Καραγιάννη: «Οι γυναίκες μπορούν να παίξουν καλή μπάλα»

Η νεαρή παίκτρια του Ίκαρου Πετρωτού, Ειρήνη Καραγιάννη μίλησε για την εμπειρία της στην Α’ Εθνική Γυναικών.

Τα κορίτσια όσο και αν φαίνεται παράξενο είναι παθιασμένα με το ποδόσφαιρο και αυτό το δείχνουν καθημερινά ιδιαίτερα, εδώ στα δικά μας δεδομένα, στην ομάδα του Ίκαρου Πετρωτού που φέτος, κάνει το πρώτο του ταξίδι στην Α’ Εθνική.

Μια από της παίκτριες, που βέβαια, ναι μεν είναι… καινούργια μιας και επίσημα φέτος φορά για πρώτη φορά την φανέλα της ομάδας αλλά παράλληλα είναι και παλιά καθώς από πέρσι συμμετέχει στις προπονήσεις και έζησε από κοντά την μεγάλη πορεία προς την κορυφή και την άνοδο στα σαλόνια, και πρόκειται για την Ειρήνη Καραγιάννη.

Η Ειρήνη Καραγιάννη είναι γεννημένη στις 4/10/1996. Παίζει ποδόσφαιρο 12 χρόνια κάνοντας τα πρώτα της βήματα στο χορτάρι στις ακαδημίες του Δημόπουλου, παίζοντας μόνο απέναντι σε αγόρια για αρκετά χρόνια και στην συνέχεια μεταπήδησε στην γυναικεία ομάδα του Φείδωνα Άργους όπου εκεί αγωνίστηκε για 2 χρόνια…

Η Ειρήνη Καραγιάννη αγωνίζεται ως μέσος και έχει ως ίνδαλμα τον Κριστιάνο Ρονάλτο, πάμε να δούμε τι είπε αναλυτικά στον sportfmpatras.gr, η ταλαντούχα αθλήτρια…

– Πως πήρες την απόφαση ν’ ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;

Μ’ έπαιρνε μαζί του ο αδελφός μου στα γήπεδα από μικρή… Μ’ άρεσε αυτό που έβλεπα… και έτσι έπαιρνα μια μπάλα και έπαιζα συνεχεία… έτσι τους ζήτησα να με γράψουν σε μια ομάδα.. Τα πήγαινα πολύ καλά μ’ άρεσε αυτό που έκανα και αποφάσισα ν’ ασχοληθώ με αυτό το άθλημα και να μάθω πολλά περισσότερα!!!

-Πολλοί λένε πως είναι ένα άθλημα που δεν ταιριάζει στις γυναίκες. Ποια είναι η άποψη σου;

Δεν είναι αλήθεια αυτό… Αν αγαπάς κάτι και ζεις γι’ αυτό δεν έχει σημασία αν ταιριάζει ή όχι! Αυτοί που το πιστεύουν αυτό μόλις έρχονται στο γήπεδο και βλέπουν γυναίκειο ποδόσφαιρο έχουν άλλη γνώμη μετά!

– Ποιος είναι ο στόχος σου με την ενασχόλησή σου με το ποδόσφαιρο;

Να γίνω ακόμη καλύτερη! Δε δεν με νοιάζει να φτάσω ψηλά, αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να βλέπω ότι σε κάθε προπόνηση γίνομαι καλύτερη και να διορθώνω ότι κάνω λάθος.

– Η μετακίνησή στου στον Ίκαρο είχε να κάνει με το γεγονός πως παίζει στην Α’ εθνική;

Εννοείται πως όχι!!! Μ’ άρεσε πολύ η ομάδα γιατί ερχόμουν από πέρσι και έκανα προπονήσεις… Σκέφτηκα πως θα μ’ άρεσε να ερχόμουν εδώ να έπαιζα μπάλα ταυτόχρονα με την σχολή μου.

– Ποια είναι η άποψη σου για το πρωτάθλημα από αυτές τις πρώτες αγωνιστικές;

Όλες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές και οι περισσότερες έχουν εμπειρία και πολύ πάθος.

– Ο Ίκαρος δεν έχει κάνει καλή εκκίνηση; Λείπει η εμπειρία;

Σαφώς και λείπει η εμπειρία .. Ίσως ακόμα και αυτό το άγχος που μας καταβάλει σε κάθε αγώνα και έχει ως αποτέλεσμα να μην παίζουμε την μπάλα που ξέρουμε…

– Με τα υπόλοιπα κορίτσια ποια είναι η σχέση σου;

Η σχέση μου με τα κορίτσια είναι πολύ καλή, τις συμπαθώ όλες, δεν έχω κανένα πρόβλημα με καμία, όλα είναι μια χαρά.

– Θα ήθελες να αγωνιστείς στην Εθνική;

Θα το ήθελα, ναι! Αλλά σίγουρα όταν θα αισθανθώ πως είμαι έτοιμη γι’ αυτό!!

– Ποια είναι η αγαπημένη σου παίκτρια/παίκτης;

Ο Κριστιάνο Ροναλντο

– Αγαπημένη σου ομάδα;

Ο Ολυμπιακός!

-Παρακολουθείς ποδόσφαιρο στην τηλεόραση;

Ναι παρακολουθώ, μ’ αρέσει πολύ, ειδικά τις ξένες ομάδες.

– Γιατί να έρθει κάποιος να σας δει στο γήπεδο;

Για να δει πως και οι γυναίκες μπορούν να παίξουν μπάλα και μάλιστα καλή, γιατί, οι περισσότεροι πιστεύουν πως δεν ξέρουν και πως τους φαίνεται περίεργο κιόλας…

– Τίθεται θέμα σύγκρισης με τους άντρες;

Ναι… αλλά δεν ισχύει διότι, και εμείς οι γυναίκες υπερασπιζόμαστε αντάξια το ποδόσφαιρο!

Πηγή: womensfootball

Exit mobile version