Ελλάδα – Ισλανδία: Νίκησε με το ταλέντο της!

Η Εθνική έβαλε μπρος με το δεξί και νίκησε την Ισλανδία με 61 – 90, πραγματοποιώντας μια καλή εμφάνιση και δίνοντας ευχάριστα δείγματα για τη συνέχειά της στο Eurobasket.

Η ομάδα του Κώστα Μίσσα πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στο ξεκίνημα της διοργάνωσης, μπορεί, όμως και πολύ καλύτερα από αυτό. Οι απουσίες και οι εσωτερικές αψιμαχίες φαίνεται ότι δεν επηρέασαν τελικώς την Εθνική, με αποτέλεσμα οι παίκτες της να δώσουν ένα θετικό πρώτο δείγμα για τη συνέχεια. Με μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση και χωρίς συνέχεια οι παίκτες του Μίσσα έδειξαν ότι ακόμα θέλουν δουλειά στο κομμάτι της ομαδικότητας κυρίως στην επίθεση. Παρ’ όλα αυτά, όμως, αυτή η ομάδα μπορεί να προσφέρει αρκετά στο φετινό τουρνουά και να διεκδικήσει πολλά περισσότερα…

Παίκτες κλειδιά:

Νίκος Παππάς: Ο παίκτης του Παναθηναϊκού απέδειξε, ήδη, από τον πρώτο αγώνα της διοργάνωσης ότι αξίζει να βρίσκεται στην αποστολή και να έχει αρκετά λεπτά συμμετοχής. Με αρκετές ατομικές προσπάθειες κατάφερε να προσφέρει, επιθετικά, τα μέγιστα στην Εθνική και να τη βγάλει αλώβητη μέσα από δύσκολες καταστάσεις. Μπορεί να μην είναι ο ομαδικός παίκτης που περιμένει ο κόσμος, καταφέρνει, όμως, μόνος του να κάνει τη δουλειά και με το παραπάνω.

Θανάσης Αντετοκούνμπο: Ο παίκτης – ψυχή της ομάδας καθώς είτε βρίσκεται στο παρκέ, είτε βρίσκεται στον πάγκο δεν σταματά να εμψυχώνει τους συμπαίκτες ανά πάσα στιγμή. Ο Αντετοκούνμπο στο ξεκίνημα του τουρνουά, κατάφερε να λάβει παραπάνω λεπτά συμμετοχής, από αυτά που του έδινε ο προπονητής, και να δώσει μία γεύση γα το τι “εστί” Θανάσης. Ο ψηλός της Εθνικής κατάφερε να “φοβίσει” τους αντιπάλους του, όχι μόνο στην επίθεση, αλλά πολύ περισσότερο στην άμυνα. Ο Θανάσης είτε παίζει είτε όχι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας, λόγω του χαρακτήρα του και του πάθους του για τη νίκη.

Α’ ημίχρονο

Η εθνική μας ομάδα ξεκίνησε ονειρικά τον αγώνα εναντίον της Ισλανδίας. Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα, σαφώς συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι για τη νίκη κατάφεραν από την αρχή, κιόλας, του παιχνιδιού να χτίσουν μια μεγάλη διαφορά, η οποία ήταν αποτέλεσμα της συντονισμένης προσπάθειας των παιδιών, με σημερινό ηγέτη το Νίκο Παππά και το “ξέσπασμα” του. Η συγκέντρωση, όμως και η καλή άμυνα δεν είχαν διάρκεια, όπως έχουμε συνηθίσει άλλωστε, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι να ψαλιδίσουν μία διαφορά 19 πόντων σ.σ μέγιστη (10 – 29) και να φέρουν το παιχνίδι στο 31 – 25, κάτι που χτύπησε… καμπανάκια στον πάγκο του Κώστα Μίσσα, ο οποίος έψαχνε τρόπο να επαναφέρει τους παίκτες τους στον αρχικό του ρυθμό.

Β΄ ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο φέρνει τις ομάδες μία ανάσα τη μία από την άλλη… Για καλή τύχη, όμως, της Ελληνικής ομάδας, το φυτίλι άναψε και πάλι. Αυτή τη φορά τη διαφορά δεν έκανε άλλος από το Θανάση Αντετοκούνμπο, ο οποίος μπήκε στο παρκέ και τα “ρήμαξε” όλα. Με έξι συνεχόμενους πόντους, αλλά και συνεχή ξεσπάσματα – ενέσεις προς τους συμπαίκτες έβαλε και πάλι μπροστά την Εθνική, χτίζοντας ξανά μια διαφορά 16 πόντων, η οποία έδωσε ανάσα στην Ελλάδα. Η αποβολή του Θανάση με 5 φάουλ μπορεί να θορύβησε τον Έλληνα προπονητή, αλλά δεν άλλαξε τη ροή του αγώνα. Προς το τέλος του παιχνιδιού οι Έλληνες παίκτες άφησαν λίγο τους αντιπάλους τους να παίξουν χωρίς καμιά ιδιαίτερη άμυνα, αφού το παιχνίδι ήταν στο 59 – 82. Τέλος αγώνα 61 – 90.

Exit mobile version