ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τη σάρωσε στη δεύτερη παράταση

Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε δύο παρατάσεις για να πάρει τη νίκη στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ με 87  – 106.

Ελληνικό ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό για την 23η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, με τον εξάστερο να φεύγει νικητής. Οι Πράσινοι βλέπουν τώρα τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ, ελπίζοντας να κατακτήσουν την τέταρτη θέση της διοργάνωσης και να έχουν το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να τα χρειάστηκε για 35 λεπτά, αλλά στο τέλος μίλησε η εμπειρία του εξάστερου.

Ανοιχτό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό να μην «επενδύουν» τόσο στην άμυνα αλλά στο σκοράρισμα στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν τα ηνία στο σκορ, με τα εύστοχα τρίποντά τους αλλά και το “σκληρό” τους παιχνίδι κάτω από τη ρακέτα. Οι πράσινοι είχαν ένα μικρό πρόβλημα ευστοχίας στο πρώτα δέκα λεπτά, μένοντας πίσω στο σκορ, αλλά πάντα με μικρή διαφορά από την ΑΕΚ. Τέλος πρώτης περιόδου 24 – 23.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε σαφώς πιο συγκεντρωμένα στο παιχνίδι και κατάφερε να ηγηθεί αυτός του σκοραρίσματος στη δεύτερη περίοδο. Η καλή άμυνα, όμως, των γηπεδούχων και οι εύστοχες επιθέσεις έβαλαν και πάλι την ΑΕΚ μπροστά, αποπροσανατολίζοντας τους πράσινους. Το τριφύλλι με κάποιες βεβιασμένες κινήσεις στην επίθεση δεν απέφευγε τα λάθη, τα οποία του κόστισαν μια μεγάλη διαφορά. Τα μακρινά σουτ αλλά και η άμυνα ήταν τα βασικά μειονεκτήματα των φιλοξενουμένων στο παιχνίδι τους, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν πλήρως οι γηπεδούχοι. Τέλος ημιχρόνου 42 – 41.

Οι φιλοξενούμενοι “ξέσπασαν” στην τρίτη περίοδο κάνοντας ένα μικρό σερί και παίρνοντας το αίμα τους πίσω για τις προηγούμενες αστοχίες. Η ΑΕΚ, όμως, δεν άφησε τον Παναθηναϊκό να επιβάλλει το ρυθμό του και γρήγορα μείωσε τη διαφορά αλλά και πέρασε μπροστά στο σκορ. Οι Πράσινοι έμοιαζαν λίγο αποδιοργανωμένοι, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν βρει ρυθμό και η αντίπαλη άμυνα δεν έκανε τίποτα προκειμένου να τους σταματήσει στο σκοράρισμα. Οι γηπεδούχοι είχαν περιορίσει τον εξάστερο, αναγκάζοντας τον σε πολλά λάθη επιθετικές αλλά και χαμένες επιθέσεις. Τέλος τρίτου δεκαλέπτου 62 – 57.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε τη χαμένη συγκέντρωση του στην τελευταία περίοδο και έβαλε μπρος για τη νίκη επί της ΑΕΚ. Η συνέπεια τόσο στην άμυνα αλλά και οι σωστές επιθετικές επιλογές έδωσαν στους Πράσινους το προβάδισμα 5 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Δραματικά τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με τις δυο ομάδες να είναι μία ανάσα διαφορά στο σκορ. Οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά 1 λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα με το ΟΑΚΑ να σηκώνεται στο πόδι. Τέλος τέταρτης περιόδου 77 – 77.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος για τη νίκη και το έδειξε στα πέντε λεπτά της παράτασης με όποιο τρόπο μπορούσε. Ο κορυφαίος της χρονιάς για τους Πράσινους, Κρις Σίνγκλετον, ήταν εκεί σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού, άμυνα αλλά και επίθεση για να βοηθήσει την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι, όμως, ήταν εκεί και δεν άφηναν καμία φάση να περάσει με αποτέλεσμα να περάσουν μπροστά στο σκορ 16 δευτερόλεπτα, πριν από τη λήξη. Οι Πράσινοι ισοφάρισαν και διαμόρφωσαν το 84 – 84, σκορ που τους οδήγησε σε άλλη μία παράταση στο παιχνίδι.

Οι Πράσινοι μπήκαν φουριόζοι στην δεύτερη παράταση, σκοράροντας γρήγορα γρήγορα 8 πόντους και δημιουργώντας μια διαφορά ασφαλείας στο παιχνίδι, αφού το συνολικό σερί έφτασε το 21-0. Ο Ρίβερς ήταν εκεί για το τριφύλλι, εύστοχος, όπως πάντα και έδωσε και άλλο προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, καθαρίζοντας, ουσιαστικά το παιχνίδι και παίρνοντας τη νίκη σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Τέλος αγώνα 87 – 106.

Exit mobile version