Το σήκωσαν Τρίκαλα!

Τα Τρίκαλα επικράτησαν 3-2 του Εθνικού στην Άμφισσα και κατέκτησαν το Κύπελλο της Γ’ Εθνικής, μετά από ένα γεμάτο παιχνίδι με πέντε γκολ και δύο πέναλτι.

Ήταν ένας τελικός που τα είχε όλα! Γκολ, θέαμα, πάθος αλλά και ολιγόλεπτη διακοπή προς το τέλος του αγώνα. Τα Τρίκαλα κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 3-2 κόντρα στον Εθνικό Πειραιά και να σηκώσουν το Κύπελλο, μπροστά στους εκατοντάδες Τρικαλινούς που ταξίδεψαν στην Άμφισσα. Στο γήπεδο παραβρέθηκαν και οπαδοί των Πειραιωτών, που μαζί με τους πρώτους, αγνόησαν τις ακατανόητες απαγορεύσεις των οπαδών, πόσο μάλιστα σε έναν τελικό.

Πριν τον αγώνα ποδοσφαιριστές από Ακαδημίες του ΑΟ Τρίκαλα, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και πήραν το χειροκρότημα και από τους φιλάθλους του Εθνικού Πειραιώς, ενώ ο Δημήτρης Τσόγιας, πρόσφερε εκ μέρους της Διοίκησης του Α.Ο. Τρίκαλα, ανθοδέσμη στον «Εθνικάρα»…

Στο αγωνιστικό κομμάτι, με την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου τα Τρίκαλα κατάφεραν να προηγηθούν, όταν ο Σαχινίδης σούταρε, η μπάλα βρήκες στον Μακρή και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Στο 33΄ ο Εθνικός «αγγίξε» την ισοφάριση, καθώς η μπάλα βρίσκει το δοκάρι του Ντάσκα.

Πέντε λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν τον αγώνα. Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Τέλλιου και ο Σούφλας από τα 11 βήματα ισοφάρισε το παιχνίδι. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ήταν η σειρά των τυπικά γηπεδούχων να σημειώσουν γκολ από την άσπρη βούλα. Στο 50ο λεπτό μετά από χέρι, ο Βαγγελί «έσπασε» την κακοδαιμονία της ομάδας του από τα 11 μέτρα δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στα Τρίκαλα. Στο 59ο λεπτό ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά σημείωσε το 3-1, στέλνοντας τους «Σακαφλιάδες» στα …ουράνια!

Ο Εθνικός στο 84ο λεπτό έβαλε «φωτιά» στον αγώνα, όταν ο Σούφλας –ξανά- μείωσε σε 3-2. Τρία λεπτά μετά τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι στον Σταφσουλάι, το οποίο δεν έδωσε ο ρέφερι Τζοβάρας. Αποτέλεσμα των διαμαρτυριών ήταν το ματς να διακοπεί για 10 λεπτά για να ηρεμήσει η κατάσταση.

Ο διαιτητής έδωσε εννέα λεπτά καθυστερήσεις, στα οποία δεν άλλαξε τίποτα και η λήξη του αγώνα βρήκε τα Τρίκαλα να κατακτούν το Κύπελλο!

Οι συνθέσεις:

Τρίκαλα: Ντάσκας, Σκούπρας, Τέλλος, Παπαευθυμίου Π., Κουτσόπουλος, Σπάσιτς, Βαγγελή, Κέρι, Μοσχάκης (73΄ Ζυγκερίδης), Καμπλιώνης (90+10′ Μπασιάκας), Σαχινίδης

Εθνικός: Βουτσινάς, Χαλκιάς, Γερόλυμος, Μακρής, Κουκούλης, Γούλας (75′ Υφαντής), Παυλάκης, Σούφλας, Λύγκος (72΄ Παυλόπουλος), Δωροβίνης, Μάναλης

Exit mobile version