Πρώτο (μετά Φενέρ) δείγμα… θετικό για τον Παναθηναϊκό

Επιστροφή στο παρκέ του ΟΑΚΑ για τον Παναθηναϊκό Superfoods μετά τον αποκλεισμό από τη Φενέρ και όσα ακολούθησαν και μια σχετικά πιο εύκολη νίκη επί της ΑΕΚ, στον πρώτο ημιτελικό της μεταξύ τους σειράς, απ’ ότι δείχνει το τελικό 80-70.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε επιβλητικά το παιχνίδι, βάζοντας εξ αρχής τα όρια του και επιβάλλοντας το δικό του ρυθμό στην ΑΕΚ. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι φάνηκε να είναι μουδιασμένοι αρχικά, μη μπορώντας να αντιμετωπίσουν το θηρίο, που λεγόταν Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Σ. Μανωλόπουλου μίλησε στα τελευταία λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου, με πρωτεργάτη το Μαυροειδή. Οι πράσινοι κατάφεραν να προηγηθούν μέχρι και και με +14. Δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου οι κιτρινόμαυροι πίεσαν στα τελευταία δύο λεπτά και κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά. Τέλος πρώτου δεκαλέπτου 23 – 15.

Μια διαφορετική ΑΕΚ στη δεύτερη περίοδο με Ντίξον και Σάκοτα επέβαλε το ρυθμό της και πέρασε μπροστά στο σκορ στα μισά του δεκαλέπτου. Ο Ντίξον με 3 σνεχόμενα τρίποντα έδωσε τη ψυχολογία, που χρειαζόταν η ΑΕΚ, βάζοντας την στη θέση του οδηγού. Οι πράσινοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, καθώς είχαν μείνει κολλημένοι στο σκορ, κυνηγώντας τους κιτρινόμαρους. Τέλος ημιχρόνου 35 – 39.

Ο Παναθηναϊκός ξύπνησε στο δεύτερο ημίχρονο με τους παίκτες του Τσάβι Πακουάλ να παίρνουν και πάλι τα ηνία και να ηγούνται του παιχνιδιού. Ο αρχηγός τους Νικ Καλάθης έκοβε και έραβε για τους συμπαίκτες του, παίρνοντας πάνω του το παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι έδειξαν το καλό τους πρόσωπο πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση στη τρίτη περίοδο χωρίς κανένα λάθος. Τέλος τρίτης περιόδου 60 – 50.

Το παιχνίδι είχε γυρίσει πια υπέρ του Παναθηναϊκού, με τους πράσινους να κάνουν ό,τι θέλουν στην αντίπαλη μπασκέτα και διευρύνουν ακόμα πιο πολύ τη διαφορά στο σκορ. Ο αρχηγός του του τριφυλλιού ήταν εκεί για να βάζει σε θέση αρχηγού τον Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ επέλεξε να παίξει σε ζώνη κάτι το οποίο ο Τσάβι Πασκουάλ εκμεταλλεύτηκε. Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράταγαν και προσπαθούσαν μέχρι και τα τελευταία λεπτά να προηγηθούν με το τριφύλλι να του κλείνει όλους τους διαδρόμους στο παρκέ. Τέλος παιχνιδιού 80 – 70.

Exit mobile version