Τον… έβαλε από… κάτω

Μεγάλης σημασίας νίκη κατάφεραν να πάρουν οι Χανιώτες χάρη στα γκολ των Κουλιμπαλί και Μιλούνοβιτς φτάνοντας τους 25 βαθμούς, με τους Θρακιώτες να μένουν στους 24

Χαράς ευαγγέλια στα Χανιά μετά την επικράτηση του Πλατανιά απέναντι στον Πανθρακικό με 2-0. Οι Κρητικοί κατάφεραν να… χαμογελάσουν ύστερα από 6 αγωνιστικές και με αυτό το τρίποντο έφτασαν τους 25 βαθμούς και την 12η θέση, με τους Θρακιώτες να μένουν στους 24.

Κρητική υπεροχή

Καλύτερος από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα φάνηκε στα Περιβόλια ο Πλατανιάς που ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων πιέζοντας την άμυνα του Πανθρακικού για ένα γρήγορο γκολ. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Τόρες μόλις στο 4′, ενώ μετά το πέρας του πρώτου 20λέπτου οι παίκτες του Ρόκα δεν είχαν καταφέρει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους επιθετικά. Χαρακτηριστικό είναι πως η πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων ήρθε στο 22′ με τον Ολιμπά να λέει «όχι» στον Ντιγκινί. Από κει και πέρα, ο Πλατανιάς διατήρησε την υπεροχή και κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ όταν στο 36′ ο Κουλιμπαλί έμεινε αμαρκάριστος στην περιοχή και με δυνατό διαγώνιο σουτ από δεξιά νίκησε τον Αθανασιάδη για το 1-0 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Το… κλείδωσε ο Μιλούνοβιτς

Με τον Πλατανιά να διατηρεί τον έλεγχο του ματς, αλλά να μην πιέζει όπως στο πρώτο μέρος, κύλησε το δεύτερο 45λεπτο. Οι γηπεδούχοι όσο περνούσαν τα λεπτά δεν ήθελαν να ρισκάρουν πιέζοντας για δεύτερο γκολ και έδωσαν σταδιακά χώρο στους Θρακιώτες οι οποίοι ωστόσο δεν έδειχναν ικανοί να δημιουργήσουν «επικίνδυνες» καταστάσεις στα καρέ του Ολιμπά.

Μάλιστα, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου ανήκε στους γηπεδούχους με τους Τσουράκη και Γουνδουλάκη να επιχειρούν διαδοχικά σουτ και τον Αθανασιάδη να κρατάει τον Πανθρακικό μέσα στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι άργησαν να «απαντήσουν», αλλά βρέθηκαν μια ανάσα από την ισοφάριση όταν στο 78′ ο Ντιγκινί έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ολιμπά. Εν τέλει οι παίκτες του Χριστόπουλου ήταν αυτοί που κατάφεραν να «κλειδώσουν» τη νίκη καθώς στο 84′ ο Τετέ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Εμπόου και έδωσε έτοιμο γκολ στον Μιλούνοβιτς που σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Έτσι, οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στις νίκες ύστερα από έξι αγωνιστικές, ενώ η ομάδα της Κομοτηνής παρέμεινε χωρίς εκτός έδρας τρίποντο.

Πλατανιάς (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Ιτούα (46′ Δημήτρης), Αγκιλέρα, Ζαραδούκας, Τετέ, Μαχαμάτ, Γουνδουλάκης, Τσουράκης (67′ Αποστολόπουλος), Μιλούνοβιτς, Τόρες (77′ Κάσιο)

Πανθρακικός (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Βιγιαφάνε, Εμπό, Ποτουρίδης (86′ Ποτουρίδης), Μελίσσης, Μεχία, Ροζέριο, Τζάνης, Ρομέου (70′ Μπαίκαρά), Ντιγκινί, Χασομέρης (60′ Ίγκορ)

Exit mobile version