Η απάντηση της Αναγέννησης Καρδίτσας στους Ultras

Μετά την απόφαση των ULTRAS GATE 3 να απέχουν από το γήπεδο, η διοίκηση της Αναγέννησης Καρδίτσας απάντησε πως δεν συμφωνεί με την αποχή και πως κανείς δεν περισσεύει.

Η ανακοίνωση των ULTRAS GATE 3 την Τετάρτη 16/10:

«Το οργανωμένο κομμάτι ULTRAS GATE 3 αποφάσισε ότι την φετινή σεζόν θ’ απέχει απο το γήπεδο. Δεν θα παρευρεθούμε σε κανένα εντός έδρας παιχνίδι.
Ολο αυτό το διάστημα έγιναν τραγελαφικά πράγματα που προκαλούν απορία απο την πλευρά της διοίκησης και την πλευρά της αστυνομίας.
Η διοίκηση δέχεται αποφάσεις της αστυνομίας χωρίς να κάνει τα στοιχειώδη απλά πράγματα ώστε να προστατεύσει την ψυχή της ομάδας.
Ξαφνικά μαθαίνουμε ότι θ’ ανοίγει η πόρτα για ένα τέταρτο και θα κλείνει ακριβώς μόλις αρχίζει ο αγώνας.
Εμείς ξέρουμε ότι σε όλα τα γήπεδα η είσοδος με εισιτήριο είναι ελεύθερη.
Στο γήπεδο της Καρδίτσας γίνεται το ακριβώς αντίθετο και μας φέρονται σαν φιλοξενούμενους.
Μας μαζεύουν στην πόρτα που μπαίνει το οργανωμένο κομμάτι και έχουν την απαίτηση μόλις μαζευτούν όλοι τότε να μπούμε.
Αυτό είναι γελοίο! Κάθε Κυριακή στο γήπεδο υπάρχει προκλητική στάση απο την αστυνομία.
Και υπάρχουν περιπτώσεις όπως πρόσφατα ένα άτομο πήγε στο κυλικείο και πήρε μπύρες και ξαφνικά όταν γύρισε του επιτέθηκαν αστυνομικοί με γκλόπ και ασπίδες με αφορμή ότι απαγορεύεται το αλκόολ ενώ το πουλάνε στο χώρο του γηπέδου!
Ενα ακόμη περιστατικό που γίνεται και συνεχώς επαναλαμβάνεται είναι η προσωπική αντιμετώπιση και η στιγμάτηση κάποιων ατόμων καθώς η λύση αστείο που συζητήθηκε ανάμεσα στην αστυνομία και την διοίκηση είναι το αλκοτέστ στο γήπεδο!
Αν είναι δυνατόν σ’ ενα γήπεδο που δεν γίνεται το παραμικρό!
Ολη αυτή η φάση μας δείχνει ότι θέλουν τη σύλληψη ατόμων χωρίς λόγο και αιτία!
Εμείς θέλουμε το καλύτερο της ομάδας.
Ο οπαδισμός δεν είναι βία, είναι περηφάνεια και αυτό το δείξαμε στην αρχή μέσα απο μια συζήτηση που είχαμε με τη διοίκηση.
Μας προσφέρθηκαν πενήντα εισιτήρια δωρεάν σε κάθε παιχνιδι αλλά δεν τα δεχθήκαμε.
Αν τα δεχόμασταν μπορεί να ήμασταν καλοί, αλλα τώρα είμαστε κακοί.
Είμαστε αποφασισμένοι γι’ αυτό που κάνουμε.
Η υπομονή μας έχει και κάποια όρια τα οποία δεν πρέπει να εξαντληθούν.
Δεν θέλουμε να παίξουμε κανένα παιχνίδι. Αυτό γίνεται γιατί παίζεται παιχνίδι πάνω στην πλάτη των οργανωμένων.
Προς διοίκηση και αστυνομία:
Το γήπεδο δεν είναι στρατός ούτε εκκλησία. Ζητάμε επιείκεια αι κατανόηση απο τους παίκτες.
Παίξτε με πάθος για τη φανέλα κι εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα σας.
Η απόφασή μας θα παραμείνει η ίδια μέχρι ν’ αλλάξει κάτι.»

Η ανακοίνωση της διοίκησης της Αναγέννησης Καρδίτσας την Πέμπτη 17/10:

