Στο τέλος μίλησε η μαχητική ψυχή!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τη ΤΣΣΚΑ με 85 -80 στην παράταση και πλέον κρατάει το πλεονέκτημα έδρας στα χέρια του, με στόχο το έβδομο μέσα στην Πόλη.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της ΤΣΣΚΑ και πλέον έχει μια θέση στην τετράδα (εκτός απροόπτου), αφού το αντίπαλο δέος η Φενέρ ηττήθηκε στην Μαδρίτη. Με νίκη επί της Μακάμπι στο Τελ Αβίβ την τελευταία αγωνιστική, οι πράσινοι τερματίζουν τέταρτοι δίχως να τους απασχολεί κανένα, μα κανένα άλλο αποτέλεσμα.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τη ΤΣΣΚΑ στο “σπίτι” του, προκειμένου να διασφαλίσει μία θέση στην τετράδα και παράλληλα το πλεονέκτημα έδρας. Οι Πράσινοι αντιμετώπισαν στα ίσια τη ρωσική υπερδύναμη, παίζοντας μεστά αλλά και μεθοδευμένα. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ βρήκαν σκορ, περισσότερο με τα σουτ εντός πεδιάς παρά με το μακρινό σουτ τους. Οι Ρώσοι δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερο πρόβλημα στην επίεθση, ενώ κατάφεραν να κλείσουν τους διαδρόμους του τριφυλλιού με αποτέλεσμα να τους δυσκολέψουν στην επίθεση. Τέλος πρώτου δεκαλέπτου 20-17.

Οι πράσινοι κράτησαν το παιχνίδι σε χαμηλό ρυθμό, εστιάζοντας πιο πολυ σε μεθοδευμένες επιθέσεις και όχι σε αιφνιδιασμούς. Οι φιλοξενούμενοι ακολουθούσαν από πίσω στο σκορ τους γηπεδούχους, με τις πολύ καλές τους επιθετικές επιλογές. Οι Σίνγκλετον και Τζέιμς ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι, οι κινητήριοι μοχλοί του Παναθηναϊκού, σκοράροντας από παντού και διατηρώντας τον εξάστερο στη θέση του “οδηγού”. Η ΤΣΣΚΑ επέλεξε να παίξει σε γρήγορο ρυθμό, κάτι το οποίο ήταν αποτελεσματικό για εκείνη. Τέλος ημιχρόνου 45-40.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό στο τρίτο δεκάλεπτο και επέβαλαν το δικό τους παιχνίδι στο παρκέ, με τη ΤΣΣΚΑ να μένει κολλημένη συνεχώς στο σκορ, πίσω τους. Ο Πασκουάλ χρησιμοποίησε σχεδόν όλους τους παίκτες, που διέθετε, μοιράζοντας τους χρόνους και εφαρμόζοντας διαφορετικές τεχνικές. Οι Ρώσοι, όμως, ήταν πολύ “σκληροί” για να πεθάνουν και έδειξαν ότι δεν αφήνουν το παιχνίδι αμαχητί. Οι δύο ομάδες κινούνταν μαζί στο σκορ, κάνοντας κυριολεκτικά τον αγώνα ένα ντέρμπι. Τέλος τρίτης περιόδου 58 -55.

Ντέρμπι από τα λίγα με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα για να πάρουν τη νίκη και η κάθε μία να εξασφαλίσει υψηλότερη θέση. Ο Παναθηναϊκός με τον Γιάννη Μπορούση προσπαθούσε να κυριαρχήσει στο αντίπαλο καλάθι και να δημιουργήσει μια διαφορά. Οι παίκτες του Ιτούδη πέρασαν μπροστά 5 λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού, με το τρίποντο του Ντεκολό. Οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς κουρασμένοι και δεν μπορούσαν να φτιάξουν τις συνθήκες για το πικ εν ρολ. Τα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα του αγώνα έφεραν τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες στο σκορ. Τέλος τέταρτης περιόδου 73 -73 και το ματς στην παράταση.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε στα ίσια τη ΤΣΣΚΑ διεκδικώντας κάθε κατοχή και κάθε χαμένο σουτ, κάτι που ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης υποστήτιξης των φιλάθλων στο παιχνίδι. Όλοι οι πάικτες του εξάστερου στο παρκέ αλλά και στον πάγκο, έγιναν μια φωνή και μία δύναμη για την ομάδα τους. Η Παναθηναϊκή ψυχή μίλησε και ο αγώνας έληξε με 85 -80, με 18.000 στις εξέδρας να φωνάζουν ρυθμικά το… «τρελαίνομαι…».

Exit mobile version