Ιταλία – Σερβία: Με Μαριάνοβιτς δεν χάνεις!

Πρώτος νικηφόρος αγώνας για την ομάδα της Σερβίας με τους παίκτες του Τζόρτζεβιτς να μην αφήνουν παιχνίδι να πέσει κάτω.

Πρεμιέρα για το τουρνουά Ακρόπολις έκαναν Ιταλία και Σερβία στις 6:45 στο κλειστό του ΟΑΚΑ, δίνοντας μα μια γεύση για το τι θα ακολουθήσει. Η Σερβία επικράτησε με 65 – 73 και έβαλε υποψηφιότητα για πρώτη θέση στο τουρνουά Ακρόπολις.

Οι Ιταλοί ξεκίνησαν πιο ζεστά το παιχνίδι, κάνοντας προφανές ότι δεν ήρθαν για να κάνουν προπόνηση. Η ομάδα των Σέρβων μπορεί να ήταν επιθετικά πιο ώριμοι, όμως δεν μπορούσαν να το αξιοποιήσουν, λόγω της πιεστικής άμυνας των Ιταλών. Ο κύριος εκτελεστής, αλλά και δημιουργός κάποιες φορές των Σέρβων ήταν ο Μαριάνοβιτς, πετυχαίνοντας, μάλιστα, 12 πόντου στο πρώτο δεκάλεπτο, από το συνολικό σκορ 24 – 22.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, δίχως, να μπορεία καμία να ξεφύγει πάνω 4 πόντους διαφοράς, καθώς το σκορ συνεχώς μεταβαλλόταν και εναλλάσσονταν. Οι πιεστικοί Ιταλοί στην άμυνα, δεν άφηναν περιθώρια στους αντιπάλους τους, οι οποίοι με τη σειρά τους προσπαθούσαν να βρουν σκορ με μακρινά σουτ και πάσες, αφού το καλάθι ήταν αποκλεισμένο από αντίπαλα σώματα. Τέλος ημιχρόνου 38 – 40.

Δεν άλλαξε κάτι στο β ημίχρονο, αφού και οι δύο ομάδες συνέχισαν τον ίδιο ρυθμό, δίνοντας όμως ιδιαίτερη προσοχή στα σουτ εκτός περιφέρειας. Οι Ιταλοί προτίμησαν να τρέχουν στο ανοικτό γήπεδο, αφού είχαν σχεδόν ακινητοποιήσει την επιθετικότητα του Μαριάνοβιτς. Η ομάδα του Μεσσίνια είχε βρει τρόπους να σπάει την άμυνα των αντιπάλων της, αλλά χωρίς να μπορεί να περάσει μπροστά στο σκορ, με ελάχιστη διαφορά από τους πρώτους, όμως. Τέλος δεκαλέπτου 56 – 58.

Η Σερβία πήρε μπρος προς το τέλος του αγώνα, αφού έκανε ένα γρήγορο σερί και κατάφερε να χτίσει τη μεγαλύτερη διαφορά, στο μέχρι τώρα αγώνα, 56 – 64. Ο Μπογκντάνοβιτς βοήθησε την ομάδα του, αλλά με κλειστές τις μηχανές. Οι παίκτες της Σερβίας εφησυχάστηκαν στο τέλος και η Ιταλία πλησίασε μια ανάσα, προκαλώντας το τάιμ άουτ των αντιπάλων τους. Οι Σέρβοι έδειξαν πως αποτελούν έναν από τους πιο δυνατούς αντιπάλους. Τέλος αγώνα 65 – 73.

Exit mobile version