Έκανε το καθήκον του ο Παναθηναϊκός με ηγέτη τον Νικ Καλάθη

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ, πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το 81 – 72 και έκανε το 2- 1 στη σειρά των playoff με ηγέτη τον αρχηγό του, Νικ Καλάθη, που έκανε νέο ρεκόρ καριέρας με 26 πόντους, ενώ έδωσε και 6 ασίστ.

Βελτιωμένος από τα λάθη του…
Ο Παναθηναϊκός έδειξε στο πρώτο δεκάλεπτο ότι έμαθε από τα λάθη του, αφού κατάφερε να περιορίσει την αντίπαλη του ομάδα στη μεγαλύτερη διάρκεια. Οι Πράσινοι παρότι ξεκίνησαν εμφατικά την πρώτη περίοδο, ασκώντας πίεση από τη μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη, ενώ παράλληλα ξέφυγαν στο σκορ, ακόμα και με +11. Οι κιτρινόμαυροι δεν το έβαλαν κάτω και άναψαν τις μηχανές τους στα τελευταία λεπτά ψαλιδίζοντας τη διαφορά και φέρνοντας την στο -6. Τέλος περιόδου 18 – 12.

Η ΑΕΚ επιστρέφει…
Πολύ δυνατές μάχες και στη δεύτερη περίοδο ανάμεσα στις δύο ομάδες, με το σκορ να κινείται πιο χαμηλά στο δεύτερο δεκάλεπτο, δείγμα της δυνατής άμυνας στο παρκέ. Ο Νικ Καλάθης ηγήθηκε της ομάδας του, βάζοντας την συνεχώς μπροστά στο σκορ. Η ΑΕΚ κατάφερε να περάσει μπροστά 1 λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με ένα εύστοχο τρίποντο κάνοντας το 28 – 29 και δεχόμενοι τις αποδοκιμασίες του κοινού, για τις τραβηγμένες αντιδράσεις τους. Τέλος περιόδου 32 – 31.

Μουδιασμένοι στο παρκέ…
Η ΑΕΚ θύμησε την παλιά καλή ΑΕΚ του δεύτερου αγώνα και κατάφερε να ανατρέψει το προβάδισμα του Παναθηναϊκού και να προηγηθεί ακόμα και με +8 . Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει στόχο μέσα από το ζωγραφιστό, κάτι το οποίο έδωσε ευκαιρία στην αντίπαλη του να ανεβαίνει συνεχώς, βάζοντας τον πια σε ρόλο κυνηγού και όχι ηγέτη. Οι Πράσινοι έμοιαζαν για μία ακόμα φορά, χαμένοι, επιτρέποντας στην ΑΕΚ να ξεφύγει κατά πολύ και να δεχτούν τις αποδοκιμασίες του κοινού. Τέλος περιόδου 51 – 52.

Έβαλε μπροστά για τη νίκη…
Ο Παναθηναϊκός έβαλε μπρος στη τελευταία περίοδο, προκειμένου να κλειδώσει το παιχνίδι και να κάνει τη δεύτερη νίκη του στα playoff. Με τη βοήθεια του Νίκου Παππά κατάφερε να μπει και πάλι μπροστά στο σκορ και να κόψει το ρυθμό των φιλοξενούμενων. Η ΑΕΚ, όμως, δεν τα παράτησε και κυνήγησε το τριφύλλι μέχρι το τέλος του αγώνα. Οι γηπεδούχοι με τον Καλάθη έκοβαν και έραβαν και έξω και μέσα από τη ρακέτα. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη και έκανε το 2 – 1. Τέλος αγώνα 81 – 72.

Exit mobile version