Εκανε το 1-1 ο Παναθηναϊκός και πάει ΣΕΦ για το Break

Οι Πράσινοι κατάφεραν και έκαναν το 1-1 στη σειρά των τελικών, νικώντας με 84 – 80 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με κορυφαίο τον Νίκο Παππά.

Ματς για γερά νεύρα και γερά κορμιά στο ΟΑΚΑ. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρήθηκαν για τον δεύτερο τελικό της Stoiximan Basket League, κάνοντας αμφότεροι, επίδειξη μπασκετικής ισχύος. Οι Πράσινοι πάνοπλοι, χωρίς απουσίες μπήκαν στη μάχη για την ισοφάριση, ενώ οι ερυθρόλευκοι είχαν την απουσία του Βασίλη Σπανούλη. Οι Πράσινοι πήραν τη νίκη και πλέον βλέπουν τον επόμενο αγώνα.

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ ξεκίνησαν την αναμέτρηση με μεγάλη ενέργεια, περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό τον επιθετικό ρυθμό των αντιπάλων. Οι φιλοξενούμενοι δεν άργησαν να πάρουν μπροστά, βλέποντας να βρίσκονται πίσω στο σκορ, και έτσι στα μισά της περιόδου μπήκαν πιο δυνατά στη μάχη. Ο Παναθηναϊκός ήταν ο κερδισμένος στον τομέα των ριμπάουντ με τους παίκτες του να παλεύουν κατοχή με κατοχή. Ο ΚΣ Ρίβερς έδειχνε χαμένος στην αρχή του αγώνα, εικόνα που δεν έχουν συνηθίσει στον πάγκο των Πράσινων Η απουσία του αρχηγού των Πειραιωτών δεν φάνηκε να τους επηρέασε και έτσι πέρασαν μπροστά στο σκορ. Τέλος περιόδου 17 – 20.

Ο ρυθμός ανέβηκε με τις δυο ομάδες να “κυνηγάνε” η μία την άλλη στο σκορ, που εναλάσσονταν σε κάθε κατοχή, κατά κύριο λόγο. Οι Πράσινοι ήταν ιδιαίτερα άστοχοι μέσα στο ζωγραφιστό και ιδιαίτερα στις βολές, με πολύ χαμηλό ποσοστό. Η άμυνα, όμως, ήταν το κλειδί για τους γηπεδούχους, καθώς με δύο κλεψίματα και δύο εύστοχες επιθέσεις πέρασαν και πάλι μπροστά με μια μικρή διαφορά. Οι παίκτες του Πασκουάλ αναλώνονταν σε άτακτες επιθέσεις χωρίς να είναι οι πιο ασφαλείς επιλογές. Τέλος ημιχρόνου 41 – 39

Οι Πράσινοι μπήκαν απορδιογανωμένοι στο παιχνίδι, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους αντιπάλους τους να περάσουν και πάλι μπροστά στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα σερί και κατάφεραν να περάσουν μπροστά χωρίς όμως να κρατήσουν αυτό το προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι, εμφανώς αποπροσανατολισμένοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν την, όποια, διαφορά χτίζανε με αποτέλεσμα το παιχνίδι να αλλάζει συνεχώς σκορ. Οι παίκτες του Πασκουάλ με μεστές επιθέσεις και καλή άμυνα κατάφεραν να πάρουν και πάλι προβάδισμα και να περάσουν μπροστά με 59 – 53.

Το τελευταίο δεκάλεπτο, προκάλεσε εγκεφαλικά και στις δύο πλευρές του γηπέδου, με τους γηπεδούχους να ζητάνε από το κοινό να ξεσηκωθεί και να τους υποστηρίξει. Η ατμόσφαιρα… ήταν τεταμένη με τους διαιτητές να χαρίζουν φάουλ στους ερθρόλευκους, φορτώνοντας από νωείς το τριφύλλι. Η μαχητική, όμως, ψυχή του τριφυλλιού απέδειξε πως μπορεί εναντίον όλων μέσα στο παρκέ. Το τελευταίο λεπτό έκοψε την ανάσα, όσων βρίσκονταν στο γήπεδο με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στους 2 διαφορά. Τέλος αγώνα με κερασάκι Καλάθη 84 – 80.

Exit mobile version