Η ΑΕΚ έκανε την ανατροπή της χρονιάς και ισοφάρισε τον Παναθηναϊκό

Οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό μετά από 9 χρόνια (71- 70) και να ισοφαρίσουν τη σειρά για τα playoff.

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναμετρήθηκαν δεύτερη φορά για τη φάση των playoff της Stoiximan Basket League, αυτή τη φορά με τυπικά γηπεδούχο την ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι είναι μια δεμένη ομάδα ασχέτως των προηγούμενων γεγονότων και θα γίνει μια γροθιά για να πάρει το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ από την άλλη απέδειξε πως είναι άξια στη τρίτη θέση και θα παλέψει μέχρι το τέλος.

Με ηγέτη τον Γιάννη Μπουρούση αλλά και τον Νίκ Καλάθη ο Παναθηναϊκός επικράτησε κατά κράτος της ΑΕΚ στην πρώτη περίοδο, με τους Έλληνες να κόβουν και να ράβουν για το τριφύλλι. Οι Πράσινοι δεν βρήκαν μεγάλη αντίσταση από τους παίκτες της ΑΕΚ και κατάφεραν να βρουν ρυθμό στο σκορ, χρησιμοποιώντας όλους τους παίκτες, που βρίσκονταν στο παρκέ. Ο Τσάβι Πασκουάλ πειραματίστηκε με τις συνεργασίες των παικτών του, κάτι που ωφέλησε ιδιαίτερα την ομάδα του, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι. Τέλος δεκαλέπτου 17 – 22.

Στον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο το παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό αυτή τη φορά να διευρύνει ακόμα πιο πολύ τη διαφορά και να χτίζει μία απόσταση 11 πόντων. Η ΑΕΚ προφανώς μουδιασμένη κυκλοφορούσε τη μπάλα μη ξέροντας τι να κάνει και με την αντίπαλο της να κάνει πάρτι στο καλάθι της. Οι Πράσινοι σε αυτό το παιχνίδι είχαν μεγαλύτερη ευστοχία στα τρίποντα, κάτι, όμως, που δεν βασίστηκαν όπως στα παλαιότερα παιχνίδια. Ο μεγάλος εχθρός του τριφυλλιού ήταν τα κακά ποσοστά του στις βολές, κάτι το οποίο παλεύει από την αρχή της σεζόν. Τέλος περιόδου 37 – 44.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους κιτρινόμαυρους, αφού κατάφεραν να ισοφαρίσουν το παιχνίδι, αλλά και να αφήσουν τους Πράσινους χωρίς πόντους για περίπου 5 λεπτά της τρίτης περιόδου, αναγκάζοντας τον Τσάβι Πασκουάλ να καλέσει εσπευσμένα τάιμ – άουτ και να συνετίσει τους παίκτες του. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να απαντήσει, σκοράροντας 13 πόντους μέσα σε 5 λεπτά και παίρνοντας ξανά το πάνω χέρι στον αγώνα. Η ένταση είχε αυξηθεί και πλέον ο εκενευρισμός ήταν διάχυτος μεταξύ των δύο ομάδων, ανεβάζοντας το ρυθμό στο παιχνίδι λίγο πριν τη λήξη της περιόδου. Τέλος περιόδου 56 – 57.

Οι φιλοξενούμενοι ξαναβρήκαν ρυθμό στο παιχνίδι, αλλά οι γηπεδούχοι φαίνεται ότι δεν τα παράταγαν εύκολα και κυνηγούσαν κάθε φάση. Το παιχνίδι είχε πάρει άλλο ρυθμό και πλέον οι δύο ομάδες κινούνταν η μία μία ανάσα από την άλλη. Η ΑΕΚ έβαλε μπρος και κατάφερε να ηγηθεί του σκορ 6 λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει σκορ στα τελευταία λεπτά με την ΑΕΚ να βρίσκεται συνεχώς στο ρόλο του οδηγού. Οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να προηγηθούν ακόμα και με +6 λίγο πριν το τέλος του αγώνα. Τέλος αγώνα 71 – 70.

Exit mobile version