Ευρωλίγκα: Ένας Παναθηναϊκός από τα παλιά…

Ο Παναθηναϊκός πάτησε κάτω τη Μακάμπι στο δέυτερο ημίχρονο (61 – 81), με μια επιβλητική εμφάνιση, δείχνοντας ότι είναι έτοιμος να πετάξει για την Πόλη.

Ο Παναθηναϊκός θύμισε απόψε κάτι από τα παλιά με την επιβλητική του εμφάνιση, περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο, επί της Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. Οι πράσινοι κλείδωσαν το πλεονέκτημα έδρας και βάζουν φόρα για το Final Four έπειτα από 5 ολόκληρα χρόνια.

Κακή αρχή για το τριφύλλι…

Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς το παιχνίδι, καθώς επέτρεψε στην Μακάμπι να βρει ρυθμό σχετικά γρήγορα και να χτίσει μια διαφορά στο σκορ. Οι γηπεδούχοι είχαν βρει τις αδυναμίες του τριφυλλιού στην άμυνα και τις εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον, «χτυπώντας» στους ανοιχτούς διαδρόμους αλλά και τα τρανσίσιον. Οι πράσινοι φάνηκε, αρχικά, ότι δεν διεκδικούσαν το παιχνίδι, όπως έπρεπε, καθώς η άμυνα τους ήταν υποτονική. Η κακή άμυνα των δύο ομάδων, αλλά και το γρήγορο παιχνίδι, οδήγησαν σε μεγάλο σκορ για το πρώτο δεκάλεπτο. Τέλος πρώτης περιόδου 26 – 20.

Η Μακάμπι κυρίαρχος του παιχνιδιού…

Οι παίκτες του Πασκουάλ μπήκαν πιο συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, κυρίως στην άμυνα, όπου περιόρισαν αρκετά τους γηπεδούχους στο σκοράρισμα. Στην επίθεση επέλεξαν να κατεβάσουν ρυθμό και να παίξουν πιο οργανωμένα, χωρίς αιφνιδιασμούς, αλλά και γρήγορα σουτ. Ο στυλοβάτης του Εξάστερου άκουγε στο όνομα Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος έδινε τα μέγιστα σε επίθεση αλλά και άμυνα, πράγμα που είχε ανάγκη ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι. Η ομάδα του Μπαγκάτσκις κατάφερνε με μόλις ένα πλέι μέικερ να σταθεί στο ύψος της και να μην φανεί ελλειπής στον τομέα αυτό, αποτέλεσμα, βέβαια, της κακής άμυνας του τριφυλλιού, η οποία δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί. Τέλος ημιχρόνου 42 – 32.

Τη διέλυσε ύστερα από 20 λεπτά…

Ο Παναθηναϊκός πήρε μπρος στο τέλος της τρίτης περιόδου και διέλυσε μέσα σε 2 λεπτά τη Μακάμπι με την εξαιρετική του άμυνα, αλλά και τα μακρινά του εύστοχα σουτ. Οι πράσινοι ανέστρεψαν την κακή τους εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου και δημιούργησαν τις προυποθέσεις για τη νίκη μέσα στο Τελ ΑΒίβ. Οι παίκτες του Ισπανού τεχνικού πέρασαν από το -10 στο +12, προκαλώντας εγκεφαλικά στον Τούρκο τεχνικό, που έβλεπε την ομάδα του να έχει παραδοθεί στα χέρια του εξάστερου. Τέλος τρίτου δεκαλέπτου 54- 63.

Το ήθελαν και το πήραν…

Το τριφύλλι ήταν ασταμάτητο και πυροβολούσε τον αντίπαλο του από παντού, δείχνοντας ότι κάνει πρόβα για το Final Four. Οι πράσινοι ήταν μπροστά με +20, κλειδώνοντας πρόωρα τη νίκη και συνεπώς την τέταρτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας. Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού έδειξε ότι αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα στο παρκέ, αρκεί να συγκεντρωθεί και να πιστέψει στο παιχνίδι. Όλοι οι παίκτες του Εξάστερου είχαν βάλει το λιθαράκι τους στο παιχνίδι, δείχνοντας το καλό πρόσωπο του Παναθηναϊκού. Τέλος αγώνα 61 – 81.

Exit mobile version