Αναστασιάδης: «Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ο… ΠΑΟΚ»!

Ο τεχνικός του «δικεφάλου του Βορρά» τόνισε πως η ομάδα του έπρεπε πρώτα από όλα να νικήσει τον εαυτό της και τον κόσμο της και στη συνέχεια τον Ολυμπιακό.

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του έμεινε ο Άγγελος Αναστασιάδης μετά το 0-0 στην Τούμπα κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ στάθηκε στα προβλήματα που υπήρχαν στους Θεσσαλονικείς και στο γεγονός ότι οι Πειραιώτες έπαιξαν για το «Χ» στην Τούμπα. Παράλληλα, για τη δική του παραίτηση που δεν έγινε δεκτή, ανέφερε πως είναι ο τελευταίος που θα θελήσει να κάνει κακό στον ΠΑΟΚ και πως μεγαλοποιήθηκε το ζήτημα από τον Τύπο, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι… ο ΠΑΟΚ, σε μια γλαφυρή ατάκα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Από την προσπάθεια έμεινα ικανοποιημένος. Σίγουρα είναι ένα αποτέλεσμα που δεν μας ικανοποιεί. Θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι για να μείνουμε ζωντανοί στο κυνήγι του πρωταθλήματος. Είναι δίκαιο το αποτέλεσμα, αν και στο τέλος μπορούσαμε να κλέψουμε τη νίκη. Ο Ολυμπιακός μας έκανε μία φάση από δικό μας λάθος στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ημίχρονο είχε περισσότερη φρεσκάδα από εμάς από το 70′ και μετά.

Στο κέντρο ήταν πιο ζωντανοί και πιο γρήγοροι από εμάς. Πιστεύω ότι με όλα αυτά τα γεγονότα που έγιναν τον τελευταίο καιρό, το come back της ομάδας ήταν καλό. Σταματήσαμε τον κατήφορο και είχαμε πολλά προβλήματα».

Για το ποια ήταν τα προβλήματα της ομάδας:

«Ο Κλάους είχε πρόβλημα, στο ημίχρονο διαμαρτυρήθηκε ότι τον ενόχλησε το πόδι. Έσφιξε τα δόντια και έπαιξε. Ο Παπαδόπουλος με το που μπήκε έπαθε ζημιά. Εγιναν πράγματα που σε αφήνουν και ικανοποιημένο και στενοχωρημένο. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε δύο ματς με τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που ήρθε να πάρει το «Χ». Εμείς επειδή γνωρίζαμε τη δύναμή τους στους άξονες, προσπαθήσαμε να τον εγκλωβίσουμε εκεί.

Δυστυχώς ενώ ο Ρατς ήταν καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, επιθετικά δεν μπορούσαμε να βγάλουμε την τελική πάσα. Ο Σαλπιγγίδης είχε ένα πρόβλημα επίσης που το κουβαλάει από το καλοκαίρι. Βάσει των προβλημάτων που είχαμε, είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια. Θέλαμε να κερδίσουμε για το πρεστίζ, για να παραμείνουμε κοντά στην βαθμολογία, για να ξαναφτιάξουμε την ψυχολογία της ομάδας».

Για τις λεπτομέρειες που άλλαξαν την εικόνα του αγώνα, από το πρώτο στο δεύτερο μέρος:

«Οι λεπτομέρειες ήταν ο καιρός. Στο πρώτο μέρος είχαμε κόντρα τον αέρα. Στο δεύτερο σταμάτησε. Θέλαμε να καλύψουμε τα νώτα μας για να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να κάνει σουτ από την δεύτερη γραμμή και τα καταφέραμε. Εμείς στο δεύτερο ημίχρονο θέλαμε να πρεσάρουμε. Είχαμε μία φάση με τον Αθανασιάδη. Στα ντέρμπι δεν έχεις πολλές φάσεις και όταν μία ομάδα κάθεται πίσω στο δεύτερο ημίχρονο, γιατί είδαμε ότι ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να επιτεθεί και να διαχειριστεί καλύτερα την ισοπαλία. Είναι μεγάλες ομάδες, είναι ντέρμπι. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν είναι σήμερα. Έχασε βαθμούς εκεί που δεν έπρεπε να χάσει».

Για την παραίτησή του:

«Δεν ξέρω πόσοι καταλάβατε την παραίτηση τη δική μου. Μίλησα με τον μεγαλομέτοχο και του είπα ότι είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα δημιουργήσω πρόβλημα στον ΠΑΟΚ. Του έθεσα την παραίτηση για να του λύσω τα χέρια, αν ήθελε να με διώξει μία στο εκατομμύριο. Αυτόν τον λόγο είχε η παραίτηση. Δεν παράτησα τον ΠΑΟΚ. Αν ο ΠΑΟΚ ήθελε να με κρατήσει, είμαι εδώ. Το είχα πει και την Τετάρτη, αλλά εσείς θέλετε να το μεγαλοποιείτε».

Για το αν αισθάνεται στήριξη από τη διοίκηση:

«Κανένας δεν στηρίζει κανέναν. Εμένα ο μεγαλομέτοχος με κάλεσε να αναλάβω την ομάδα και μέχρι τώρα η συνεργασία μας είναι άψογη. Και για να το τελειώσουμε, δεν θέλω να χαϊδεύω αφτιά. Είμαι 45 χρόνια στον ΠΑΟΚ. Ποτέ η ομάδα δεν είχε αυτά τα εχέγγυα για να προχωρήσει. Η ομάδα είναι για πρωταθλητισμό. Παλιά δεν ξέραμε αν θα πληρωθεί η ομάδα την Δευτέρα ή την Καθαρά Δευτέρα ή την Μ. Δευτέρα. Τώρα γιατί βρίζουν ορισμένοι τη διοίκηση, τους παίκτες ή τον προπονητή είναι δική τους άποψη. Στήριξα ανθρώπους που δεν άξιζαν τη στήριξη. Τώρα όμως είναι διαφορετικά τα πράγματα. To πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν είναι ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ, κι ας με βρίζετε».

Exit mobile version