«Αυτοκτόνησε» ο Οπούντιος, 1-1 με Οικονόμο

Νέα εντός έδρας «αυτοκτονία» για το Μαρτίνο που χωρίς να είναι καλύτερο από τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, έχασε ένα δικό του παιχνίδι παραχωρώντας ισοπαλία 1-1.

Το παιχνίδι φάνηκε από την αρχή ότι δε θα είναι εύκολο για τους «πράσινους», που πάντως σήμερα έπαιξαν με τις μπλε εμφανίσεις, ωστόσο η μπάλα ήταν με το μέρος τους και ήταν αυτοί που προηγήθηκαν καθαρά στο σκορ από εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Καντού. Την ποινή κέρδισε ο Κόκα στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με το Μαρτίνο μετά την επιστροφή του από την Αναγέννηση Ιεράπετρας.

Φαίνεται ότι αυτό το τέρμα μετέτρεψε σε χαλαρότητα την προσπάθεια των γηπεδούχων που δεν πήραν σοβαρά τις απειλές στην εστία τους στην επανάληψη από τους αντιπάλους τους.

Ωστόσο ακόμη και χωρίς να πιάσουν καλή απόδοση οι παίκτες του Μαρτίνου είχαν το πάνω χέρι ακόμη και στο διάστημα που ο Οικονόμος αναλάμβανε πρωτοβουλίες. Μάλιστα στο 79΄απόκτησαν και αριθμητικό πλεονέκτημα μετά τη δίκαιη αποβολή του Κουμπούρα με 2η κίτρινη. Εκεί φαίνεται ότι πίστεψαν ότι το ματς τελείωσε και το πλήρωσαν με ένα φτηνό γκολ (αυτογκόλ) στο 85΄το οποίο δεν προλάβαιναν να ανταποδώσουν στο μικρό διάστημα που απέμενε…

Το πρώτο μέρος

Με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης να ξεκινά πιο ορεξάτα το παιχνίδι κύλησαν τα πρώτα λεπτά που προδίκαζαν μια αμφίρροπη αναμέτρηση.

Το Μαρτίνο με σέντερ-φορ τον Κόκα μετά από πολύ καιρό έδειχνε ότι δεν είχε τους αυτοματισμούς άλλων αγώνων και ήταν ακίνδυνο επιθετικά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ομοίως βέβαια και ο Οικονόμος που δεν έβγαλε φάση σε αυτό το πρώτο 45λεπτο.

Η πρώτη φάση που έκανε τους 350 περίπου φιλάθλους να σηκωθούν από τις θέσεις τους ήταν ένα σουτ λίγο έξω από την περιοχή του Καντού στο 26΄ που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας του Οικονόμου, Νούσιας.

Καλή προσπάθεια που ολοκληρώθηκε με ξαφνικό άλλα άστοχο σουτ του Νικολόπουλου, είχαμε και στο 33΄με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Έτσι φτάσαμε στο 39΄, όταν ο Κουτσούμπας έβγαλε όμορφη κάθετη μπαλιά για τον Κόκα και αυτός ανατράπηκε καθαρά από τον Νούσια που είδε και την κίτρινη κάρτα του διαιτητή. Το πέναλτι που δόθηκε, μετέτρεψε σε γκολ ο Καντού στέλνοντας τον Οπούντιο με προβάδισμα στα αποδυτήρια

Η επανάληψη

Και στην επανάληψη η φιλοξενούμενη ομάδα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και αυτή τη φορά απείλησε πραγματικά την εστία του Τσίμα σε δύο περιπτώσεις στο 50΄ και στο 52΄. Αρχικά από σέντρα του Κουλτσιάκη, ο Μάντζιος απέναντι από το τέρμα πλάσαρε άουτ και στη συνέχεια από κόρνερ του Σενκάι ο Κουλτσιάκης και πάλι από πλεονεκτική θέση έπιασε χλιαρά την κεφαλιά που δεν ήταν δύσκολη υπόθεση για τον τερματοφύλακα του Οπουντίου.

Ακολούθησαν δύο καλές στιγμές του Μαρτίνου με τον Κόκα (58΄και 59΄), για να χρειαστεί η επέμβαση του Τσίμα στο 67΄ σε σουτ του Νάνου. Στο απέναντι τέρμα σωτήρια επέμβαση του Νούσια σε σέντρα του Μπαρκώση προ του Νικολόπουλου στο 71΄ και ένα λεπτό αργότερα πολύ καλή φάση για τον Οικονόμο με τον Μανακούσιο να σουτάρει στα ύψη από δυνατό πλάγιο του Κουλτσιάκη.

Μία ακόμη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 74΄ σε φάση διαρκείας με τον Μάντζιο να μην μπορεί να νικήσει τον Τσίμα που έπεσε στη γωνία του.

Η πίεση του Οικονόμου δε σταμάτησε ούτε στο 78΄όταν ο Κουμπούρας αποβλήθηκε με 2η κίτρινη (τράβηγμα στον Κόκα) και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν απέναντι στο Μαρτίνο που διαχειριζόταν με χαλαρότητα το υπέρ του αποτέλεσμα και από στημένη φάση πλήρωσε αυτή του την ελαφρότητα.

Ήταν το 85΄και σε κόρνερ του Παπαγεωργίου, ο Κουλτσιάκης έπιασε την πρώτη κεφαλιά και η μπάλα αφού βρήκε και στον Βέλλιο κατέληξε στα δίχτυα του Τσίμα για το 1-1. Ψυχρολουσία για το Μαρτίνο που μετά θυμήθηκε να τρέξει αλλά παρά και τα 5 λεπτά καθυστέρηση δεν κατάφερε να φανεί επικίνδυνο για την εστία του Νούσια.

Οπούντιος Μαρτίνου (Μάκης Ζαχαρόπουλος): Τσίμας, Κουτσούμπας, Μπαρκώσης, Σπυριδάκης, Τσέλλος, Βέλλιος, Νικολόπουλος, Πέππας, Κόκα, Καντού (80΄ Μιμιγιάννης), Στυλιανός (46΄ Γκριτζάπης).

Οικονόμος Τσαριτσάνης (Κώστας Κατσάρας): Νούσιας, Κολιός, Μανακούσιος, Μάντζιος, Κουμπούρας, Μπαλής (75΄ Αγροδήμος), Κουλτσιάκης, Σενκάι (63΄ Παπαγεωργίου), Χαμός, Καραγκούνης, Καλφούντζος (46΄ Νάνος).

Πηγή: efthia.gr

Exit mobile version