Έχασε το πλεονέκτημα με… δάκτυλο διαιτησίας και πάει στην Πόλη για το θαύμα!

Ο Παναθηναϊκός έχασε και το δεύτερο ματς της σειράς μέσα στο σπίτι του με 75 – 80 από τη Φενέρ, με τη διαιτησία να τον «καθαρίζει» με δύο καθοριστικά λάθη στο φινάλε και πλέον είναι με την πλάτη στον τοίχο για την πρόκριση στο Final Four.

Ο Παναθηναϊκός για ακόμη ένα βράδυ απέδειξε ότι είναι ικανός για το καλύτερο, αλλά και το χειρότερο σενάριο. Παίζοντας μία από τις χειρότερες άμυνες του το τριφύλλι έδειξε τις αδυναμίες του και επέτρεψε στο αντίπαλο δέος να επιβληθεί μέσα στο ΟΑΚΑ. Το κοινό του ήταν εκεί για ακόμα μια φορά να στηρίξει την ομάδα του, αλλά οι γηπεδούχοι δεν εξαργύρωσαν τη στήριξη του στο δεύτερο ματς της σειράς.

Οι Πράσινοι ξεκίνησαν με τις καλύτερες προοπτικές το παιχνίδι, αλλά η κακή άμυνά τους έδωσε το πλεονέκτημα στους Τούρκους να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να ελέγξουν το παιχνίδι. Οι παίκτες του Πασκουάλ προσπάθησαν να χτίσουν μια διαφορά μέσα των μεγάλων σουτ, κάτι που βγήκε αρχικά, αλλά στη συνέχεια λίγο η αστοχία λίγο η κακή τους άμυνα άφησαν τη Φενέρ να τους πλησιάσει, αλλά να γίνει και ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Τέλος περιόδου 20 – 22.

Ο ήρωας του Παναθηναϊκού ακούει στο όνομα Μάικ Τζέιμς, ο οποίος με μια εξαιρετική εμφάνιση έδωσε ελπίδες στην ομάδα του και την έφερνε μπροστά, όταν η Φενέρ χτυπούσε αλύπητα πίσω από τα 6 και 75 μέτρα. Λίγο οι προκλήσεις των Τούρκων, λίγο το άγχος των γηπεδούχων άφηναν τη Φενέρ να παίξει το δικό της παιχνίδι, γρήγορου ρυθμού και να κυριαρχήσει στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο ήρωας για τους φιλοξενούμενους άκουγε στο όνομα, Μπόγκταν Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος βρισκόταν σε εξαιρετική βραδιά, αποδεικνύοντάς το με τους 18 πόντους του σε δύο δεκάλεπτα. Τέλος ημιχρόνου 43 – 45.

Οι γηπεδούχοι έχασαν εντελώς τη συγκέντρωση τους και στο δεύτερο ημίχρονο, πνίγηκαν στα λάθη τους και επέτρεψαν στους Τούρκους να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό. Φανερά αποδιοργανωμένοι και στις δύο πλευρές του γηπέδου, δυσκολεύτηκαν όχι μόνο στο σουτ, αλλά και στις επίθεσεις ένας εναντίον ενός. Οι παίκτες του Πασκουάλ, φάνταζαν πελαγωμένοι στο παρκέ, ενώ οι αντίπαλοι με μεγάλη αυτοπεποίθηση μετά το 0-1 έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι, με το οποίο πήγαιναν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο Final Four. Τέλος περιόδου 59 – 63.

Οι Πράσινοι προσπάθησαν στην τελευταία περίοδο να διορθώσουν τα λάθη του ημιχρόνου και να διεκδικήσουν τη νίκη, που θα τους έφερνε στην ισοπαλία με τη Φενέρ. Το ΟΑΚΑ είχε πάρει φωτιά και η ατμόσφαιρα είχε ξεφύγει, κάνοντας το παιχνίδι καυτό. Οι δύο ομάδες είχαν επιβάλλει γρήγορο ρυθμό, κάτι που ξεσήκωνε συνεχώς το κοινό αλλά και την εξέδρα. Ο Παναθηναϊκός όσο και να προσπαθούσε στην επίθεση, έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο στην άμυνα, ενώ για το… φινάλε είχε κάτι να… πει και η διαιτησία με δύο καθοριστικά λάθη, εις βάρος των πράσινων, δεν τους επέτρεψε να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν την πολυπόθητη νίκη και τις πιθανότητες για πρόκριση στον τελικό της Πόλης. Τέλος αγώνα με 75 – 80 και 0-2 για τη Φενέρ.

Exit mobile version