Αρμάνι. Οι Πράσινοι χρεώθηκαν μέσα σε 40 δευτερόλεπτα με 3 φάουλ, δείγμα της έλλειψης συγκέντρωσης τους στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Οι Ιταλοί μπήκαν πιο μεθοδευμένα στο επιθετικό κυρίως κομμάτι, σκοράροντας από όπου επιχειρούσαν. Έπειτα από ένα τάιμ άουτ οι παίκτες του τριφυλλιού μπήκαν έτοιμοι για όλα και πολύ… αγριεμένοι για να καθαρίσουν τη νίκη. Πυροβολώντας από παντού και μαρκάροντας στοχευμένα τους αντιπάλους τους οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανατρέψουν την κακή εικόνα του πρώτου πενταλέπτου και να προηγηθούν στο σκορ, χτίζοντας από την πρώτη περίοδο μια σημαντική διαφορά για τη συνέχεια. Τέλος περιόδου 21 – 15.

Οι δύο ομάδες κινούνταν στον ίδιο ρυθμό με τους γηπεδούχους να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο και στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, δίνοντας έτσι έτοιμα καλάθια στον αντίπαλο τους. Οι Ιταλοί παρά τον επερχόμενο αποκλεισμό τους, έπαιξαν πολύ δυναμικά και με θέληση. Οι πράσινοι έβρισκαν στόχο με τα μακρινά τους καλάθια, μένοντας, έτσι, συνεχώς μπροστά στο σκορ. Η καλή επιθετική απόδοση όμως των φιλοξενούμενων και η κακή άμυνα του Παναθηναϊκού έδωσαν την ευκαιρία στην Αρμάνι να φτάσει κοντά στο σκορ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου και να ανησυχήσει τον Τσάβι Πασκουάλ. Το ξέσπασμα, όμως, του τριφυλλιού δεν άργησε να έρθει και γρήγορα άνοιξε και πάλι τη διαφορά φτάνοντας την στο +13 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Τέλος δεύτερης περιόδου 38 – 25.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε ζεστός στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, κοπανώντας αλύπητα με τα τρίποντα του την ιταλική ομάδα. Τα λάθη των φιλοξενουμένων ήταν πολλά, σημείο που έδινε στον αντίπαλο του την ευκαιρία να είναι συνεχώς μπροστά στο σκορ και να ηγείται του παιχνιδιού σε όλη τη διάρκεια. Οι πράσινοι προηγήθηκαν με +14 λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού. Οι παίκτες του Ρέπεσα αμυντικά δεν μπορούσαν να ελέξγουν το τριφύλλι, το οποίο έμοιαζε να βρίσκει τις λύσεις, που ήθελε σε όλες τις θέσεις. Εξαιρετικός Νικ Καλάθης, ο οποίος πρόσεφερε τα μέγιστα στην ομάδα του και ηγήθηκε της νίκης του Παναθηναϊκού. Το ματς φάνηκε να είχε κριθεί από νωρίς με τους γηπεδούχους να έχουν πολλές χαμένες ευκαιρίες, αλλά παράλληλα να βρίσκονται μπροστάσ το σκορ, δείγμα βέβαιο της ποιοτικής υπεροχής του εξάστερου έναντι του αντιπάλου του στο παιχνίδι.

Τελευταία και καλύτερη περίοδος για τον εξάστερο αφού κατάφερε να σκοράρει και να διαλύσει τους Ιταλούς νωρίς και καθαρά. Εκπληκτικές συνεργασίες μεταξύ των παικτών, αλλά και πολύ δυνατή άμυνα ήταν δύο από τα χαρακτηριστικά που χάρισαν τη νίκη στο τριφύλλι και τον βάζουν μπροστά να κυνηγήσει για τετράδα. Τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ ήταν το κακό σημείο των Πρασίνων, καθώς οι αντίπαλοι κυριάρχησαν σε αυτό το κομμάρι με τη μαχητικότητα τους. Ο ΚΣ Ρίβερς βρισκόταν για ακόμα μια φορά σε εξαιρετικό βράδι, χαρίζοντας τα τρίποντα στην ομάδα του και ξεσηκώνοντας τους 7.000 φίλους του τριφυλλιού στο ΟΑΚΑ. Τέλος αγώνα με 74 – 61.

Exit mobile version