Λάρισα: «Εγκληματική ενέργεια»

Στο στρατόπεδο των «βυσσινί» η οργή για τη διαιτησία του αγώνα της Κυριακής (5/4) κόντρα στον Ηρακλή ξεχειλίζει… με τη διοίκηση της Λάρισας να στέλνει επιστολή προς την Football League, στην οποία κάνει λόγο για εγκληματική οργάνωση.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής:

«Κύριοι,

Μετά τα όσα εγκληματικά συνέβησαν στον χθεσινό αγώνα μεταξύ των ομάδων Ηρακλής – ΑΕΛ, εναντίον της ομάδας μας με τη μη τηλεοπτική κάλυψη και τη διαιτησία (για την οποία όπως θα δείτε και στο επισυναπτόμενο έγγραφό μας, είχαμε ζητήσει αξιολόγηση διότι ήταν το πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς) θεωρούμε επιβεβλημένη από πλευράς σας τη λήψη οποιουδήποτε πρόσφορου μέτρου για την περιφρούρηση της διαφάνειας και της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος.

Για το λόγο αυτό ζητούμε τον ορισμό ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα και την αυτοπρόσωπη παρουσία των κατά την κλήρωση των αγώνων play off αλλά και κατά τον ορισμό των διαιτητών εκάστης αγωνιστικής των play off της Football League.

Εάν δεν ληφθούν τα παραπάνω μέτρα η ΠΑΕ ΑΕΛ θα αποσυρθεί από τη διαδικασία των play off.

Αναμένουμε η διοργανώτρια αρχή να πράξει τα βέλτιστα για τη διαφάνεια του πρωταθλήματος».

Αναλυτικά, η επιστολή που είχε στείλει προ ημερών η ΠΑΕ ΑΕΛ για την αναμέτρηση με τον Ηρακλή, όπου ζητούσε τον ορισμό αξιολογημένου διαιτητή και παρατηρητών Super Leaegue:

«Κύριοι,

Λόγω της κρισιμότητας του αγώνα πρωταθλήματος Football League ανάμεσα στην ΠΑΕ ΑΕΛ και την ΠΑΕ Ηρακλής και λόγω της μεγάλης βαθμολογικής του σημασίας θεωρούμε ότι πρέπει να οριστεί διαιτησία ικανή να χειριστεί με τον βέλτιστο τρόπο τις όποιες καταστάσεις προκύψουν.

Ζητούμε τον ορισμό αξιολογημένων διαιτητή και παρατηρητών της Super League ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ανεπιθύμητη κατάσταση και για τις δύο ομάδες».

Τα δυο συγκεκριμένα έγγραφα αποδεικνύουν ότι οι υπόνοιες της ΑΕΛ ότι ο διαιτητής δεν θα πήγαινε καλά υπήρχαν πριν την αναμέτρηση και το γεγονός ότι δεν υπήρξε αξιολογημένος διαιτητής δημιουργεί πολλές απορίες και ήδη η ΠΑΕ προσπαθεί να πάρει τα μέτρα της για να μην συμβεί οτιδήποτε στα πλέι-οφ.

Στην κανονική περίοδο γενικά η διαιτησία δεν ήταν καλή για την ΑΕΛ και αν δεν υπήρχαν τα εσωτερικά προβλήματα της ομάδας θα ασχολούνταν ο κόσμος περισσότερο με το θέμα αυτό. Σε κρίσιμα παιχνίδια η ΑΕΛ αδικήθηκε και έχασε πολλούς βαθμούς (όπως π.χ. στη Ζάκυνθο ή εντός έδρας με τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Ηρακλή)».

Exit mobile version