Champions League: Δίχως «εμφύλιο» στα ημιτελικά

Ο ισπανικός εμφύλιος αποφεύχθηκε στη σημερινή κλήρωση των ημιτελικών του Champions League που έγινε το μεσημέρι (24/04) στην έδρα της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας καθώς η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν και η κάτοχος του τροπαίου Ρεάλ Μαδρίτης την Γιουβέντους.

Η πρώτη ομάδα που βγήκε από την κληρωτίδα στη διαδικασία στην οποία συμμετείχε ο βετεράνος διεθνής Γερμανός πρώην άσος μεταξύ άλλων των Ντόρτμουντ και Λίβερπουλ Καρλ Χάιντζ Ρίντλε ήταν η Μπαρτσελόνα.

Παράδοση στα …ημιτελικά η Μπάγερν

Η Μπάγερν έχει πολύ καλές αναμνήσεις από την πιο πρόσφατη μεταξύ των δύο ομάδων αναμέτρηση καθώς θριάμβευσε 7-0 στην ίδια φάση τη σεζόν 2012-13 ( 4-0 στο Μόναχο και 3-0 στη Βαρκελώνη) στο δρόμο για την πιο πρόσφατη κατάκτηση του τροπαίου. Αλλά και το αυτό είχε γίνει και τη σεζόν 1995-96 στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA όταν οι Βαυαροί είχαν μεν υποχρεωθεί σε ισοπαλία 2-2 εντός έδρας αλλά πήραν το εισιτήριο για τον τελικό με νίκη 2-1 στο «Καμπ Νου» με γκολ των Μπάμπελ και Βίτσεκ. Συνολικά σε οκτώ μονομαχίες η Μπάγερν έχει πέντε νίκες έναντι μόλις μίας της Μπαρτσελόνα (το 4-0 στα προημιτελικά του Champions League εντός έδρας όταν και πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης αποσπώντας ισοπαλία 1-1 στο 2ο ματς στο Μόναχο).

Στα αξιοσημείωτα φυσικά η επιστροφή του Πεπ Γκουαρδιόλα στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας για να αναμετρηθεί με την πρώην ομάδα του με την οποία ως παίκτης και προπονητής έχει κατακτήσει τα πάντα στη λαμπρή του καριέρα.

Οριακή υπεροχή της «Βασίλισσας»

Γιουβέντους και Ρεάλ αναμετρήθηκαν πέρυσι στη φάση των ομίλων με τη Ρεάλ χάρη στα τρία γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο να νικάει 2-1 στη Μαδρίτη και να αποσπά ισοπαλία 2-2 στο Τορίνο. Όμως η Γιούβε ήταν αυτή που επικράτησε στην πιο πρόσφατη τους μονομαχία στα ημιτελικά τη σεζόν 2002-03 όταν ηττήθηκε μεν 2-1 στη Μαδρίτη αλλά νίκησε 3-1 στο Τορίνο με γκολ των Τρεζεγκέ , Ντελ Πιέρο και Νέτβεντ ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε μειώσει στο 89′ ο Ζιντάν.

Η Ρεάλ ήταν όμως νικήτρια στη μοναδική τους μονομαχία σε τελικό , το 1998 στο «Αρένα» του Άμστερνταμ με το γκολ του Μιγιάτοβιτς. Σε σύνολο 16 μονομαχιών η Ρεάλ έχει επτά νίκες έναντι οκτώ των Μαδριλένων που έχουν δύο στις ισάριθμες φορές που κοντραρίστηκαν οι δύο γίγαντες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε ουδέτερο γήπεδο.

Η αναμετρήσεις είναι κάτι ξεχωριστό για τον τεχνικό της «βασίλισσας» Κάρλο Αβτσελότι που καθόταν στον πάγκο της «Κυρίας» από το 1999 ως το 2001, αλλά και τον επιθετικό της ομάδας του Τορίνο Άλφαρο Μοράτα που το περασμένο καλοκαίρι μετακόμισε στην ομάδα της πρωτεύουσας του Πιεμόντε από την Ρεάλ.

Τα ζευγάρια

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν

Γιουβέντους – Ρεάλ Μαδρίτης

Τα πρώτα ματς θα γίνουν 5 και 6 Μαΐου και η δεύτερη πράξη μία εβδομάδα αργότερα (12 και 13 του μήνα) για να προκύψει το ζευγάρι του τελικού που θα φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου στις 6 Ιουνίου.

Πηγή: Onsports.gr

Exit mobile version