OPAP FINAL 8: Σήμερα οι πρώτοι προημιτελικοί με δύο μεγάλους αγώνες

Πανιώνιος-ΑΕΚ και Περιστέρι – ΠΑΟΚ στα «Δύο Αοράκια»…

35 χρόνια πριν σε έναν διαφορετικό κόσμο από τον σημερινό, Πανιώνιος και ΑΕΚ είχαν αναμετρηθεί ξανά στην ίδια φάση μιας διοργάνωσης Κυπέλλου. Σε μια εποχή που ίσχυαν τα διπλά παιχνίδια και ανάλογα με τις διαφορές στις νίκες ερχόταν η πρόκριση, η ΑΕΚ είχε τότε αποκλείσει τον Πανιώνιο νικώντας στο ΣΕΦ με 22 πόντους διαφορά, πριν χάσει με διαφορά 2 πόντων στο κλειστό της Νέας Σμύρνης. Τάκης Κορωναίος και Φάνης Χριστοδούλου ξεχώριζαν τότε για τον Πανιώνιο, Μηνάς Γκέκος και Ντάνι Βρέινς για την ΑΕΚ. Αυτοί οι αγώνες, βεβαίως, ήταν τα προεόρτια για τη μεγάλη στιγμή του Πανιωνίου ο οποίος το 1991 θα κατακτούσε τον μοναδικό τίτλο του στην Ελλάδα, το Κύπελλο σε μεγάλη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ.

Γάσπαρης και Χριστοδούλου και Χάτσον ήταν οι μεγάλες μορφές αυτής της σπουδαίας ομάδας που υπέγραψε μια εποχή στο ελληνικό μπάσκετ όταν πολλοί σύλλογοι διέθεταν ρόστερ τα οποία μνημονεύονται μέχρι σήμερα.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της, ανέκαθεν αποτελούσε μια μεγάλη ομάδα Κυπέλλου στην Ελλάδα. Έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο 5 φορές και έχοντας βρεθεί στον τελικό σε 7 περιπτώσεις, η Ένωση ήταν πάντα σημαντικά παρούσα στον θεσμό. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, κατάφερε να σπάσει σε 2 περιπτώσεις το δίπολο Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού επικρατώντας σε ισάριθμες περιπτώσεις σε τελικούς που διεξήχθησαν στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου. Πέρσι μάλιστα, έχασε «στα σημεία» από τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Στο σήμερα, το Πανιώνιος-ΑΕΚ στις 15:45 είναι ένας μεγάλος αγώνας για την πρόκριση στα ημιτελικά του OPAP FINAL 8. Είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο, ωστόσο αυτή η αίσθηση του μονού αγώνα πάντα δημιουργεί ένα επιπλέον κίνητρο, μια επιπλέον πίεση και ένα τεράστιο ενδιαφέρον. Ο Πανιώνιος αγωνίζεται στη Β’ Εθνική και έχει μια εξαιρετική σεζόν έχοντας ηττηθεί μόλις μια φορά φέτος.

Τζάμπολ στις 15:45.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ- ΠΑΟΚ

Με την αύρα του ηγετικού και σπουδαίου Βασίλη Σπανούλη, το Περιστέρι βρίσκεται σε έναν ημιτελικό απέναντι στον ΠΑΟΚ ο οποίος επίσης έχει θετικές αναμνήσεις από τα «Δύο Αοράκια», ταυτόχρονα με μια πικρία στον τελικό του 2019 όταν έχασε με μικρή διαφορά από τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ έχει κατακτήσει τρεις φορές τον τίτλο με τελευταία φορά το 1999 ενώ στην πρόσφατη προϊστορία των αγώνων, το Περιστέρι έχει καταγράψει τέσσερις συνεχόμενες νίκες επί του «Δικεφάλου του Βορρά» σε επίπεδο Μπάσκετ Λιγκ. Ο αγώνας ξεκινάει στις 19:15. Οι νικητές των σημερινών προημιτελικών, θα διαμμορφώσουν τον πρώτο ημιτελικό του ΟPAP FINAL 8.

Exit mobile version