Σούπερ πράσινοι και όλα θα κριθούν την Κυριακή στο ΣΕΦ

Σε μία μαγική ατμόσφαιρα οι Πράσινοι υπέταξαν στην κυριαρχία τους τους ερυθρόλευκους με 71 – 58, δίνοντας ραντεβού και πάλι στο ΣΕΦ.

Ο εξάστερος υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, για τον τέταρτο τελικό των πλέι οφ του πρωταθλήματος με τη συντροφιά 15.000 οπαδών στο πλάι τους, οι οποίοι δημιούργησσαν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα στο παιχνίδι, ανάλογη της κλάση του. Οιπαίκτες του Πασκουάλ προηγούνταν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αυξάνοντας με κάθε ευκαιρία τη διαφορά.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι, με άλλη πεντάδα, από αυτήν που είχαμε συνηθίσει, λόγω της ασθένειας του αρχηγού του, Νικ Καλάθη, που ταλαιπωρούταν με πυρετό. Οι Πράσινοι με αμιγώς Αμερικανική διάταξη έκανε ένα καλό ξεκίνημα, παίζοντας δυνατά, αλλά και πολύ διαβασμένα έναντι των αντιπάλων τους. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν πόντους κάτω από το καλάθι, λόγω της καλής άμυνας των γηπεδούχων. Το σκορ ήταν αρκετά χαμηλό για πρώτη περίοδο, απόροια της καλής άμυνας των παικτών. Οι γηπεδούχοι, κυρίως με τους ψηλούς του, προσπάθησε να βρει πόντους μέσα στη ρακέτα, κάτι το οποίο κατάφερε. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ βρισκόντουσαν σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ. Τέλος πρώτου δεκαλέπτου 18 – 11.

Οι Πράσινοι έχασαν το ρυθμό τους, με αποτέλεσμα να δώσουν χώρο στους φιλοξενούμενους να ξεκινήσουν πιο δυναμικά το δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Γ. Σφαιρόπουλου άκουσαν τις οδηγίες του και κατάφεραν να ψαλιδίσουν τη διαφορά. Οι γηπεδούχοι, όμως, ορμόμενοι κυρίως από το εκρηκτικό κλίμα, στο ΟΑΚΑ ξεκίνησαν ένα σερί, κάνοντας το +11 και παίρνοντας ξανά τα ηνία του παιχνιδιού. Τέλος πρώτου ημιχρόνου 28 – 39.

Ένας εκρηκτικός εξάστερος στο δεύτερο ημίχρονο, κάνοντας πράγματα μαγικά, τα οποία του έδωσαν μια άνεση των 15 πόντων, ( 30 – 45), και πυροδότησαν το κλίμα για πανηγυρισμούς σε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ, από τους πιστούς φίλους του τριφυλλιού Οι Πράσινοι έκαναν αυτό, που ξέρουν να κάνουν καλά, ενώ ταυτόχρονα άφηνε άποντο τον αντίπαλο τους. Ο μόνος που έκανε διαφορά από την πλευρά των ερυθρόλευκων ήταν ο Έρικ Γκριν, ο οποίος ανέλαβε όλη την ομάδα πάνω του, στέλνοντας στον πάγκο τον αρχηγό τους. Η διαφορά μεγάλωσε και πλέον ήταν +20, δίνοντας στον εξάστερο νωρίτερα τη νίκη. Τέλος δεκαλέπτου 59 – 39.

Η τελευταία περίοδος κράτησε τον ίδιο ρυθμό με την προηγούμενη, αφού το σκορ κινούνταν σταθερά στους +20, με τις δύο ομάδες να παίζουν δυνατές άμυνες, κάτι το οποίο τους κρατούσε χαμηλά. Οι γηπεδούχοι πάτησαν φρένο στα τελευταία λεπτά και οι αντίπαλοι τους μείωσαν τη διαφορά στους 13, κάτι το οποίο υποχρέωσε τον Πασκουάλ σε τάιμ άουτ, για να αλλάξει ρυθμό στους παίκτες του. Οι Πράσινοι είχαν πολλές χαμένες επιθέσεις, μένοντας κολλημένοι επιθετικό με τους ερυθρόλευκους να κάνουν ένα 8 – 0 σερί. Το ρόδι έσπασε 2 λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού με τον Σίνγκλετον. Τέλος αγώνα 71 – 58, με τις ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για τον τελικό στο ΣΕΦ την Κυριακή.

Exit mobile version