Μακελειό στην Πόλη: Νεκρός οπαδός του Ερυθρού Αστέρα (pics-video)

Φίλος του Ερυθρού Αστέρα δολοφονήθηκε στη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ οπαδών της σερβικής ομάδας και της Γαλατάσαραϊ.

Ο 25χρονος Σέρβος ονόματι Μάρκο Ίβκοβιτς (κεντρική φωτογραφία), ταξίδεψε με τους οπαδούς του Αστέρα στην τουρκική πρωτεύουσα για το παιχνίδι και σε σύγκρουση με οπαδούς της Γαλατασαράι, μαχαιρώθηκε στην καρδιά. Ο άτυχος νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, που όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών για περίπου 5 ώρες να τον κρατήσουν στη ζωή, τελικά απεβίωσε.

Στην τουρκική πόλη βρέθηκαν περίπου 400 οπαδοί της ομάδας του Βελιγραδίου, οι οποίοι δεν κατάφεραν να μπουν εγκαίρως στο «Αμπντί Ιπεκτσί» από τη θύρα 1 του γηπέδου και γύρω στις 21.00 (ώρα Τουρκίας) δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και βεγγαλικά από οπαδούς της τουρκικής ομάδας και η σύρραξη ήρθε ως φυσικό επακόλουθο. Η αστυνομία παρενέβη και χρησιμοποιήθηκαν δακρυγόνα. Σύμφωνα με την «Hürriyet» οι οπαδοί του Αστέρα κατέστρεψαν οχήματα και βιτρίνες καταστημάτων κατά την έξοδό τους στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.

Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, οι οπαδοί της Γαλατά, κρατούσαν αλβανική σημαία και φώναζαν «Κόσοβο, Κόσοβο».

«Είναι τραγικό. Ένας οπαδός μαχαιρώθηκε στην καρδιά και πέθανε. Προσπαθούμε να απομακρύνουμε τους Σέρβους φιλάθλους από την Τουρκία με ασφάλεια. Η αστυνομία δεν έκανε καλή δουλειά και η παρουσία της δεν ήταν αρκετή. Είχαμε προειδοποιήσει ότι μπορεί να γίνει κάτι κακό, αλλά κανείς δεν μας έδωσε σημασία. Είμαι σε διαρκή επαφή με την κυβέρνηση για το θέμα», δήλωσε ο πρέσβης της Σερβίας στην Τουρκία, Ζόραν Μάρκοβιτς.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια:

Exit mobile version