Νέο μεγάλο βήμα ανόδου από την ΑΕ Καραϊσκάκης

Νέα μεγάλη νίκη για την ΑΕ Καραϊσκάκης στον 2ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, καθώς επικράτησε στο μεγάλο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας με 1-0 (7 στα 7 εντός έδρας) και διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έναν βαθμό πάνω από τον ΑΟ Τρίκαλα, ο οποίος νίκησε δύσκολα στην έδρα του με 1-0 του Ρήγα Φεραίου.

Στο γήπεδο των Αγίων Αναργύρων Άρτας και μπροστά σε περισσότερους από 800 φιλάθλους, η ΑΕ Καραϊσκάκης κατάφερε να φτάσει σε ακόμη μία σπουδαία νίκη. Ο Αχιλλέας ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και απείλησε σε δύο περιπτώσεις, αρχικά στο 2΄ το σουτ του Καραγκούνη πέρασε άουτ και στο 5΄ νέο σουτ από τον Παυλίδη μπλόκαρε ο Καραγκούνης. Η πρώτη φάση για την ΑΕ Καραϊσκάκης ήρθε στο 14΄, με το σουτ του Βασίλιεβιτς να φεύγει ελάχιστα άουτ. Στο 31΄ η Αρτινή ομάδα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Κυριάκης μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή και έκανε το σουτ, αλλά ο Σακελλαρίδης απέκρουσε εντυπωσιακά την μπάλα. Λίγα λεπτά μετά (38΄) η ΑΕ Καραϊσκάκης που πίεζε έχασε νέα σημαντική ευκαιρία, με τον Σακελλαρίδη να απομακρύνει με δυσκολία το σουτ του Κόλλινς. Στο 42΄ ο Αχιλλέας απείλησε με τον Καραγιάννη και η τελευταία φάση ανήκε στους γηπεδούχους, με την κεφαλιά του Καβαλλάρη στο 43΄ να φεύγει άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕ Καραϊσκάκης μπήκε με σκοπό να πετύχει το γκολ που έψαχνε και τα κατάφερε, αφού πρώτα έχασε σημαντικές ευκαιρίες. Στο 50΄ το σουτ του Χούσου έφυγε ελάχιστα άουτ και ένα λεπτό μετά ο Βασίλιεβιτς από κοντινή απόσταση έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά μετά (53΄) ο Παπανίκου έκανε τη σέντρα σουτ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 57΄ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο νεοαποκτηθείς Τζερεμές και το σουτ που έκανε στο 60΄ κόντραρε και έφυγε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ (61΄) ο Τζερεμές, μετά από αδράνεια της άμυνας, σκόραρε για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, δίνοντας παράλληλα τους βαθμούς της νίκης στην ΑΕ Καραϊσκάκης.

Στο 66΄ ο Παναγιωτίδης του Αχιλλέα έφτασε κοντά στο 1-1, αλλά από θέση τετ α τετ πλάσαρε ψηλά άουτ. Στη συνέχεια η ΑΕ Καραϊσκάκης είχε μία καλή στιγμή με τον Κόλλινς και οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 84΄ με τον Ζαχαράκη. Στο 91΄ ο Κόλλινς καθυστέρησε και είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Τσέτσιλα. Έτσι θα λείψει από τον επόμενο αγώνα της ΑΕ Καραϊσκάκης και όχι από τους επόμενους δύο, καθώς αν έμενε με την κίτρινη κάρτα θα συμπλήρωνε επτά κίτρινες). Ντεμπούτο με την φανέλα της ΑΕ Καραϊσκάκης έκαναν ο Νίκος Γυφτοκώστας και Στέλιος Τζερεμές.

ΑΕ Καραϊσκάκης (Δ. Σιακούφης-Β. Καλτσής): Καραγκούνης, Παπανίκου, Παναγιώτου, Αβραμίδης, Χούσος, Κόλλινς, Κυριάκης (46΄ Γυφτοκώστας), Σιμονιάν, Στάνσετιτς, Βασίλιεβιτς (90΄ Πέτσας), Καβαλλάρης (57΄ Τζερεμές).

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας (Α. Στύλος): Σακελλαρίδης, Λαζαρίδης, Δερμίσης, Δημητρίου, Τασίδης, Οικονόμου, Παυλίδης, Ηλιάδης (65΄ Νάκος), Παναγιωτίδης, Μακράκης (72΄ Ζαχαράκης), Καραγκούνης.

Πηγή: sportsnow.gr

Exit mobile version