«Με δυσάρεστη έκπληξη πληροφορηθήκαμε, την απόφαση των οργανωμένων φιλάθλων της ομάδας μας ULTRASGATΕ 3 να κατέλθουν σε αποχή από τους εντός έδρας αγώνες αρχής γενομένης μ’ αυτόν με την Καβάλα.
Κατανοούμε την δυσαρέσκειά τους, αφουγκραζόμαστε τη διαμαρτυρία τους αλλά διαφωνούμε με την επιλογή της αποχής, διότι κανείς δεν περισσεύει απο την Αναγέννηση.
Χρειάζεται η ομάδα μας όλους όσοι την αγαπούν δίπλα της και στους αγώνες και σε όλες τις καθημερινές της δράσεις.
Τους καλούμε, λοιπόν, άμεσα να επιστρέψουν στο γήπεδο και να βοηθήσουν την ομάδα όπως το κάνουν πάντα με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο.
Τα οποια προβλήματα δημιουργούνται αντιμετωπίζονται με συζήτηση, συνεργασία, κατανόηση και όχι με αποχές.
Μας αδικεί η ανακοίνωση ως προς τις πρωτοβουλίες και τη διάθεση που δείξαμε στα προβλήματα που επικαλούνται με την αστυνομία.
Δεν μείναμε αμέτοχοι, αντιθέτως πήραμε και συνεχίζουμε να παίρνουμε πρωτοβουλίες για να λύνονται τα όποια προβλήματα από κοινού.
Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα μεταφέροντας τα αιτήματά μας και των φιλάθλων μας στην Αστυνομική Διεύθυνση.
Η θέση μας είναι γνωστή, την έχουμε εξηγήσει σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις και την επαναλαμβάνουμε και μέσω της ανακοίνωσης.

Συμφωνούμε ότι το γήπεδο δεν πρέπει να είναι ενας «δαιμονοποιημένος» χώρος και αστυνομοκρατούμενος όπου οι φίλαθλοι θα τσουβαλιάζονται επειδή ενδεχομένως κάποιοι μεμονωμένοι δημιουργούν καταστάσεις.
Αν κάποιοι δημιουργούν αποδεδειγμένα προβλήματα, θα πρέπει ν’ αντιμετωπίζονται μεμονωμένα κι όχι με τη λογική του «τσουβαλιάσματος»!
Στο μάτς με την Καβάλα δεν υπήρχαν οι ULTRAS στο γήπεδο, αλλά παρόλα αυτά είχαμε διαμαρτυρίες φιλάθλων για την αντιμετώπισή τους με αποκορύφωμα τις συστάσεις αστυνομικού να κάθονται στην κερκίδα και να μην παρακολουθούν όρθιοι το μάτς!
Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να γίνονται υπερβολές.

Ταυτόχρονα οφείλουμε να επισημάνουμε πως είμαστε ορκισμένοι εχθροί της βίας και βλέπουμε το ποδόσφαιρο ως γιορτή.
Οσοι υποθάλπτουν τη βία είναι ξένοι προς τη λογική μας.
Η διοίκηση άλλωστε δεν δίστασε να καταδικάσει και μεμονωμένα περιστατικά που σημειώθηκαν στο περσινό μάτς με την Καλαμαριά, αλλά και με τον προπηλακισμό φιλάθλων της Νίκης Βόλου στην κεντρική πλατεία από αγνώστους.
Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι υγιώς σκεπτόμενοι οργανωμένοι και μη φίλαθλοι, απομονώνοντας αυτά τα στοιχεία, ώστε να μην δίνονται δικαιώματα για συνολική «δαιμονοποίηση» των φιλάθλων.
Ως προς το θέμα των εισιτηρίων με τους εκπροσώπους των ULTRAS συζητήσαμε τα πάντα μέσα σε καλό κλίμα και προτείναμε πάρα πολλά πράγματα.
Στο παιχνίδι με την Καβάλα για το Κύπελλο Ελλάδος είχαμε συμφωνήσει για τον τρόπο εισόδου και δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα.
Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση είναι ανοιχτή για συζήτησει σε όλες τις προτάσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων, αλλά ταυτόχρονα και την από κοινού προστασία της ομάδας.
Κλείνοντας έχουμε να πούμε τα εξής

Είναι γνωστό πως όσοι συγκροτούν το διοικητικό συμβούλιο του ΑΣ και της ΠΑΕ Αναγέννηση προέρχονται αποκλειστικά από τον ιστό των φιλάθλων και συνεχίζουν μαζί με τα μέλη, τους μετόχους και τους απλούς Αναγεννησιώτες που στηρίζουν την προσπάθεια, το μεγάλο εγχείρημα της πλήρους εξυγίανσης του ιστορικού μας συλλόγου, της επαναφοράς αλλά και της σταθεροποίησής του στο προσκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ολη αυτή η υπερβατική προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2011 με το σύλλογο να βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης, έφερε αυτά τα καταπληκτικά αποτελέσματα διότι βασίστηκε κυρίως σε ένα συστατικό ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ που συγκροτούν την Αναγέννηση.
Στους ανθρώπους δηλαδή που της δίνουν υπόσταση και νόημα ύπαρξης…
Περάσαμε όλοι πολύ δύσκολα.
Σε «σίτες», σε γήπεδα «χωράφια», σε καταστάσεις αποδομητικές και εχθρικές.
Αντέξαμε γιατί ήμασταν «ΕΝΑ».
Καλούμε λοιπον όλους τους Αναγεννησιώτες όλων των ηλικών και «αποχρώσεων» να σταθούν στο πλευρό της ομάδας, να την θωρακίσουν, να την προστατεύσουν και ενωμένοι να συμμετέχουμε και να απολαύσουμε το νέο συναρπαστικό ταξίδι της…»
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Exit mobile version